Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Zaštita beležaka lozinkom u programu OneNote za Windows 10

Zaštita lozinkom čuva beleške od radoznalih očiju. Bez obzira na to da li koristite OneNote u školi, na poslu ili kod kuće, lozinke vam omogućavaju da kontrolišete pristup određenim odeljcima u beležnicama.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Dodavanje lozinke odeljku u beležnici

Kada zaštitite odeljak beležnice lozinkom, sve stranice u beležnici se zaključavaju dok ne unesete ispravnu lozinku.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ime odeljka beležnice koji želite da zaštitite, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom > Dodavanje lozinke.

 2. U prozoru Zaštita lozinkom otkucajte željenu lozinku u polje Unesite lozinku .

 3. Ponovo otkucajte lozinku u polju Potvrda lozinke , a zatim pritisnite taster Enter.

Napomena: Pažljivo odaberite lozinku. Ako je zaboravite, niko neće moći da vam otključa beleške (čak ni Microsoft tehnička podrška).

Zaključavanje svih zaštićenih odeljaka u beležnici

Ako ste primenili lozinke na više odeljaka u beležnici, možete sve da ih zaključate u isto vreme.

 • Kliknite desnim tasterom miša na ime bilo koje zaštićene (ali trenutno otključane) beležnice, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom >Zaključaj zaštićene odeljke. OneNote odmah zaključava sve zaštićene odeljke u trenutnoj beležnici.

Napomena: Da biste otključali zaštićeni odeljak i dobili pristup stranicama, kliknite na odeljak koji želite da otključate, otkucajte njegovu lozinku u polju Lozinka, a zatim pritisnite taster Enter. Imajte na umu da će zaštićeni odeljci biti ponovo zaključani kada izađete iz programa OneNote.

Promena lozinke za zaštićeni odeljak

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ime bilo koje zaštićene (ali trenutno otključane) beležnice čiju lozinku želite da promenite, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom > Promenite lozinku. (Ako ova opcija nije dostupna, to znači da trenutni odeljak nema lozinku.)

 2. U prozoru Promena lozinke otkucajte trenutnu lozinku odeljka u polje Stara lozinka .

 3. U polju Unesite novu lozinku otkucajte novu lozinku koja će zameniti trenutnu lozinku.

 4. Ponovo otkucajte novu lozinku u polju Potvrda lozinke , a zatim pritisnite taster Enter.

Napomena: Promena lozinke utiče samo na odeljak u kom se trenutno nalazite. Da biste promenili lozinke za druge zaštićene odeljke u beležnici, pratite prethodne korake za svaki zaštićeni odeljak.

Uklanjanje lozinke iz zaštićenog odeljka

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ime bilo koje zaštićene (ali trenutno otključane) beležnice čiju lozinku želite da uklonite, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom > Ukloni lozinku. (Ako ova opcija nije dostupna, to znači da trenutni odeljak nema lozinku.)

 2. U prozoru Uklanjanje lozinke otkucajte trenutnu lozinku, a zatim pritisnite taster Enter.

Važne napomene u vezi sa lozinkama:

 • Lozinke se mogu primeniti samo na odeljke beležnica, ali ne i na čitave beležnice.

 • U lozinkama se razlikuju mala i velika slova. Uverite se da je taster Caps Lock isključen pre nego što dodate ili unesete lozinku.

 • OneNote koristi šifrovanje radi obezbeđivanja odeljaka zaštićenih lozinkom. Ako zaboravite bilo koju lozinku odeljka, niko neće moći da otključa te beleške za vas (čak ni Microsoft tehnička podrška). Vodite računa prilikom dodavanja lozinki u odeljke beležnice i prilikom promene.

 • Odeljci zaštićeni lozinkom nisu uključeni u pretrage beležnice. Da biste uključili beleške u zaštićeni odeljak u pretragu, moraćete prvo da otključate taj odeljak.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×