Saznajte koji izvori podataka se koriste u modelu podataka u radnoj svesci

Ako radite sa podacima koji su dodati u Excel model podataka, ponekad možete da izgubite u vidu koje su tabele i izvori podataka dodati u model podataka.

Napomena: Uverite se da ste omogućili programski dodatak Power Pivot. Više informacija potražite u članku pokretanje programskog dodatka Power Pivot za Excel.

Evo nekoliko lakih koraka koje možete da primenite da biste utvrdili koje podatke postoje u modelu:

 1. U programu Excel izaberite stavku Power Pivot > UpravljajtePower Pivot prozorom.

 2. Prikažite kartice u prozoru Power Pivot.

  Svaka kartica sadrži tabelu u modelu. Kolone u svakoj tabeli pojavljuju se kao polja na listi polja izvedene tabele. Bilo koja kolona koja je zasivljena, sakrivena je iz klijentskih aplikacija.

  Prozor programskog dodatka PowerPivot sa karticama

 3. Da biste prikazali poreklo tabele, izaberite stavku Svojstva tabele.

  Ako su Svojstva tabele zasivljena i kartica sadrži ikonu veze koja upućuje na povezanu tabelu, podaci potiču iz lista u radnoj svesci, a ne iz spoljnog izvora podataka.

  Za sve ostale tipove podataka, dijalog uređivanje svojstava tabele prikazuje ime veze i upit koji se koristi za preuzimanje podataka. Zabeležite ime veze, a zatim koristite upravljač vezama u programu Excel da biste odredili mrežni resurs i bazu podataka koja se koristi u vezi:

  1. U programu Excel izaberite stavku > veze.

  2. Izaberite vezu koja se koristi za popunjavanje tabele u modelu.

  3. Kliknite na dugme svojstva > definicija da biste prikazali nisku veze.
    

Napomena: Modeli podataka su uvedeni u programu Excel 2013. Koristite ih da biste kreirali izvedene tabele, izvedene grafikone i Power View izveštaje koji prikazuju podatke iz više tabela. Saznajte više o modelima podataka u kreiranju modela podataka u programu Excel.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×