Stranica sa svojstvima kolone (ADP)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova stranica svojstvo sadrži skup svojstava za kolone u okviru tabele ili skup izlaz kolona u prikazu ili ugrađenih funkcija.

Ime tabele

Ovo svojstvo se ne pojavljuje ako radite sa prikaz ili ugrađenih funkcija. Prikazuje ime tabele koja sadrži kolonu čija svojstva prikazujete. Ime tabele opcija se može uređivati samo u dizajneru baze podataka – ne iz unutar dizajnera tabele. Ako je više tabela izabrana u dijagramu, samo ime prve tabele je vidljiva.

Ime objekta

Ovo svojstvo se ne pojavljuje ako radite sa tabelom. Prikazuje ime za prikaz ili ugrađenih funkcija koja sadrži kolonu izlaz čija svojstva prikazujete. Ime objekta opcija nije moguće uređivati.

Ime kolone

Prikazuje ime izabrane kolone. Da biste prikazali svojstva za drugu kolonu, proširite ime kolone liste.

Ako radite na tabelu, prikazuje ime jednog od kolona u tabeli. Ako radite u prikazu ili ugrađenih funkcija, prikazuje ime kolone sa izlaz.

Izraz

Odnosi se samo ako radite u prikazu ili ugrađenih funkcija. Prikazuje izraz baze podataka za kolonu izlaz – kolonu koja se pojavljuje u rezultat funkcije prikaza ili u redu. Ako kolona odgovara direktno u izvornoj koloni, izraz će prikazati ime vlasnika, ime tabele i ime kolone. Na primer, ako prikaz ili funkcija sadrži qty kolone iz tabele sales , izraz je dbo.sales.qty.

Ako kolona odgovara izvedenog koloni definisana u prikazu ili ugrađenih funkcija, izraz prikazuje se na umetnost. Na primer, kolonu koja se zove profit mogao izraz revenue-expenses.

Opis

(Microsoft SQL Server 2000 samo.) Prikazuje tekst opis izabrane kolone. Vrednost se čuva kao SQL Server prošireni svojstvo.

Tip podataka

Prikazuje tip podataka u izabranoj koloni.

Ako radite sa prikaz ili ugrađenih funkcija, tip podataka se primenjuje samo na izlaz kolone koje direktno odgovaraju kolonama u osnovnoj tabeli, prikazu ili funkcija. Drugim rečima, ako se izvodi koloni "rezultat", svojstvo tip podataka je prazno. Ne možete da uređujete ovo svojstvo za prikaz ili ugrađenih funkcija.

Dužina

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje dužinu izabrane kolone.

Koji

Određuje da li možete uneti vrednosti u koloni.

 • Bez vrednosti     Bez vrednosti koje su dozvoljene.

 • Nije nula     Vrednosti "null" nije dozvoljeno.

Podrazumevana vrednost

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje podrazumevanu za ovu kolonu svaki put kada red sa nema vrednosti za ovu kolonu će biti umetnuto u tabeli. Vrednost od ovo polje može biti vrednost podrazumevana ograničenje SQL Server ili ime globalnog ograničenje sa kojim je povezana kolona. Na padajućoj listi sadrži sve globalni podrazumevane vrednosti definisana u bazi podataka. Da biste povezali koloni globalni podrazumevane vrednosti, izaberite sa padajuće liste. Druga mogućnost je da biste kreirali podrazumevani ograničenje za kolone, unesite podrazumevanu vrednost direktno kao tekst.

Preciznost

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje maksimalan broj cifara za vrednosti u ovoj koloni.

Scale

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje maksimalan broj cifara koji se može pojaviti sa desne strane decimalnog zareza za vrednosti u ovoj koloni.

Identitet

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje da li se kolona koristi SQL Server kao identitet kolona. Moguće vrednosti su:

 • Bez     Kolone se ne koristi kao identitet kolona.

 • Da     Kolone se koristi kao identitet kolona.

 • Da (ne i za replikaciju)     Kolona koristi se kao kolone sa identitet, osim dok je agent za replikaciju Umetanje podataka u tabelu.

Početna vrednost identiteta

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje vrednost Početna vrednost kolone sa identitet. Ova opcija se primenjuje samo na kolone čiji identitet opcija je postavljeno na da ili da (ne za replikaciju).

Identitet inkrement

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje povećanja vrednosti kolone sa identitet. Ova opcija se primenjuje samo na kolone čiji identitet opcija je postavljeno na da ili da (ne za replikaciju).

Je RowGuid

Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje da li se kolona koristi SQL Server kao ROWGUID kolone. Možete da podesite ovu vrednost da samo za kolonu koja je kolone sa identitet.

Formula

(SQL Server 7.0 ili novijim samo.) Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazana je formula za izračunatom kolonu.

Uparivanje

(SQL Server samo 2000.) Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje collating sekvence koje SQL Server se primenjuje podrazumevano kolone kad god vrednosti kolone se koriste za sortiranje redova rezultata upita. Da biste koristili podrazumevani bez ideja sekvenca za bazu podataka, odaberite < podrazumevane baze podataka >.

Oblikovanje

(SQL Server samo 2000.) Prikazuje format prikaza za kolonu. Da biste promenili oblikovanje, sa liste izaberite format.

Decimalna mesta

Prikazuje broj decimalnih mesta koja će se koristiti za prikazivanje vrednosti u ovoj koloni. Ako odaberete Automatsko, vrednost odaberete u formatuodređen broj decimalnih mesta.

Maska unosa

(SQL Server samo 2000.) Da biste promenili masku za unos, kliknite u okvir za tekst, a zatim kliknite na dugme koje se pojavljuje pored njega.

Natpis

(SQL Server samo 2000.) Prikazuje tekst oznake koje se podrazumevano pojavljuje u obrasce pomoću u ovoj koloni.

Indeksirano

(SQL Server samo 2000.) Odnosi se samo ako radite u tabeli. Prikazuje da li postoji indeks na kolonu. Moguće vrednosti su:

 • Bez     Nema indeks postoji na kolonu.

 • Da (duplikata u redu)     Koji nisu jedinstveni indeks jednu kolonu postoji na kolonu.

 • Da (bez duplikata)     Jedinstveni indeks jednu kolonu postoji na kolonu.

Hiperveza

(SQL Server samo 2000.) Ukazuje na to da li vrednosti u ovoj koloni može se protumačiti kao hiperveza.

IME režim

(SQL Server samo 2000.) Određuje IME (uređivač metoda unosa) status kolone kada korisnici Unesite vrednosti u toj koloni. Možete da birate između:

 • Nema kontrole     Nema kontrole je podrazumevana vrednost.

 • Na     Ukazuje na ime-a je uključen i znakove karakteristične za kineski, japanski ili korejskog mogu da se unesu kao vrednosti za ovu kolonu.

 • Isključivanje Ukazuje na ime-a je isključena. Kada korisnici Unesite vrednosti u koloni, tastature se ponaša kao i režim engleski unosa.

 • Onemogućavanje     Slično „Isključeno”, osim što „Onemogući” sprečava korisnike da uključite ime-a.

 • Hiragana     Važi za japanski IME samo.

 • Katakana     Važi za japanski IME samo.

 • Katakanu pola Važi za japanski IME samo.

 • Alfa celog     Važi za japanski i korejski IME samo.

 • Alfa Važi za japanski i korejski IME samo.

 • Hangul pune     Važi za korejskog uređivača metoda UNOSA samo.

 • Hangul     Važi za korejskog uređivača metoda UNOSA samo.

IME režim rečenice

(SQL Server samo 2000.) Određuje koje dodatne prilikom IME konverzije se primenjuje podrazumevano kada korisnici Unesite vrednosti u koloni. Možete da birate između:

 • Faza predviđanje     Ukazuje na osnovnom nivou konverzije. Ovo je podrazumevana vrednost.

 • Množina odredba     Podržava konverziju pomoću dodatne rečnika sa imenom, geografski i poštanske podataka.

 • Razgovora     Podržava konverziju koje prepoznaje razgovor jezik.

 • Nijedno     Onemogućava konverziju znakova.

Furigana

(SQL Server samo 2000.) Ukazuje na kolonu u kojoj je uskladištena Furigana ekvivalent korisnik unese tekst. Kada korisnik unese vrednost u ovoj koloni, vrednost koja je uskladištena i pored toga, Furigana ekvivalent uneti tekst uskladišten u koloni koja se zove u ovoj kontroli.

Poštanska adresa

(SQL Server samo 2000.) Navodi kontrolu ili polja koja se prikazuje ili adresu koja odgovara na unetih poštanske kôd ili klijenta bar koda podataka koja odgovara uneto adrese.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×