Rotiranje slika i objekata na stranici u programu OneNote

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako uvezete skenirane slike ili slike sa mobilnog telefona, a one nisu u ispravnom položaju na stranici, možete da ih rotirate.

  1. Kliknite na sliku koju želite da rotirate.

  2. Izaberite stavke Crtanje > Rotiranje, a zatim kliknite na rotaciju.

Rotiranje slike na stranici

  • Rotiraj udesno za 90° da biste izabranu sliku rotirali u smeru kretanja kazaljke na satu za 90 stepeni. Na ovu komandu možete da kliknete tri puta zaredom da biste postigli ispravan i željeni stepen rotacije.

  • Rotiraj ulevo za 90° da biste izabranu sliku rotirali u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu za 90 stepeni. Na ovu komandu možete da kliknete tri puta zaredom da biste postigli ispravan i željeni stepen rotacije.

  • Preokreni horizontalno da biste napravili horizontalnu preslikanu kopiju izabrane slike.

  • Preokreni vertikalno da biste napravili vertikalnu preslikanu kopiju izabrane slike.
     

Sve komande rotacija mogu koristiti u bilo koju kombinaciju da biste dobili rezultat koji želite. Međutim, ne možete da trenutno rotirate sliku slobodno po bilo kom stepen. Ako vam je potrebna takvu preciznost, rotiranje slike u aplikaciji za uređivanje fotografija pre nego što možete da umetnete na stranici.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×