Režim rešavanja neusaglašenosti u programu Word

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Nova funkcionalnost koautorstva u sistemu Microsoft Office 2010 omogućava većem broju korisnika da produktivno rade u istom dokumentu bez nametanja jednog drugog posla ili zaključavanja međusobno.

Ovu novu funkcionalnost koautorstva možete da koristite u programima Microsoft PowerPoint 2010 i Microsoft Word 2010 Documents na SharePoint Server 2010.  Nova funkcionalnost koautorstva takođe podržava Excel Web App i OneNote Web App.

Kada dve ili više osoba istovremeno radi na dokumentu, oni mogu da izvrše promene međusobno neusaglašenosti. Neusaglašenosti mogu da se dese kada jedna osoba radi van mreže, a zatim čuva dokument na serveru. Neusaglašenosti mogu da se dese i kada dve osobe rade u istom delu dokumenta u isto vreme.

Kada se uređuje neusaglašenost, Word prikazuje obaveštenje kada sledeći put budete sačuvali dokument. Neusaglašenosti moraju da se reše da biste mogli da sačuvate dokument na serveru.

Napomena: Sve promene u dokumentu čuvaju se na računaru čak i kada dokument sadrži neusaglašenosti. Međutim, promene se ne čuvaju na serveru dok se neusaglašenosti ne razreše.

Kada neusaglašenost postoji, Word vas obaveštava tako što prikazuje sledeće:

  • Traka sa porukama

  • Obaveštenje na statusnoj traci

  • Obaveštenje u prikazu "backstage"

Možete da kliknete na bilo koje od ovih tačaka unosa da biste radili u režimu rešavanja neusaglašenosti i otklonili sve neusaglašene promene. U režimu rešavanja neusaglašenosti, okno za rezoluciju navodi neusaglašenosti, a kartica neusaglašenost se pojavljuje na traci.

Kada kliknete na neusaglašenu promenu u oknu, istaknuti je neusaglašeni deo dokumenta. Neusaglašene promene koje ste napravili označene su u roze.

Na kartici neusaglašenost izaberite stavku prihvati da biste zadržali promenu ili kliknite na dugme Odbaci da biste uklonili promenu.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×