Zaustavljanje sinhronizacije biblioteke sa uslugom OneDrive for posao ili školska aplikacija

Ako ste sinhronizovali Microsoft OneDrive za posao ili školu ili biblioteku SharePoint lokacije sa fasciklama na računaru, možete da prestanete da ih sinhronizujete. Kad zaustavite sinhronizaciju fascikle, prekidate vezu fascikle na računaru sa bibliotekom na serveru. Biblioteku možete ponovo sinhronizovati sa računarom bilo kada.

Ako želite da prestanete da sinhronizujete datoteku ili fasciklu, pročitajte Kako da zaustavite ili otkažete sinhronizaciju u usluzi OneDrive.

Zašto se zaustavlja sinhronizacija biblioteke?

Sinhronizovanje obično zaustavljate kada vam više nije potrebna sinhronizacija ažuriranja između fascikle i biblioteke na serveru ili zbog toga što ste završili projekat. Ako nešto poрe po zlu sa vezom između fascikle i biblioteke na serveru, možete da rešite problem tako što ćete zaustaviti trenutnu sinhronizaciju relacije i sinhronizovati datoteke sa uslugom OneDrive u operativnom sistemu Windows, kao da je to prvi put.

Napomena: Ako imate problema sa sinhronizacijom, takođe možete da pokrenete alatku Popravka. Popravka prekida vezu svih biblioteka koje trenutno sinhronizujete i ponovo je uspostavlja.

Možete i da pauzirate sinhronizaciju fascikle. To omogućava da privremeno zaustavite sinhronizaciju fascikle bez prekidanja veze sa bibliotekom na serveru. Sinhronizaciju možete da pauzirate ako u ovom trenutku ne želite da koristite sistemske resurse za sinhronizaciju. Sinhronizaciju možete da nastavite u bilo kom trenutku.

Sinhronizacija OneDrive za posao ili školu biblioteke je funkcija Windows i aplikacije OneDrive za posao ili školu i karakteristična je za vaš računar. Sinhronizovanje možete da pauzirate i zaustavite samo sa lokalnog računara, ne i iz aplikacije na mreži.

Kada prestanete da sinhronizujete skupa datoteka, možete da ih izbrišete sa lokalnog računara ili iz OneDrive za posao ili školu. Ako izbrišete datoteku sa OneDrive za posao ili školu online, a zatim ponovo sinhronizujete, ta datoteka će biti izbrisana sa lokalnog računara.

Možete da zaustavite sinhronizaciju biblioteke, ali ne i pojedinačnih datoteka ili fascikli u toj biblioteci.

Listu dodatnih informacija o sinhronizovanju biblioteka u usluzi OneDrive za posao ili školu ili OneDrive za posao ili školu potražite u članku Sinhronizovanje biblioteka pomoću usluge OneDrive for Business

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Napomena: Možete da zaustavite sinhronizaciju biblioteke ako koristite prethodnu OneDrive aplikacija za sinhronizaciju. Koja OneDrive aplikacija?

Kada zaustavite sinhronizaciju fascikle, prekida se njena veza sa bibliotekom. Sve datoteke se zadržavaju u prethodno sinhronizovanoj fascikli. U bilo kom trenutku možete ponovo da sinhronizujete biblioteku sa računarom. Kada ponovo pokrenete sinhronizaciju biblioteke, kreiraće se nova fascikla na računaru. Ako ona koristi isto ime, na kraj imena se dodaje broj, na primer 1, 2 i tako dalje.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive za posao ili školu Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, a zatim izaberite stavku Zaustavi sinhronizaciju fascikle...

  Snimak ekrana menija prethodne usluge OneDrive for Business sa izabranom stavkom „Zaustavi sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako OneDrive za posao ili školu ikona Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na traci sa obaveštenjima. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive za posao ili školu možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive za posao ili školu.

 2. Izaberite fasciklu za koju želite da zaustavite sinhronizaciju i kliknite na dugme Zaustavi sinhronizaciju.

 3. Kliknite na dugme Da da biste pristali da trajno zaustavite sinhronizaciju fascikle, a zatim kliknite na dugme U redu.

Da biste zadržali vezu između računara i servera, ali privremeno zaustavili sinhronizaciju, sledite ove korake da biste pauzirali relaciju sinhronizacije.

Pauziranje sinhronizacije biblioteke pomoću nove OneDrive aplikacija za sinhronizaciju

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive za posao ili školu Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, pomerite kursor iznad pauziranja sinhronizacijei odaberite 2 sata, 8 časovaili 24 časa.

  Snimak ekrana novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju sa izabranom stavkom „Pauziraj sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako OneDrive ikona Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na traci sa obaveštenjima. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive.

 2. Ovim pauzira sinhronizovanje za OneDrive za posao ili školu. Da biste nastavili sinhronizaciju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive za posao ili školu Ikona novog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na sistemskoj traci poslova za Windows, a zatim izaberite stavku Nastavi sinhronizaciju.

Pauziranje sinhronizacije biblioteke pomoću prethodnog OneDrive aplikacija za sinhronizaciju

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive za posao ili školu Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, a zatim kliknite na dugme Pauziraj sinhronizaciju.

  Snimak ekrana menija prethodne usluge OneDrive for Business sa izabranom stavkom „Pauziraj sinhronizaciju“.

  Napomena: Ako OneDrive za posao ili školu ikona Ikona prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na traci sa obaveštenjima. Ako i dalje ne vidite ikonu, OneDrive za posao ili školu možda nije pokrenut. Idite na Start, otkucajte OneDrive u polje za pretragu i izaberite stavku OneDrive za posao ili školu.

 2. Na taj način pauzirate sinhronizaciju svih biblioteka koje ste sinhronizovali sa računarom. Da biste nastavili sinhronizaciju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive za posao ili školu na sistemskoj traci poslova Windows, a zatim izaberite stavku Nastavi sinhronizaciju.

Takođe pogledajte

Sinhronizovanje datoteka u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×