Uvod u IRM za e-poruke

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da ograničite dozvolu za sadržaj u e-poruka u Outlook sa je Information Rights Management (IRM), kao što možete da ograničite dozvolu za druge Microsoft Office datoteke.

Važno: Ako koristite Office na Surface RT uređaju, možete da prikažete IRM zaštitom pošta, ali ne možete da pošaljete. Želite da vidite koju verziju sistema Office koristite?

Information Rights Management (IRM) vam omogućava da odredite dozvole za pristup e-porukama. IRM sprečava neovlašćene osobe da čitaju, štampaju, prosleđuju ili kopiraju osetljive informacije. IRM takođe pomaže organizacijama da nametnu smernice preduzeća koje upravljaju kontrolom i širenjem poverljivih ili vlasničkih informacija, unutar organizacije, ali i sa klijentima i partnerima.

Kada je dozvola za poruku ograničena pomoću usluge IRM, ograničenja pristupa i upotrebe primenjuju se bez obzira na to gde poruka ide, budući da su dozvole za pristup e-poruci sačuvane u samoj datoteci poruke.

Napomena: IRM ne može sprečiti brisanje, krađu, oštećenje ili hvatanje i prenos sadržaja od strane zlonamernih programa ili računarskih virusa. Takođe ne može sprečiti ručno kopiranje ili prekucavanje sadržaja, kao ni pravljenje digitalne fotografije ili snimka ekrana ograničenog sadržaja.

Primer poruke sa IRM zaštitom na listi poruka

Kada prvi put pokušate da otvorite e-poruku koja koristi ograničenom dozvolom su povezani sa serverom za licenciranje. Ako serveru za licenciranje potvrđuje svoje akreditive, problemi sa korisničke licence, koja definiše nivo pristupa koji imate u datoteku. Ovaj proces je neophodan za svaku datoteku koja koristi ograničene dozvole. Drugim rečima, sadržaj sa ograničenom dozvolom nije moguće otvoriti ako serveru za licenciranje koje nije izdao korisničke licence za taj sadržaj.

Prikaz poruka kada alatka IRM nije dostupna

Ako morate da pročitate ili otvorite sadržaj sa ograničenom dozvolom, ali Outlook nije dostupan na računaru koji koristite, možete da koristite Veb pregledača. Ako koristite Outlook na vebu ili Outlook Web App (OWA), možete da prikažete poruke u bilo kom pregledaču.

Tipovi datoteka pokriveni IRM smernicama kada su priloženi porukama

Kada se sledeći tipovi datoteka prilože poruci čijim pravima se upravlja u Outlook, oni su automatski pravima se upravlja.

Napomena: Ako priložite Outlook datoteke poruke (.msg) poruci čijim pravima se upravlja (kao što je prosleđivanje više Outlook poruka unutar jedne poruke), neće se upravljati pravima priloženih poruka..

Word dokumenti

Tip datoteke

Oznaka tipa datoteke

Dokument

.doc

Dokument

.docx

Dokument sa omogućenim makroima

.docm

Predložak

.dot

Predložak

.dotx

Predložak sa omogućenim makroima

.dotm

Excel dokumenti

Tip datoteke

Oznaka tipa datoteke

Radna sveska

.xls

Radna sveska

.xlsx

Radna sveska sa omogućenim makroima

.xlsm

Predložak

.xlt

Predložak

.xltx

Predložak sa omogućenim makroima

.xltm

Binarna radna sveska koja nije XML

.xlsb

Programski dodatak sa omogućenim makroima

.xla

Programski dodatak sa omogućenim makroima

.xlam

PowerPoint dokumenti

Tip datoteke

Oznaka tipa datoteke

Prezentacija

.ppt

Prezentacija

.pptx

Prezentacija sa omogućenim makroima

.pptm

Predložak

.pot

Predložak

.potx

Predložak sa omogućenim makroima

.potm

Projekcija

.pps

Projekcija

.ppsx

Projekcija sa omogućenim makroima

.ppsm

Office tema

.thmx

InfoPath datoteke

Tip datoteke

Oznaka tipa datoteke

Dinamički obrazac/predložak

.xsn

XPS dokumenti

Tip datoteke

Oznaka tipa datoteke

XML Paper Specification

.xps

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×