Sinhronizovane datoteke koriste Windows 10 šifrovanje, ali ne i na lokaciji OneDrive za posao ili školski sajt

Ovaj članak sadrži informacije o tome kako da koristite OneDrive aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe).

Napomena: Da biste odredili koji OneDrive za sinhronizaciju koristite, pogledajte koju OneDrive aplikaciju?

Problem

Uzmite u obzir sledeću situaciju:

Sledeći metod se koristi u Windows 10 šifrovanje sadržaja datoteke ili fascikle:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu ili datoteku koju želite da šifrujete, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  2. Izaberite karticu Opšte, a zatim izaberite stavku Napredno.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Šifruj sadržaj kako biste obezbedili podatke, kliknite na dugme U redu,a zatim ponovo kliknite na dugme U redu.

Fasciklu možete aplikacija za sinhronizaciju sinhronizujete šifrovanu datoteku ili fasciklu:

U ovom slučaju, kada prikažete sinhronizovanu datoteku ili fasciklu na OneDrive za posao ili školu sajtu, Windows 10 šifrovanje se ne primenjuje na datoteku ili fasciklu. Međutim, Windows 10 šifrovanje se primenjuje na istu datoteku ili fasciklu na lokalnom čvrstom disku.

Rešenje

Ovo je očekivano ponašanje. Windows 10 šifrovanje se pojavljuje samo na lokalnom disku na kom je datoteka ili fascikla šifrovana. Kada se datoteka premesti sa lokalnog diska na OneDrive za posao ili školu lokaciji, Windows 10 šifrovanje sa klijenta više se ne primenjuje.

Dodatne informacije

Sledeće dodatne informacije odnose se na datoteke koje su šifrovane u programu Windows 10 i otpreme se na OneDrive za posao ili školu ili SharePoint u sistemu Microsoft 365: 

  • Datoteke i fascikle koje su otpremjene u SharePoint u sistemu Microsoft 365 Biblioteka dokumenata dostupne su korisnicima putem uobičajenih SharePoint u sistemu Microsoft 365 datoteka.

  • Klijent Windows 10 šifruje datoteke ili fascikle u OneDrive za posao ili školu biblioteci na lokaciji.

  • Kada na OneDrive za posao ili školu lokaciji kreirate datoteku ili fasciklu konfigurisanu za sinhronizaciju pomoću aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe), stavka će se sinhronizovati sa lokalnim računarom kao datotekom ili fasciklom bez šifrovanja. Da bi se šifrovanje pojavilo, morate premestiti datoteku ili fasciklu iz šifrovane sinhronizovane fascikle (kao što je OneDrive – Contoso) na radnu površinu ili drugu fasciklu, a zatim ih vratiti u šifrovanu fasciklu u Windows 10.

Napomena: Ovaj članak ne opisuje šifrovanje podataka u datotekama SharePoint u sistemu Microsoft 365 i OneDrive za posao ili školu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×