Upravljanje podacima pomoću upita

Pravljenje upita sa više izvora podataka

Fotografija Surface Book uređaja

Pokušajte!

Često da biste dobili odgovore koji su vam potrebni, kreiraju se upiti koji prikupljaju informacije iz više tabela ili iz kombinacije tabela i upita.

Prvi koraci uz spojeve

Ponekad morate da koristite podatke iz više izvora (tabele ili upita) da biste odgovorili na pitanje. Na primer, možda ćete želeti da vidite koliko klijenata u određenoj oblasti je naručilo određeni proizvod.

Kada dodate više izvora podataka, Access koristi postojeće, definisane relacije između njih ili kreira spojeve između njih u svrhe upita. Spoj je jednostavno tip relacije između izvora podataka u upitu.

Napomena: Spajanja su privremena i povezuju se samo sa upitom. Ako često pravite isti spoj između tabela, možda ćete želeti da kreirate stalnu relaciju između njih.

Unutrašnja spajanja

Većina spajanja su unutrašnji spojevi. To se protivi spoljnim spojevimakoje se razmatraju u kreiranju upita sa spoljnim spojevima.

Unutrašnji spoj vraća podatke iz jednog izvora samo kada pronađe podudaranje zapisa u drugom. Na primer, ako tražite informacije o proizvodima i nalozima, videćete samo podatke za proizvode koji imaju odgovarajući redosled.

Snimak ekrana tabela "proizvodi i porudžbine"

Samospajanja

Samouspoj spaja dve kopije iste tabele ili upita. Koristite je da biste kombinovali zapise iz iste tabele kada se vrednosti podudaraju u objedinjenim poljima.

Na primer, pretpostavimo da imate tabelu zaposleni koji navodi sve zaposlene u vašoj organizaciji, uključujući menadžere. Tabela sadrži izveštaje za polje koje sadrži ID menadžera zaposlenog.

ID

Prezime

Ime

Izveštaji za

1

Jović

Nada

5

2

Cencini

A

3

KOTAS

jan.

10

4

Sergeenko

Marija

5

5

Stanković

Nebojša

2

6

Neipper

Mihailo

10

7

Macura

Obrad

10

8

Guissani

Sara

10

9

Simović

Dragoslava

5

10

Dempsey

Molly

3

Da biste pronašli ime menadžera zaposlenog, pronađite zaposlenog u tabeli, pronađite ID menadžera u polju izveštaji za, a zatim potražite ID menadžera u istom polju za zaposlene. Na primer, Nancy izveštava menadžera čiji je ID zaposlenog 5 – to je Stiven Torp.

Da biste automatizovali ovaj zadatak, dodajte tabelu "Zaposleni" dvaput u upit, a zatim kreirajte samoupravu. Kada dodate izvor podataka po drugi put, Access dodaje %1 na ime druge instance. Na primer, ako dvaput dodate tabelu "Zaposleni", druga instanca se zove Employees_1. Da biste prikazani imena Menadžera za svakog zaposlenog, pravite spoj između izveštaja i polja u tabeli "Zaposleni" i polju "ID zaposlenog" u tabeli "Employees_1".

1. Dodavanje izvora podataka

  • Izaberite Create stavku kreiraj Dizajn > upita.

Dodajte sve tabele i upite koji su vam potrebni kao izvore podataka. Ne brinite. Ako je neko zaboravio, još uvek imate mogućnost da dodate više izvora podataka kasnije.)

Izvori podataka mogu da sadrže tabele iz kojih želite da prikazujete informacije (kao što je tabela "proizvodi)" i tabele koje sadrže informacije koje treba da koristite za kriterijume.

Imajte u vidu da su postojeći, sačuvani upiti dostupni i kao izvori podataka. Na primer, ako ste već kreirali upit da biste pronašli sve porudžbine za dati mesec, koristite taj upit plus tabela "Proizvodi" da biste prikazali sve proizvode prodate u datom mesecu.

2. pridruživanje srodnim izvorima podataka

  • Da biste dodali sami sebe, prevucite polje iz jednog izvora podataka u odgovarajuće polje u drugom izvoru podataka. Access podrazumevano kreira unutrašnji spoj.

Za većinu relacija, Access kreira unutrašnji spoj. Ako ste naveli da bi referencijalni integritet trebalo da se sprovodi, uključeno je. Međutim, u neke slučajeve, Access ne kreira potreban spoj. Na primer, ako dodate postojeće upite u novi upit i ne napravite relacije, Access ne kreira automatski spojeve.

3. dovršavanje upita

  • Slijedite uobičajene korake za kreiranje upita: dodajte izlazna polja, dodajte kriterijume i uradite ili sačuvajte upit. Da biste saznali kako, pogledajte članak Kreiranje osnovnih upita.

Želite još?

Obuka za Excel

Obuka za Outlook

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×