Stilovi prezentacije: koji stil bi trebalo da koristite?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Stilovi prezentacije

Po Ellen Finkelstein, PowerPoint MVP

Ovaj članak govori o razliku između sporo - i fast - paced prezentaciju stilove. Koji najviše odgovara? I, ako želite da kreirate brza prezentaciju, koliko teksta treba da dodate na svaki slajd i kako bi trebalo da vežbanje i vreme isporuke?

U ovom članku

Šta su to stilovi izlagača?

Većina izlagači da o tome kakav prezentacije stil koriste. Ali koristite stil prezentacije.

Neke prezentacije, kao što su osnovni prezentacije, treba da se više upadljivo. To su obično kratki na detalji i dugo na veliki koncepata. Uključuju vrednost zabave. Ovo se ponekad naziva Sali prezentacije. Korisnika lokacije mogu da budu vrlo velike.

Ostale prezentacije, kao što su interni ili prodaje prezentacije se razlikuju. Zahteva više detalja, uključujući grafikone i statistiku, a one nisu predviđena za zabavu. Publika je obično manja, tako da više mogućnosti za poslovanje za interakciju. Svrha je obično uveriti ili obučavanja.

Stil koji možete da koristite za osnovni prezentaciju se razlikuje od stil koji bi trebalo da koristim za prodaju, obuka ili interne prezentaciju. Da, ali više od toga, ste primetili kao gledaoci da izlagači imaju različite stilove.

Neke izlagači stavi velika ideja na slajdu i onda provedu malo vremena da diskutujete o taj slajd. Svaki slajd je za veliki broj sadržaja. Izlagače veoma brzo idite do svoje slajdove. Svaki slajd koji sadrži samo donosi sadržaja i oni prave njihov sadržaj sa broja slajdova.

Stil koji treba da koristite u prezentacijama?

Sve zavisi od toga.

Vrh stranice

Stilovi izlagača – sporo ili brzo?

Izlagača udobnosti:    Možda kornjaиa tip – sporo ali polako – i radije da veoma teme. Sa druge strane, može da bude zec tip i uživajte brzi korak. Morate da odaberete stil koji vam odgovara. Ako ne ćete se i izgleda neudobno. Ali zapamtite da veћbaљ prezentacije nekoliko puta pre nego što ga izvođenja važne tako da budete sigurni da, bez obzira na tip prezentacije.

Potrebe publici:    Cilj svaki izlagač je da biste publici razumevanje i zapamtite prezentaciju. Grupe korisnika lokacije i sadržaj se razlikuju. Ako ste obuke zaposlenih na tehničke temi koja treba da znaju Pa, spora i stabilan možda će biti potrebno. Ako imate dobro grupom koja je lako dosadi i sadržaj i nije detaljna, brzo klipa možda pravi pristup.

The Lessig stila:    Ako ste upoznati ste sa brza prezentacije i ovaj stil potrebama publici, možda ćete želeti da probate ponekad zove Lessig stil, posle Stanford profesor Lawrence Lessig.

Vrh stranice

Lessig stil prezentacije

Profesor Lessig kreirali slajdove koje pokazala samo nekoliko reči, ponekad jednu reč. Slajdovi su obično beli tekst na slajdu običnog crno. Reči naglašena je rekao. Možete da vidite njegovo prezentacija „Besplatne kulture” (koristite unapred dugme pored uvodni odeljak i da se stvarno prezentaciju).

Čak i zanimljivijim primer je prezentacije tako što ćete Dick Hardt. Ova prezentacija je veoma poznat i ako ste gledali video zapis, videćete zašto. Izlagača tako brzo prolaze kroz slajdove, koje ne mogu da ih čak i broj. Koordinaciji između izlagača i slajdova je sjajan.

U jednom smislu, Lessig stil prezentacije nije za one sa slabim srca. Moraćete da praksa da izvede glatko. Da, ali ako radite dobro, koju ćete utisak.

Sa druge strane, slajdovi se lako da kreirate. To su veoma jednostavne. Ne treba da zamisli grafike. Slajdovi su samo jedne ili dve reči teksta ili slike.

Vrh stranice

Kreiranje prezentacije Lessig stilu

Kako da kreirate ovaj tip brza prezentacije? Preporučuje se da počevši od strane zapisuje vaš cilj za prezentaciju. Šta želite publici da znate ili? Takođe razmislite o tome šta korisnika lokacije će biti korisne. Zapišite jednu glavnu tačku koju želite da razumeju i zapamtite ljudi. Zatim proširite koje biste podređeni tri tačke. Većina osoba neće zapamtiti više od toga.

Dalje, napisati ono što ćete recimo i vežbali italijanski naglas. Vreme ova vežba jer većina razgovora vremensko ograničenje. Dozvoli vremena za uvod tako što ćete nekome drugom (ukoliko postoje) pitanja i zadnjoj. Na primer, ako imate 1/2 sat i želite da napustite...

  • 5 minuta za početni ljubaznosti i uvod,

  • 10 minuta za pitanja i

  • 5 minuta za u zadnjoj

... imate samo 10 minuta za stvarnu razgovor! Mnogi zaboravite da ove druge komponente u nalog i preko njihove dodeljenog vremena na kraju ili morati da biste isekli govor kratki.

Vrh stranice

Kreiranje na scenarija

Cliff Atkinson u rokovniku i na svoju stranicu Iza znakova za nabrajanje, preporučuje storyboarding, tehnika oduzeto ruke animacije. Jednostavno ga obuhvata crtanje su skice za svaki slajd u nizu kvadrata koji izgleda kao strip traka na kraju. Kada izvršite vreme skici scenarija, dizajniranje slajdova postaje mnogo lakše, zato što ste već kreirali nacrt za svaki slajd.

Kako da dizajnirate slajdova za prezentaciju brza? Prethodno pomenute, neke osobe koristite samo reč ili dve na slajdu. Koristite druge slike, ali u svim slučajevima slajdove su veoma jednostavne. Koji ih olakšava kreiranje. Moraju da budu jednostavni zato što nećete ih publika vidi jako dugo. Svrha slajd mora da bude jasno u roku od dve.

Slajdovi u ovom brza stilu često koristite (kao Lessig i Hardt) kucanje kao font. Courier novo je dostupan na većini računara.

Pogledajte tekst koji ste napisali za razgovor. Za svaku rečenicu ili 2, skicirali slajda u vaš scenarija. Odaberite 1 do 3 reči da biste fokus na ili da slike koje će vam pomoći publike razumevanje i zapamtite mesta. Čak možete da koristite više slajdova za jednu rečenicu.

Postojeću prezentaciju možete da konvertujete u brza prezentaciju. Ovo je odlična vežba će vam pomoći da isprobate različite stilove. Isto kao slika studente iz muzej kopirate master, možete da radite na drugoj prezentaciji stilova da biste saznali šta najbolje radi za vas i publikom.

Vrh stranice

Kreiranje slajdova

Evo primera za prezentacije na uveriti rukovodioci preduzeća da biste kupili prezentacije veštine za obuku za zaposlene. Recimo da imate neki tekst koji se čita,

„Ovaj predstavnik prodaje pruža prodaje prezentacija potencijalne klijente. Njegova kompanija da uložim novac u njegov obuka za plate i prednosti. Uticaće na njegove veštine komunikacije preduzeća povraćaj ulaganja tu? Naravno”!

Slajd se animirani i izgleda ovako, u njegov dve faze:

Animated slide before text
Slajd u prezentaciji spora (faza 1) 1

Animated slide with text

Slajd 2 sporo prezentacije (faza 2)

Umesto toga, mogli da koristite sledeće tri slajda:

Cascading text slide 1
Slajd u prezentaciji brza 1

Cascading text slide 2

Slajd u prezentaciji brza 2

Cascading text slide 3

Slajd u prezentaciji brza 3

Reči „za obuku, plate, pogodnosti” se animiraju da kaskadno brzo, jedan nakon druge i možete da isprobate da se podudara sa animaciju na brzinu kojom govorite te reči. Na ovaj način, svaku rečenicu dobija tri do četiri slajdove. Korišćenje više od četiri slajdova je kul, ali je teško da se izvede.

Vrh stranice

Složeniji primer

Evo primera složenije teme iz iste prezentacije pomoću 6 slajdova:

  • Slajda 1: U nacionalni istraživanje 2009 povezivanja American fakultete i univerziteta

  • Slajd 2: više od 300 američke kompanije i organizacije tražilo

  • Slajda 3: koje kvaliteta i veštine treba više naglašavanja na fakultetu učenja ishoda. Šta je najbolji rezultat?

  • Slajd 4: Veštine efikasne oralne & napisanih komunikacije

  • Slajd 5: na 89%.

  • Slajda 6: Svaki veština i mogućnost dato manje važnosti. [Kritično misli 81%, analitičke rasuđivanja 81%, aplikaciju sa stvarnog života 79% etičkih odluke 75, timskog rada 71%, kreativnost 70%] (Ne razgovarali naglas).

Complex topic with 6 slides
Slajdovi iz složene teme

Da bi ovaj tip prezentacije, morate da vežba! Vreme je ključna. Zatim, moraćete daljinski i laptop računar ili nadgledanje koje možete videti dok pričate. Dok je pogledati publike većini slučajeva, možete brzo pogled na monitor kada je to potrebno i kliknite na kroz slajdove.

U situaciju, brza prezentacije je sjajan način da biste izbegli od programa PowerPoint. Možda dobijate pozdrave.

Vrh stranice

Ellen Finkelstein photo

Ellen Finkelstein Ellen Finkelstein je PowerPoint MVP. Njene Veb lokacije, www.ellenfinkelstein.com, nudi preko 200 besplatne savete, uputstva za, tehnike i članke. Ona je autor nekoliko knjiga, uključujući PowerPoint za nastavnike: dinamičkih prezentacija i interaktivne Učionicom projekata. Njene Veb lokaciji možete da preuzmete je besplatna beloj knjizi „iz PowerPoint da život pomoću programa PowerPoint sa polju obavesti i PrikažiSM metod” i prijavite se za njen besplatnih PowerPoint saveti biltena.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×