Slanje i prijem trenutne poruke

U aplikaciji Lync na Windows Phone uređaju možete razmenjivati trenutne poruke sa drugim kontaktima. Možete takođe dodati zvuk ili video u postojeći razgovor preko trenutnih poruka. Takođe možete da započnete razgovor preko trenutnih poruka sa bilo kojom grupom koja se prikaže u aplikaciji Lync, što obuhvata grupe za distribuciju i grupe kontakata koje ste sami kreirali.

Slanje trenutne poruke

Da biste potražili kontakt a potom mu poslali trenutnu poruku, uradite sledeće:

 1. Na ekranu kontakti dodirnite ikonu pretraga na dnu i počnite da kucate ime kontakta u polje za pretragu. Rezultati će se pojaviti ispod polja.

 2. Kada pronađete traženi kontakt, dodirnite njegovo ime, dodirnite ikonu Trenutne poruke, a zatim počnite da pišete poruku.

Da biste sa spiska kontakata izabrali kontakt kojem želite da pošaljete trenutnu poruku, uradite sledeće:

 1. Na ekranu Kontakti dodirnite grupu u kojoj je tražena osoba da biste razvili grupu.

 2. Kada pronađete kontakt, dodirnite njegovo ime, dodirnite ikonu Trenutne poruke i počnite da pišete poruku.

Prijem trenutne poruke

Kada vam neko pošalje trenutnu poruku dok ste u programu Lync, obaveštenje će se pojaviti na vrhu ekrana. Da biste prihvatili pozivnicu, dodirnite obaveštenje.

Ako primite trenutnu poruku dok vam je telefon zaključan ili kad je aplikacija Lync pokrenuta u pozadini, pojaviće se izvorno Windows Phone obaveštenje koje ukazuje na to da imate novu trenutnu poruku. Uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste prihvatili pozivnicu, dodirnite obaveštenje.

 • Da biste ignorisali pozivnicu, pustite da obaveštenje istekne.

Prebacivanje sa jednog razgovora preko trenutnih poruka na drugi

Da biste se prebacili između razgovora, uradite sledeće:

 • Dodirnite ikonu Još (…) na dnu, a zatim dodirnite stavku prikaži razgovore. Na ekranu Razgovori dodirnite razgovor na koji želite da odgovorite.

Dodavanje video zapisa ili zvuka u razgovor putem trenutnih poruka

Da biste dodali video zapis ili zvuk u već postojeći razgovor putem trenutnih poruka, u razgovoru putem trenutnih poruka, na traci sa aplikacijama dodirnite ikone poziv ili video zapis.

U zavisnosti od toga kako podesite opcije VoIP poziva, kada uputite ili primite audio ili video poziv, možete koristiti Wi-Fi ili tarifni plan vašeg mobilnog uređaja. Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje opcijama Wi-Fi za VoIP.

Pronalaženje nedavnih ili propuštenih razgovora

Kada na mobilnom telefonu propustite razgovor, na ekranu Razgovori će se prikazati propušteni razgovori.

 1. Da biste prikazali propuštene ili nedavne razgovore, idite na ekran Razgovori. Spisak nedavnih i propuštenih razgovora će se prikazati.

 2. Dodirnite razgovor da biste odgovorili na njega. (Da biste se povezali sa razgovorom, morate odgovoriti ili putem trenutne poruke ili započeti audio ili video poziv.)

Napomena: Razgovori koji su primljeni na drugim Lync klijentima, a propušteni su na mobilnom uređaju neće se pojaviti na ekranu Razgovori.

Brisanje razgovora

Da biste izbrisali razgovor na ekranu razgovori, dodirnite i držite razgovor koji želite da izbrišete, a potom kada vidite opcije menija dodirnite stavku izbriši razgovor.

Ignorisanje obaveštenja

Da biste ignorisali obaveštenje, brzo prevucite da biste ga odbacili.

Pokretanje razgovora preko trenutnih poruka sa grupom

Razgovor preko trenutnih poruka možete da započnete sa grupama koje se prikažu u aplikaciji Lync, što obuhvata grupe za distribuciju i grupe kontakata koje ste sami kreirali. Evo kako:

 1. Pronađite grupu na spisku kontakata ili putem pretrage.

 2. Dodirnite kontakt karticu za grupu.

 3. Dodirnite ikonu trenutne poruke, otkucajte poruku i pritisnite taster Enter. Trenutna poruka će otići svakom članu grupe koji je na mreži.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×