Umetanje oznake u Office dokument

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Ako radite sa dokumentom koji je sačuvan u biblioteci na SharePoint lokaciji gde su smernice koje zahtevaju da se Umetanje oznake nalazi u okviru smernica za upravljanje informacijama, možda ćete morati da umetnete oznaku u Office datoteku kada je sačuvate ili odštampate.

Važno: Oznake su obustavljene u sistemu SharePoint 2013 i novijim verzijama. Više informacija potražite u članku obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u sistemu Microsoft SharePoint 2013.

U ovom članku:

Pregled

Ručno Umetanje nalepnice

Umetanje oznake prilikom čuvanja ili štampanja

Pregled

Oznaka omogućava organizaciji da uključuje svojstva dokumenta (ili metapodatke o dokumentu) u samom dokumentu. Na primer, advokatska firma može zahtevati da beleške sa sastanaka sa klijentima budu označene kao obuhvaćene privilegijama advokata i klijenta.

Nije moguće umetnuti oznaku u dokument dok administrator sajta ili menadžer liste ne konfiguriše odgovarajuće smernice za biblioteku ili listu. Ako takva smernica postoji, na kartici Umetanje se pojavljuje komanda nalepnica kako biste mogli da umetnete nalepnice.

Bilo koji dokument koji već postoji na listi ili u biblioteci kada se uspostave smernice ne dodeljuje se nalepnica (koja se ne može umetnuti) dok se dokument ne odjavi i ponovo prijavi. Automatski su dodeljene oznake koje se otpremaju na listu ili u biblioteku sa smernicama nalepnica koje su već na snazi.

Ručno Umetanje nalepnice

U zavisnosti od toga kako je smernica nalepnice konfigurisana, možete biti obavezni da umetnete nalepnice u dokumente koji se nalaze u bibliotekama na Office SharePoint Server 2007 sajtu.

Napomena: Nije moguće promeniti oblikovanje oznake, na primer font ili veličina teksta. Oblikovanje određuje administrator lokacija ili menadžer liste kada kreira smernice za nalepnice.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako se ime biblioteke ne pojavljuje na traci za brzo pokretanje, izaberite stavku Prikaži sav sadržaj Veb lokacija, a zatim kliknite na ime biblioteke.

 2. Pokažite na željeni dokument, kliknite na strelicu koja se pojavi, a zatim kliknite na dugme Uredi u programu Microsoft Office program – na primer, uredite u programu Microsoft Office Word.

 3. Postavite kursor na mesto u dokumentu gde želite da umetnete nalepnicu.

 4. Na kartici Umetanje , u grupi barkôd izaberite stavku Označi.

  Komande „Bar kôd“ i „Oznaka“ na traci

  Napomena: Komanda " nalepnica " se pojavljuje na kartici " Umetanje " samo ako su smernice za nalepnice aktivne za dokument na serveru.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Umetanje oznake prilikom čuvanja ili štampanja

Biblioteka na SharePoint lokaciji može da ima smernice za nalepnice koje zahtevaju da umetnete oznaku prilikom čuvanja ili štampanja dokumenta.

Ako dokument već ne sadrži nalepnicu prilikom čuvanja ili štampanja, bićete upitani da ga umetnete. Ako kliknete na dugme da kada vam bude zatraženo, oznaka se umeće na podrazumevanu lokaciju.

 • Ako je datoteka samo za čitanje, oznaka se umeće na trenutnu lokaciju kursora.

 • Ako je datoteka u režimu uređivanja, oznaka se umeće na podrazumevanu lokaciju.

  • U programu Word    Oznaka se umeće u zaglavlje prve stranice dokumenta.

  • U programu Excel    Oznaka se umeće u prvu ćeliju na prvom radnom listu u radnoj svesci.

  • U programu PowerPoint    Oznaka se umeće u centar prvog slajda u prezentaciji.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×