Rešavanje problema sa prilogom u programu Outlook

 1. Kako mogu da promenim podrazumevano mesto čuvanja priloga? Prilozi se podrazumevano čuvaju u fascikli Dokumenti. Ne možete da promenite podrazumevanu lokaciju, ali možete da navedete drugu lokaciju svaki put kada sačuvate prilog. Odaberite padajuću strelicu sa desne strane ikone priloga da biste otvorili meni prilozi.

  Odaberite strelicu padajućeg menija na desnoj strani ikonu priloga da biste prikazali meni "Prilog"

  Odaberite stavku Sačuvaj kao da biste je sačuvali na računaru ili lokaciji skladišta u oblaku.

 2. Kako da sačuvam uređeni prilog tako da se promene prilože originalnoj e-poruci? Ako je pošiljalac priloga koristio OneDrive ili drugu opciju skladištenja u oblaku, automatski se čuvaju sve promene koje izvršite na prilogu. Ako pošiljalac nije koristio opciju skladištenja oblaka, koristite padajuću strelicu desno od priloga i odaberite stavku Sačuvaj u usluzi OneDrive.

 3. Da li mogu da isključim pregled priloga?Da. Uključivanje ili isključivanje pregleda datoteka u centru za pouzdanost. 

  1. U programu Outlook izaberite stavke> Opcije> Centar za pouzdanost >Postavke centra za pouzdanost >rukovanja prilogom > isključite pregled priloga.

  2. Da biste isključili određeni pregledač priloga, izaberite stavku Pregledači priloga i dokumenata, opozovite izbor u polju za potvrdu za pregledač koji želite da isključite, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Kako da otvorim ili pregledam PDF priloge? Ako koristite Microsoft Edge kao podrazumevani pregledač, PDF prilozi bi trebalo da se otvaraju u pregledaču Edge. Da biste ih otvorili u programu Adobe Acrobat Reader ili drugom PDF prikazivaču, pročitajte članak Promena veze datoteke za prilog.

 5. Kako da promenim pregledač koji se koristi prilikom otvaranja ili pregledanja priloga? Outlook koristi podrazumevani pregledač za otvaranje ili pregled mnogih tipova priloga. Da biste promenili podrazumevani pregledač, pročitajte članak Promena podrazumevanog pregledača u operativnom sistemu Windows 10.

 6. Kada koristite aplikaciju Sačuvaj sve priloge u fascikli ako postoji datoteka sa istim imenom postoji Outlook kreira novo ime datoteke (1), name name (2) itd.  Zašto Outlook ne traži da zamenite datoteku?  Po dizajnu, Outlook dodaje broj umesto da zameni svaku datoteku.  

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×