Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft Equation Uređivač 3.0 (MEE) je komponenta nezavisnog proizvođača koja je uključena u mnoge verzije sistema Office da bi korisnicima pomogla da dodaju matematičke jednačine u dokumente. MEE je povučen iz proizvoda, retroaktivno nazad u Office 2007, zbog bezbednosnih pitanja. Moderni, ugrađeni Office uređivač jednačina koristi Office math Markup Language (OMML) kao željeni format za jednačine u Office datotekama.

Ako želite da ih uredite, trebalo bi da konvertujete sve postojeće MEE jednačine u OMML format.

Kako da konvertuje jednačinu?

Sve što treba da uradite da biste pokrenuli konverziju jeste da kliknete dvaput na jednačinu ili da izaberete jednačinu i pritisnete taster Enter. Kada to uradite, trebalo bi da dobijete odziv koji nudi da se ova jednačina (i sve druge jednačine u ovoj datoteci) konvertuju u OMML format.

Office Math converter offering to convert a selected jednačina to the new format.

Napomena: Ovo treba da uradite samo na jednačinama koje su kreirane u Microsoft Equation Uređivač.

Da li će se moja jednačina uspešno konvertovati?

U većini slučajeva jednačina bi trebalo da se jednostavno konvertuje. Možda ćete videti neke razlike u oblikovanju, kao što su malo drugačiji font ili razmak i ako ste koristili boje u jednačini, možda ćete morati ponovo da primenite boje nakon konverzije.

Izuzetak je da konvertor jednačina ne podržava dugačka deljenja. Ako jednačina sadrži dugačka deljenja, verovatno ćete želeti da je ponovo kreirate umesto da je konvertujete iz starog formata.

Dvaput sam kliktao, ali nije mi zatraženo da konvertujete jednačinu

Ako vam ne bude zatraženo da konvertujete, postoji nekoliko mogućih uzroka:

  • Jednačina je možda već u podržanom formatu, kao što je OMML, i ne zahteva konverziju.

  • Konvertor jednačina je dostupan samo za Office 2019, a Microsoft 365 verzija 16.0.10730 ili novija.

  • Datoteka je možda u starijem formatu, kao što je .DOC, .PPT ili .XLS. Sačuvajte datoteku u modernom Office Open XML formatu tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Sačuvajkao (ili Sačuvaj kopiju ako je uskladištena u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint) i sačuvati novu kopiju datoteke u Office Open XML formatu (.DOCX, .PPTX ili .XLSX).

  • Ako je ova datoteka deljena, a drugi korisnici je trenutno uređuju, dvostrukim klikom na jednačinu otvara se dijalog koji vas obaveštava da nije moguće obaviti konverziju dok više korisnika uređuje datoteku. Kada drugi korisnici izadju iz datoteke, trebalo bi da možete da konvertujete jednačine.

Kako da konvertuje jednačinu?

Konvertor jednačina je dostupan samo za Microsoft 365 ili Office 2019. Iako jednačine i dalje treba da se prikazuju ispravno, da biste ih uredili, trebalo bi da uradite nešto od sledećeg:

  • Nadogradite na Microsoft 365 Ili Office 2019, a zatim možete da koristite konvertor jednačina.

  • Preuzmite i instalirajte MathType sa sajta Wiris. MathType ima besplatnu probnu verziju u periodu od 30 dana, nakon koje možete da je kupite ako vam i dalje treba.

Slušamo!

Ako vam se ova funkcija sviđa, a naročito ako je ne volite, želimo da čujemo o tome. Izaberite stavku Datoteka > povratne informacije u Office aplikaciji i odaberite odgovarajuću opciju. Ako u povratnim #MEEConverter koristite informacije koje će nam olakšati pronalaženje.

Takođe, ako želite da nam prikažete kako izgleda vaša jednačina, potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste uključili snimak ekrana.

Takođe pogledajte

Promena jednačine napisane u prethodnoj verziji programa Word

Pisanje jednačine ili formule

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×