Zahtevanje digitalnog certifikata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Digitalno potpisivanje predloška obrasca potvrđuje identitet možete kao dizajner predloška obrasca na isti način na koji digitalnog potpisa u obrascu potvrđuje identitet korisnika koji je popunila obrazac. Dodavanje digitalnog potpisa u predložak obrasca takođe omogućava da upravlja na nivou potpunu pouzdanost predloška obrasca. Na primer, predložak obrasca koji sadrži kontrolisani kôd koji koristi potpunu pouzdanost nivo bezbednosti morate biti instaliran na računaru korisnika ili digitalno potpisali dizajner predloška obrasca tako da može da se koristi.

Napomena: Kada korisnici Microsoft Office Outlook 2007 pošaljete kopiju InfoPath obrasca kao e-poruku drugim korisnicima Office Outlook 2007 , a koji obrazac je podešen da se pokreće u nivo bezbednosti potpuna pouzdanost, odgovarajući predložak moraju biti prijavljeni digitalnim potpisom kako biste funkcionisao.

Da biste dodali digitalni potpis obrasca ili predloška obrasca, potreban vam je digitalni certifikat. Možete da dobijete digitalni certifikat putem komercijalnog autoriteta za izdavanje certifikata ili od administratora unutrašnju bezbednost. Odluka da kupite digitalni certifikat zavisi od toga koliko je vaša organizacija namerava da primenite predloške obrazaca.

Ako je podrazumevani autoritet za izdavanje certifikata u vašem preduzeću ili internoj, digitalni certifikat možete da zatražite autoritet za izdavanje certifikata pomoću konzole za certifikate. Certifikat možete da zatražite od Microsoft Windows Server 2003 autoriteta za izdavanje certifikata, ako je dostupan.

U ovom članku

Zahtevanje digitalnog certifikata iz konzole za certifikate

Zahtevanje digitalnog certifikata iz u operativnom sistemu Windows Server 2003 autoritet za izdavanje certifikata

Zahtevanje digitalnog certifikata iz konzole za certifikate

Ako koristite Microsoft Windows XP ili Windows Vista, digitalni certifikat možete da zatražite tako što ćete uraditi sledeće:

U operativnom sistemu Windows Vista

Napomena: Morate biti administrator na računaru da biste dovršili ovu proceduru.

 1. Kliknite na dugme Start , izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, kliknite desnim tasterom miša Komandna linijai zatim postavite pokazivač na Pokreni kao administrator.

 2. Ako se pojavi dijalog Kontrola korisničkog naloga , uradite nešto od sledećeg:

  • Ako ste prijavljeni kao administrator, potvrdite da je radnja prikazuju ono što želite, a zatim kliknite na dugme Nastavi.

  • Ako ste prijavljeni kao korisnik bez administratorske privilegije, ali imate akreditive da biste se prijavili kao administrator, otkucajte akreditive administratora i kliknite na dugme u redu.

   Otvara se prozor komandne.

 3. Otkucajte mmc.exe, a zatim pritisnite taster Enter. U MMC konzole otvara se prozor.

 4. U meniju datoteka izaberite stavku Dodaj/ukloni proširenje konzole.

 5. U okviru dostupne konzole u dijalogu Dodavanje ili uklanjanje proširenja konzole , kliknite na dugme Certifikati, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 6. U dijalogu konzole certifikate izaberite stavku moj korisnički nalog, a zatim kliknite na dugme Završi.

 7. U dijalogu Standalone Snap programski dodaci kliknite na dugme u redu.

 8. Na listi fascikli u stablu konzole MMC, kliknite na dugme Certifikati - trenutni korisnik.

 9. U oknu sa detaljima, u okviru Logičko ime prodavnice, kliknite dvaput na lične.

 10. U oknu sa detaljima, u okviru Tip objekta, kliknite desnim tasterom miša Certifikatipostavite da Svi zadacii zatim u priručnom meniju izaberite stavku Zatraži novi certifikat .

 11. Pratite korake u čarobnjaku za zahtev certifikata.

U operativnom sistemu Windows XP

 1. U meniju Start izaberite stavku Pokreni.

 2. U polju Otvori , u dijalogu Pokretanje otkucajte mmci zatim kliknite na dugme u redu. U MMC konzole otvara se prozor.

 3. U meniju datoteka izaberite stavku Dodaj/ukloni proširenje konzole.

 4. U okviru dostupne konzole u dijalogu Dodavanje ili uklanjanje proširenja konzole , kliknite na dugme Certifikati, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 5. U dijalogu konzole certifikate izaberite stavku moj korisnički nalog, a zatim kliknite na dugme Završi.

 6. U dijalogu Standalone Snap programski dodaci kliknite na dugme u redu.

 7. Na listi fascikli u stablu konzole MMC, kliknite na dugme Certifikati - trenutni korisnik.

 8. U oknu sa detaljima, u okviru Logičko ime prodavnice, kliknite dvaput na lične.

 9. U oknu sa detaljima, u okviru Tip objekta, kliknite desnim tasterom miša Certifikatipostavite da Svi zadacii zatim u priručnom meniju izaberite stavku Zatraži novi certifikat .

 10. Pratite korake u čarobnjaku za zahtev certifikata.

Vrh stranice

Zahtevanje digitalnog certifikata iz u operativnom sistemu Windows Server 2003 autoritet za izdavanje certifikata

 1. Otvorite Veb stranicu Microsoft Certificate Services (informacije zatražite od administratora sistema).

 2. Kliknite na vezu za certifikat , a zatim izaberite stavku napredne certifikata zahteva vezu.

 3. Kliknite na Kreiraj i prosledite zahtev za ovaj CA vezu.

 4. Na stranici Napredne zahteva certifikata , unesite tražene informacije, uverite se da biste izabrali potpis ili oba za Upotreba ključa opciju u okviru Opcije ključ.

 5. Kliknite na dugme Prosledi, a zatim kliknite na dugme Instaliraj ovaj certifikat. Autoritet za izdavanje autoritet za izdavanje certifikata nije već u fascikli Vrhovni autoriteti, kliknite na dugme da kada budete upitani da biste dodali autoritet za izdavanje certifikata za ovu fasciklu.

Napomena: Digitalni certifikat možete da dobijete od komercijalnog autoriteta za izdavanje certifikata kao što je VeriSign, Inc. ili od administratora sistema.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×