Razumevanja izvora rezultata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U sistemu SharePoint Server 2010 spoljne lokacije i opsezi su predstavljali načine za ograničavanje pretraga na određeni skup sadržaja ili podskup rezultata pretrage. U sistemu SharePoint Server 2013 izvori rezultata pružaju tu funkcionalnost.

Vi kreirate i koristite izvor rezultata da biste naveli lokaciju sa koje želite da dobijate rezultate pretrage i da biste naveli protokol za dobijanje tih rezultata. U sistemu SharePoint Server 2010 navodili ste lokaciju i protokol kreiranjem spoljne lokacije i mogli ste da navedete protokol kao što je lokalni SharePoint indeks, FAST Search Server 2010 for SharePoint indeks ili OpenSearch. Za razliku od sistema SharePoint Server 2010 za protokol (koji se zove Tip izvora) u sistemu SharePoint Server 2013 možete navesti lokalni SharePoint indeks, udaljeni SharePoint indeks, OpenSearch ili Microsoft Exchange Server indeks. Ako navedete udaljeni SharePoint indeks kao tip izvora, ne morate da obezbedite prilagođeni kôd da biste rukovodili potvrdom identiteta kao što ste to morali da radite u sistemu SharePoint Server 2010.

U izvoru rezultata, možete ograničiti upite na podskup sadržaja korišćenjem transformacije upita. Na primer, unapred definisani izvor rezultata „Lokalni video rezultati“ koristi transformaciju upita da bi dao samo video rezultate iz lokalnog SharePoint indeksa. U sistemu SharePoint Server 2010, ovu vrstu ograničavanja upita ste konfigurisali uz pomoći opsega rezultata.

Na stranici rezultata pretrage rezultate za upite na određenom izvoru rezultata možete pokazati na nekoliko načina, kao na primer u bloku rezultata ili u namenskom veb segmentu.

U sistemu SharePoint Server 2010 samo je administrator aplikacije usluge pretrage mogao da upravlja sa spoljnim lokacijama i konfiguriše ih. Suprotno tome u sistemu SharePoint Server 2013 administratori kolekcije lokacija, vlasnici lokacija i dizajneri lokacija mogu takođe da kreiraju i konfigurišu izvore rezultata da bi ispunili sopstvene zahteve pa ne moraju da se oslanjaju na administratore aplikacije usluge pretrage.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×