Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije WORKDAY.INTL u programu Microsoft Excel.

Daje serijski broj datuma pre ili posle navedenog broja radnih dana sa prilagođenim parametrima vikenda. Parametri vikenda ukazuju na to koji i koliko dana su dani vikenda. Dani vikenda i svi dani navedeni kao praznici ne smatraju se radnim danima.

Sintaksa

WORKDAY. INTL (datum_početka, dani, [vikend], [praznici])

Sintaksa funkcije WORKDAY.INTL ima sledeće argumente:

  • Datum_početka    Obavezno. Datum početka, zaokružen na ceo broj.

  • Dani    Obavezno. Broj radnih dana pre ili posle argumenta datum_početka. Pozitivna vrednost daje budući datum; negativna vrednost daje prošli datum; nulta vrednost daje argument datum_početka. Pomak dana se zaokružuje na ceo broj.

  • Vikend    Opcionalno. Ukazuje na dane u sedmici koji su dani vikenda i ne smatraju se radnim danima. Vikend je broj vikenda ili niska koja nevodi kada dolazi do vikenda.

    Vrednosti broja vikenda ukazuju na sledeće dane vikenda:

vikend-broj

Dani vikenda

1 ili izostavljena

subota, nedelja

2

nedelja, ponedeljak

3

ponedeljak, utorak

4

utorak, sreda

5

sreda, četvrtak

6

četvrtak, petak

7

petak, subota

11

samo nedelja

12

samo ponedeljak

13

samo utorak

14

samo sreda

15

samo četvrtak

16

samo petak

17

samo subota

Vrednosti niske vikenda sadrže sedam znakova i svaki znak u niski predstavlja dan u sedmici, počev od ponedeljka. 1 predstavlja ne radni dan, a 0 predstavlja radni dan. Samo znakovi 1 i 0 su dozvoljeni u niski. 1111111 je nevažeća niska.

Na primer, 0000011daje vikend koji je subota i nedelja.

  • Praznici    Opcionalno. Opcionalni skup nekoliko datuma koji će biti isključeni iz kalendara radnih dana. Praznike će predstavljati opseg ćelija koje sadrže datume ili konstanta niza serijskih vrednosti koje predstavljaju te datume. Raspored datuma ili serijskih vrednosti u praznicima može biti proizvoljan.

Primedbe

  • Ako start_date opsega za trenutnu vrednost osnove datuma, WORKDAY. INTL daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako je bilo koji datum u praznicima izvan opsega za trenutnu vrednost osnove datuma, WORKDAY. INTL daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako start_date plus pomak dana daje nevažeći datum, WORKDAY. INTL daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako je niska vikenda nevažeće dužine ili sadrži nevažeće znakove, WORKDAY. INTL daje #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis

Trenutni rezultat

=WORKDAY.INTL(DATE(2012;1;1);30;0)

Korišćenje broja 0 za argument vikenda kao rezultat daje #NUM! grešku.

#NUM!

=WORKDAY.INTL(DATE(2012;1;1);90;11)

Pronalazi datum koji je udaljen 90 radnih dana od 01.01.2012. računajući samo nedelju kao dan vikenda (argument vikenda je 11).

41013

=TEXT(WORKDAY.INTL(DATE(2012;1;1);30;17);"m/dd/yyyy")

Koristi funkciju TEXT za oblikovanje dobijenog serijskog broja (40944) u formatu "m/dd/yyyy". Pronalazi datum koji je udaljen 30 radnih dana od 01.01.2012. računajući samo subote kao dan vikenda (argument vikenda je 17).

05.02.2012.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×