Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije RTD u programu Microsoft Excel.

Opis

Preuzima podatke u realnom vremenu iz programa koji podržava COM automatizaciju.

Sintaksa

RTD(ProgID, server, tema1, [tema2], ...)

Sintaksa funkcije RTD ima sledeće argumente:

  • ProgID    Obavezno. Ime registrovanog programski dodatak za COM automatizaciju instaliranog na lokalnom računaru, predstavljeno pomoću identifikatora ProgID. Stavite ime pod navodnike.

  • server    Obavezno. Ime servera na kojem bi programski dodatak trebalo da bude pokrenut. Ako ne postoji server, a program se pokreće lokalno, ostavite argument prazan. U suprotnom, unesite znake navoda ("") oko imena servera. Kada koristite RTD u okviru Visual Basic za aplikacije (VBA), dvostruki znaci navoda ili VBA svojstvo NullString potrebni su za server, čak i ako server radi lokalno.

  • Tema1, tema2, ...    Tema1 je obavezna, a naredne teme su opcionalne. 1 do 253 parametra koji zajedno predstavljaju jedinstveni deo podataka u realnom vremenu.

Primedbe

  • Programski dodatak RTD COM automatizacije mora biti kreiran i registrovan na lokalnom računaru. Ako nemate instaliran server podataka realnog vremena, kada pokušate da koristite RTD funkciju dobićete poruku o grešci u ćeliji.

  • Kada server bude isprogramiran da kontinuirano ažurira rezultate, za razliku od drugih funkcija, RTD formule će se promeniti kada program Microsoft Excel bude u režimu automatskog izračunavanja.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis (rezultat)

Rezultat

=RTD("mycomaddin.progid";;"ime_servera";"cena")

Podaci u realnom vremenu preuzeti iz programa koji podržava COM automatizaciju

#NAME?

Napomena

Programski dodatak RTD COM automatizacije mora biti kreiran i registrovan na lokalnom računaru. Ako nemate instaliran server podataka realnog vremena, kada pokušate da koristite RTD funkciju u ćeliji ćete dobiti poruku o grešci #NAME? u ćeliji.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×