Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pitanje

Kada su smernice konfigurisane da Excel da Excel 4.0 (XLM) makroe, programski dodaci Solver i Analysis ToolPak neće ispravno funkcionisati. Funkcionalnost možda nedostaje, a rezultati se možda neće izračunati, čak i ako je korisnik obavešten o uspešnom izračunavanju. Informacije o smernicama možete pronaći ovde – Ograničavanje upotrebe Excel 4.0 (XLM) makroa sa novom kontrolom postavki makroa – Microsoft Tech Community.

Excel 4.0 (XLM) makroe može da onemogući neki od sledećih metoda:

  1. Korišćenjem Smernice grupe uređivača za omogućavanje smernica Konfiguracija korisnika > Administrativni predlošci > Microsoft Excel 2016 > Excel Opcije > Security > Centar za pouzdanost > Sprečavanje Excel pokretanja XLM makroa.

  2. Podešavanjem sledeće vrednosti DWORD registratora na 1. HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Kancelarija\16.0\Excel\Security\XL4MacroOff

  3. Primenom trenutne osnovne linije bezbednosti za Microsoft 365 Apps za preduzeće koja sadrži smernice pomenute u #1.

Status

Trenutno radimo na ispravci koja će rešiti ovaj problem. Ispravka je trenutno dostupna ako ste se prijavili za program Kancelarija Insider i odlučili da primate beta ispravke (verzija 16.0.15310.20004 ili novija).

Cilj ove ispravke je da bude opšte dostupno krajem juna, ali tačan datum još uvek nije određen. 

Zaobilazno rešenje

Za korisnike koji treba da koriste programske dodatke Solver i Analysis ToolPak, umesto toga mogu da primene sledeće smernice.  NAPOMENA: ove smernice onemogućavanje Excel 4.0 (XLM) makroa u nepouzdanim radnim svescima koje već imaju Excel 4.0 (XLM) makroe; ne onemogućavanje XLM-a u pouzdanim dokumentima. Promena ove smernice na računaru može biti samo privremena zato što smernice organizacije mogu naknadno da zamene vašu promenu.

U programu GPEdit idite na stavku Konfiguracija korisnika > Administrativni predlošci > Microsoft Excel 2016 > Excel Opcije > Centar za bezbednost > za pouzdanost > Obaveštenje o makroima Postavke i opozovite izbor u polju za potvrdu "Omogući Excel 4.0 makroe kada su omogućeni VBA makroi".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×