RTD (funkcija RTD)

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije RTD u programu Microsoft Excel.

Opis

Preuzima podatke u realnom vremenu iz programa koji podržava COM automatizaciju.

Sintaksa

RTD(ProgID, server, tema1, [tema2], ...)

Sintaksa funkcije RTD ima sledeće argumente:

  • ProgID    Obavezno. Ime registrovanog programski dodatak za COM automatizaciju instaliranog na lokalnom računaru, predstavljeno pomoću identifikatora ProgID. Stavite ime pod navodnike.

  • Server    Obavezno. Ime servera na kojem treba da se pokrene programski dodatak. Ako ne postoji server i program se pokreće lokalno, ostavite argument prazno. U suprotnom, Unesite znakove navoda ("") oko imena servera. Kada RTD koristite u programu Visual Basic for Applications (VBA), dvostrukim navodnicima ili pomoću funkcije VBA NullString , neophodni su za server, čak i ako server radi lokalno.

  • Tema1, tema2, ...    Tema1 je obavezna, a naredne teme su opcionalne. 1 do 253 parametra koji zajedno predstavljaju jedinstveni deo podataka u realnom vremenu.

Primedbe

  • Programski dodatak RTD COM automatizacije mora biti kreiran i registrovan na lokalnom računaru. Ako nemate instaliran server podataka realnog vremena, kada pokušate da koristite RTD funkciju dobićete poruku o grešci u ćeliji.

  • Kada server bude isprogramiran da kontinuirano ažurira rezultate, za razliku od drugih funkcija, RTD formule će se promeniti kada program Microsoft Excel bude u režimu automatskog izračunavanja.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis (rezultat)

R ezultat

=RTD("mycomaddin.progid";;"ime_servera";"cena")

Podaci u realnom vremenu preuzeti iz programa koji podržava COM automatizaciju

#NAME?

Napomena

Programski dodatak RTD COM automatizacije mora biti kreiran i registrovan na lokalnom računaru. Ako nemate instaliran server podataka realnog vremena, kada pokušate da koristite RTD funkciju u ćeliji ćete dobiti poruku o grešci #NAME? u ćeliji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×