Uobičajeni problemi sa objedinjavanjem pošte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak će vam pomoći da dobijete odgovore na najčešće probleme za objedinjavanje pošte kada koristite Publisher: promena podataka izvorne ili adresu liste tokom procesa objedinjavanja pošte, dodavanje razmaka u polje za objedinjavanje tako da izgleda onako kako želite da , čuvanje objedinjene publikacije i Štampanje objedinjene različitih stranica na radnom listu (na primer, različitim nalepnicama na listu sa nalepnicama).

Uređivanje postojeće liste adresa

Ako radite na publikaciji za objedinjavanje, a želite da izvršite promene na listu podataka izvora ili adresu, uradite sledeće:

 1. U odeljku Kreiranje liste primalaca, izaberite stavku Koristi postojeću listu, a zatim kliknite na dugme sledeće: kreiranje ili se povežite sa liste primalaca.

  Microsoft Publisher podrazumevano skladišti izvore podataka u fascikli " Moji izvori podataka ". Možda ćete morati da pronađite izvor podataka.

 2. U dijalogu Izbor izvora podataka izaberite izvor podataka koji želite.

 3. Kliknite na dugme Otvori.

  U zavisnosti od tipa izvora podataka koji ste izabrali, drugi dijalozi može da se pojavi zahteva određene informacije.

  Na primer, ako vaš izvor podataka je Microsoft Office Excel radna sveska koja sadrži informacije na više radnih listova, morate da biste izabrali radni list koji sadrži informacije koje želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na ime izvora podataka, a zatim kliknite na dugme Uredi.

  Edit existing address list

 5. U okviru Uredi izvor podataka možete da uredite ili izbrišete postojeće adrese ili dodavati nove Pregledaj svaki pristup.

 6. Kada završite uređivanje spiska adresa, kliknite na dugme u redu i zatim da da biste ažurirali listu adresa.

Napomena: Više informacija o kreiranju izvora podataka ili spisak adresa potražite u članku Kreiranje izvora podataka za objedinjavanje pošte.

Najčešći problem za umetanje polja za objedinjavanje pošte u dokument postaje ispravne razmak između polja za objedinjavanje, naročito sa objedinjavanjem polja koja nisu uvek predavanja, kao što su srednji inicijali. Razmake možete da dodate direktno na stranicu između polja za objedinjavanje, ali rezultat će biti dodatne razmake ako neke adrese ne koristi polja za objedinjavanje. Da biste se uverili da vaša polja se potreban prostor, umetnite razmake u listu adresa samom.

Na primer, da biste se uverili da je reciprient imena će se pojaviti ispravno da li se stavke u spisak adresa sadrži inicijal srednjeg imena, postupite na sledeći način:

 1. U središnjem inicijalne stavke za svakog primaoca koji sadrži Middile inicijal, dodajte razmak, tako što ćete pritisnuti traci razmak pre i posle početne.

 2. U središnjem inicijalne stavke za svakog primaoca koji ne sadrži inicijale, dodajte razmak.

  Spacing in the address list

Objedinjavanje pošte sadrži obe informacije koje su iste u svakoj kopiji i čuvare mesta za informacije koje su jedinstvene za svaku kopiji. Ovaj primer je personalizovane biltena kojim telo biltena je isti za sve primaoce, ali poštanska adresa i uvod se razlikuju.

Najčešći problem pri kreiranju objedinjene publikacije ne sačuvate publikacije pomoću polja za objedinjavanje i objedinjene stranice publikacije.

Kreiranje objedinjene publikacije je tri koraka u čarobnjaku za objedinjavanje pošte. U ovom koraku imate tri opcije:

 1. Štampanje      Ova opcija štampa objedinjene publikacije.

 2. Objedini u novu publikaciju      Ova opcija se otvara nove publikacije sa stranicom za svaki skup podataka za objedinjavanje.

 3. Dodaj u postojeće publikacije Ova opcija će od vas zatražiti da biste odabrali publikacije, a zatim sabira, objedinjene stranice na kraj toj publikaciji.

Da biste sačuvali objedinjene publikacije i publikacije koja sadrži objedinjena polja, izaberite opciju Objedini u novu publikaciju . Novi prozor publikacije otvara i prikazuje objedinjene stranice publikacije. Publikacije polja za objedinjavanje je skrivena iza objedinjene stranice publikacije. Ne zaboravite da sačuvate oba publikacije.

Zatim možete da odštampate objedinjene stranice publikacije.

Najčešći problem pri štampanju publikacije jednu od svih objedinjenih stranica štampa na listu papira – na primer, jedna od svaki drugi slanja nalepnice na listu sa adresom papiru za nalepnice.

To se dešava jer ako odaberete opciju štampanja , dijaloga Štampanje podrazumevane postavke na opciju više kopija po listu i štampa ceo list sa nalepnicama za svaku adresu, a ne štampa jednu adresu po nalepnice na listu.

Da biste odštampali različite skupove Objedinjavanje podataka – na primer, imena i adrese – na svakom listu, kliknite na dugme više stranica po listu , u odeljku Opcije štampanja .

Print dialog box with Multiple pages per sheet option

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×