Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako ne možete da prikažete video zapis u aplikaciji PowerPoint za veb, najverovatnije postoji problem sa tipom datoteke video zapisa. Ako je video Flash ili WMV datoteka, potreban vam je plejer da biste ga pogledali. Međutim, ako koristite tablet ili drugi uređaj koji ne može da pokrene plejer, prezentaciju morate da otvorite u verziji programa PowerPoint za računare (pomoću komande Uredi u programu PowerPoint u aplikaciji PowerPoint za veb).

Ažurirajte pregledač

Najnoviji video zapisi su često u formatu koji se reprodukuje direktno u pregledaču, dokle god je pregledač ažuriran i podržava ovu funkciju (poznatu kao HTML5). Tako je drugi način za reprodukovanje video zapisa da odete na veb lokaciju pregledača i preuzmete najnovija ažuriranja. Ukoliko se video zapis i dalje ne reprodukuje, rezerva vam je da otvorite prezentaciju u programu PowerPoint.

Ukoliko je video zapis Windows Media ili Flash video zapis (.wmv ili .flv datoteka), možete ga reprodukovati nakon što instalirate program Silverlight (za reprodukovanje Windows Media video zapisa) ili program Flash Player (za reprodukovanje Flash video zapisa).

Ako imate instaliran Silverlight, možete da reprodukujete video i zvučne zapise u prikazu za čitanje i u prikazu projekcije slajdova. Trebaće vam Flash za video zapise koji su povezani sa veb lokacije. Vodite računa o veličini datoteka jer PowerPoint za veb ne umeće velike medijske datoteke. Ograničenje veličine za ugrađene medije može da bude od 50 do 100 MB, a ograničenje za WAV datoteke je 100 KB.

Ukoliko koristite stoni računar koji radi pod operativnim sistemom Windows 8, pokrenite Internet Explorer sa radne površine (a ne u sveobuhvatnom režimu) da biste koristili Silverlight ili Flash Player. Ovi plejeri se takođe ne mogu instalirati na tablet računarima ili mobilnim uređajima sa dodirnim ekranom; pokušajte da otvorite prezentaciju u verziji programa PowerPoint za stone računare da biste reprodukovali video zapis.

Video zapisi umetnuti pomoću verzije programa PowerPoint za računare

Kada u verziji programa PowerPoint za stone računare dodajete video zapis u prezentaciju, olakšajte osobama reprodukovanje u aplikaciji PowerPoint za veb. Ugradite MP4 datoteku, a zatim idite na stavke Datoteka > Optimizovanje kompatibilnosti medija. Ta komanda stavlja video u format koji se reprodukuje direktno u pregledačima koji podržavaju HTML5.

Video format nije podržan u PowerPoint za veb

PowerPoint za veb ne reprodukuje Shockwave Flash (.swf) datoteke. Da biste privremeno rešili ovo ograničenje, konvertujte datoteku u .mp4 datoteku kodiranu pomoću H.264 video zapisa (tzv. MPEG-4 AVC) i AAC zvuka. RealPlayer Converter (za Windows računare) ili Any Video Converter (za Mac ili Windows) su besplatni konvertori koje možete da pronađete pretraživanjem veba.

Takođe pogledajte

Umetanje video zapisa sa sajta YouTube u usluzi PowerPoint za veb

Zahtevi za korišćenje PowerPoint YouTube funkcije

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×