Funkcija „Čišćenje razgovora“ u programu Outlook može da smanji broj poruka u fasciklama za poštu. Suvišne poruke u čitavom razgovoru premeštaju se u fasciklu Izbrisane stavke.

Šta je to razgovor?

Razgovor će vam možda biti poznat i kao termin za nit e-pošte. Razgovor je kompletan skup e-poruka od prve poruke pa kroz sve odgovore. Poruke u razgovoru imaju istu temu.

Na primer, kad nekome pošaljete poruku i ta osoba zatim odgovori, dobija se razgovor. U mnogim razgovorima mogu da postoje uzajamni odgovori. U okviru razgovora, više osoba može da odgovori na različite poruke.

Šta radi čišćenje razgovora?

Čišćenje razgovora procenjuje sadržaj svake poruke u razgovoru. Ako je poruka u potpunosti sadržana u okviru nekog od odgovora, prethodna poruka se briše. Razmotrite sledeći primer.

Janko šalje poruku Ani i Tomi. Ana odgovara Janku i Tomi, a u telo njene Outlook poruke uključena je i Jankova prvobitna poruka. Sada Toma vidi Aninu poruku i odgovara Janku i Ani. Tomin odgovor obuhvata sve prethodne poruke u razgovoru. Čišćenje razgovora može da izbriše sve poruke osim poslednje Tomine poruke, jer ona sadrži kopiju svih prethodnih poruka.

Čišćenje razgovora je najkorisnije u razgovorima sa puno uzajamnih odgovora, posebno kad ima mnogo primalaca.

Uklanjanje suvišnih poruka

 1. Na kartici Početak, u grupi Brisanje kliknite na dugme Očisti.

 2. Izaberite jednu od sledećih stavki:

  • Čišćenje razgovora    Trenutni razgovor se pregleda i suvišne poruke se brišu.

  • Čišćenje fascikle    Svi razgovori u izabranoj fascikli se pregledaju i suvišne poruke se brišu.

  • Čišćenje fascikli & potfascikle    Svi razgovori u izabranoj fascikli i svim fasciklama koje ona sadrži se pregledaju i suvišne poruke se brišu.

Vrh stranice

Promena opcija čišćenja razgovora

Možete da navedete koje poruke se izuzimaju iz čišćenja i gde se poruke premeštaju kada se izbrišu.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Izaberite stavku Pošta.

 4. U okviru Čišćenje razgovora uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili mesto gde se stavke premeštaju, u okviru Očišćene stavke prelaze u ovu fasciklu kliknite na dugme Potraži i izaberite neku Outlook fasciklu. Poruke se podrazumevano premeštaju u fasciklu Izbrisane stavke. Ako u Outlook profilu imate više naloga e-pošte, svaki nalog ima svoju fasciklu Izbrisane stavke. Poruke se premeštaju u fasciklu Izbrisane stavke koja odgovara nalogu e-pošte.

  • Da bi se ponovila struktura fascikli stavki koje komanda Očisti briše (kada koristite komandu Očisti fascikle i potfascikle), potvrdite izbor u polju za potvrdu Prilikom čišćenja potfascikli, ponovo kreiraj hijerarhiju fascikli u odredišnoj fascikli.

   Napomena:  Ova opcija nije dostupna ako je odredište fascikla Izbrisane stavke.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje niste pročitali, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj nepročitane poruke. Ne preporučujemo da izaberete ovu opciju. Preostale poruke u razgovoru sadržaće sve poruke koje su izbrisane, kao i one koje možda niste pročitali.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje su kategorizovane, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj kategorizovane poruke. Preporučujemo da izaberete tu opciju. Kategorije se primenjuju na posebne poruke, a brisanje kategorizovane poruke dovodi do gubitka te poruke.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje su označene zastavicom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj poruke označene zastavicom. Preporučujemo da izaberete tu opciju. Zastavice se primenjuju na posebne poruke, a brisanje poruke označene zastavicom dovodi do gubitka te poruke.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje su digitalno potpisane, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj digitalno potpisane poruke. Preporučujemo da izaberete tu opciju.

  • Da biste uvek sačuvali originalnu poruku ako neko izmeni poruku koja je uključena u odgovore, potvrdite izbor u polju za potvrdu Kad se u odgovoru izmeni poruka, ne premeštaj original. Preporučujemo da izaberete tu opciju. Tako ćete biti sigurni da imate kompletan zapis celokupnog sadržaja razgovora u slučaju da neko izmeni poruku sadržanu u odgovoru.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×