Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.
Saznajte više o šifrovanim porukama u Outlook.com

Ako imate pretplatu na Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal, Outlook.com sada obuhvata funkcije šifrovanja koje vam omogućavaju da delite poverljive i lične informacije, kao i da obezbedite da e-poruka ostane šifrovana i da ne napušta Microsoft 365. Ovo je korisno kada nemate poverenja u dobavljača usluga e-pošte primaoca da bi bio bezbedan.

Opcije šifrovanja su dostupne na traci kada pišete poruku.

Outlook.com traci sa istaknutim dugmetom "Šifruj"

Koje opcije šifrovanja su dostupne?

Kao Outlook.com sa pretplatom na Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal, videćete sledeće:

 • Šifrovanje: Poruka ostaje šifrovana i ne ostavlja poruku Microsoft 365. Primaoci koji imaju Outlook.com i Microsoft 365 mogu da preuzmu priloge bez šifrovanja iz usluge Outlook.com, Outlook aplikacije za mobilne uređaje ili aplikacije "Pošta" u programu Windows 10. Ako koristite drugi klijent e-pošte ili druge naloge e-pošte, možete da koristite privremeni kôd za preuzimanje priloga sa Microsoft 365 portala za šifrovanje poruka.

 • Šifrovanje i sprečavanje prosleđivanja: poruka ostaje šifrovana u okviru Microsoft 365 i ne može da se kopira ili prosledi. Microsoft Office prilozi kao što su Word, Excel ili PowerPoint datoteke ostaju šifrovani čak i nakon preuzimanja. Drugi prilozi, kao što su PDF datoteke ili datoteke slika mogu da se preuzmu bez šifrovanja.

如何实现 šifrovanu e-poruku?

Da biste poslali poruku sa šifrovanjem, odaberite jednu od dve opcije dostupne u okviru dugmeta Šifruj: Šifrovanje ili Šifrovanje i Sprečavanje prosleđivanja.

Outlook okno za čitanje sa istaknutim opcijama šifrovanja

如何实现 pročitali šifrovanu e-poruku? (Koristim Outlook.com ili Microsoft 365 )

Ako koristite Outlook.com ili Microsoft 365 i koristite veb lokaciju Outlook.com, Outlook aplikaciju za mobilne uređaje ili aplikaciju "Pošta" u programu Windows 10, šifrovane poruke možete da čitate i odgovarate na njih na isti način kao što to radite sa nešifrovanim porukama.

Ako koristite Outlook za Windows, Outlook za Mac ili aplikaciju za e-poštu nezavisnog proizvođača, primićete e-poruku sa uputstvima za čitanje šifrovane poruke. Možete da dobijete pristup pomoću Microsoft naloga ili Microsoft 365 naloga.

如何实现 pročitali šifrovanu e-poruku? (Ne koristim ni Outlook.com ni Microsoft 365 )

Primićete e-poruku sa uputstvima za čitanje šifrovane poruke. Ako je šifrovana poruka poslata u Google ili Yahoo Mail nalog, možete da potvrdite identitet pomoću Google ili Yahoo naloga ili pomoću privremenog koda. Ako je poruka poslata na drugi nalog (na primer, Comcast ili AOL), možete da koristite privremeni kôd. Privremeni kôd će vam biti poslat putem e-pošte.

Poruka primljena kada pokušate da otvorite šifrovanu poruku

Da li su i prilozi šifrovani?

Svi prilozi su šifrovani. Primaoci koji pristupe šifrovanoj e-pošti putem Office portala za šifrovanje poruka mogu da prikažu priloge u pregledaču.

Prilozi se ponašaju drugačije nakon preuzimanja, u zavisnosti od korišćene opcije šifrovanja:

 • Ako odaberete opciju Šifruj, primaoci sa Outlook.com i Microsoft 365 nalozima mogu da preuzmu priloge bez šifrovanja iz usluge Outlook.com, Outlook aplikacije za mobilne uređaje ili aplikacije Pošta u programu Windows 10. Drugi nalozi e-pošte koji koriste drugi klijent e-pošte mogu da koriste privremeni kôd za preuzimanje priloga sa Microsoft 365 portala za šifrovanje poruka.

 • Ako odaberete opciju Šifruj i spreči prosleđivanje, postoje dve mogućnosti:

  • Microsoft Office prilozi kao što su Word, Excel ili PowerPoint datoteke ostaju šifrovani čak i nakon preuzimanja. To znači da ako primalac preuzme prilog i pošalje ga nekom drugom, osoba kojoj ga je prosledio neće moći da otvori prilog jer nema dozvolu da ga otvori.

   Imajte na umu da ako primalac datoteke koristi Outlook.com nalog, može da otvori šifrovane Office priloge u Office aplikacijama za Windows. Ako primalac datoteke koristi Microsoft 365 nalog, može da otvori datoteku u Office aplikacijama na različitim platformama.

  • Svi drugi prilozi, kao što su PDF datoteke ili datoteke slika, mogu da se preuzmu bez šifrovanja.

Kako se ovo razlikuje od trenutnog nivoa šifrovanja u Outlook.com ?

Trenutno Outlook.com koristi oportunističku transport layer Security (TLS) za šifrovanje veze sa dobavljačem e-pošte primaoca. Međutim, ako koristite TLS, poruka možda neće ostati šifrovana kada poruka stigne do dobavljača e-pošte primaoca. Drugim rečima, TLS šifruje vezu, a ne poruku.

Pored toga, TLS šifrovanje nije obezbedilo mogućnost sprečavanja prosleđivanja.

Poruke šifrovane pomoću Microsoft 365 ostaju šifrovane i ostaju unutar Microsoft 365 Personal. To vam pomaže da obezbedite e-poštu kada je primite.

Takođe pogledajte

Office 365 – napredna zaštita

I dalje vam je potrebna pomoć?

Da biste dobili podršku u usluzi Outlook.com, kliknite ovde ili izaberite stavku „ Ikona pomoći za Outlook.com“ na traci sa menijima i unesite upit. Ako putem samopomoći ne rešite problem, pomerite se nadole do stavke I dalje vam je potrebna pomoć? i izaberite opciju Da.

Moraćete da se prijavite da biste nam se obratili u usluzi Outlook.com. Ako ne možete da se prijavite, kliknite ovde

Za drugu pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Ikona aplikacije „Pronalaženje pomoći“

Da biste pronašli pomoć i rešili probleme sa drugim Microsoft proizvodima i uslugama, unesite problem ovde

Postavljajte pitanja, pratite diskusije i delite svoje znanje u zajednici na sajtu Outlook.com.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×