Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptome

Razmotrite sledeći scenario:

 • E-poruku šaljete pomoću poštanskog Microsoft Exchange Server 2016 ili Exchange server 2013 poštanskog sandučeta.

 • Red za temu e-poruke sadrži nepodržane kodirane znakove, počevši od CP ili MS i slede ga "-" umesto broja, kao što je cp-850.

U ovom scenariju e-poruka se ne isporučuje. Pored toga, možete dobiti i poruku o neisporučivanju (NDR) koja podseća na sledeću:

Udaljeni server je vratio '550 5.6.0 CAT. NevažećiContent.Exception: InvalidCharsetException, Ime skupa znakova (cp-850) nije važeće ili nije instalirano.; ne može da rukuje sadržajem poruke sa internalId InternalId, InternetMessageId."

Stoga e-poruke izveštaja o dnevniku obaveštenja o neisporučivanju za poštu od cp-850 znakova nije moguće isporučiti u odredišne poštanske sandučiće Exchange dnevnika.

Izazvati

Do ovog problema dolazi zato Exchange server 2016 i Exchange server 2013 ne obrađuju e-poruku ako red za temu sadrži nepodržane kodirane znakove.

Rezoluciju

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte jednu od sledećih ispravki:

Pored toga, dostupna je funkcija za omogućavanje povratnog odgovora da koristi podrazumevani skup znakova u datoteci za konfiguraciju. Ako omogućite ovu funkciju, mogu se isporučiti e-poruke koje imaju kodirane znakove koji nisu podržani u redu za temu. Da biste omogućili ovu funkciju, pratite ove korake:

 1. Konfigurišite ove dve datoteke: EdgeTransport.exe.config i MSExchangeDelivery.exe.config.

  • Beleške Ove dve datoteke se podrazumevano nalaze u sledećoj fascikli: C:\Program Files\Microsoft\Exchange server\V14\Bin, otvorite datoteke u programu Notepad.

  • U svakoj datoteci dodajte sledeće elemente konfiguracije u okviru elementa konfiguracije:

   Beleške Jedina razlika u elementu je "Verzija". Na primer, koristite "Verzija=15.0.1366.0" za Exchange server 2013 kumulativnu ispravku 20, "Verzija=15.1.1462.0" za Exchange server 2016 kumulativnu ispravku 9.

   <configSections>
     <section name="CTS" type="Microsoft.Exchange.Data.Internal.CtsConfigurationSection, Microsoft.Exchange.Data.Common, Version=15.0.1366.0, Culture=Neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" />
   </configSections>
   <CTS>
     <Globalization>
      <FallbackToDefaultCharset Fallback="true"/>
      <DefaultCulture Culture="en"/>
     </Globalization>
   </CTS>

   Beleške:

   a) Odeljak configSections mora da bude prvi element konfiguracionog elementa koji nameće .Net. Ako nije, usluga prenosa prestaje da se odaziva kada se pokrene.

   b) Verzija, kultura i javni token sklopa Microsoft.Exchange.Data.Common moraju biti ispravni. Možete ih pronaći iz keša globalnih sklopova (GAC).

   c) Element FallbackToDefaultCharset se koristi za uključivanje ili isključivanje ove funkcije. Ovu funkciju možete da uključite ili isključite tako što ćete postaviti atribut "Fallback " na vrednost "true" ili " false".

   d) Element DefaultCUlture je da navede osnovnu kulturu ako skup znakova u e-poruci nije podržan. Morate da podesite atribut "Kultura " na važeće ime kulture. Ako to nije moguće, Exchange će koristiti kulturu trenutne niti kao jesenjku kulturu. U konfiguraciji uzorka, osnovni kultura je podešena na "en".

 2. Sačuvajte EdgeTransport.exe.config i MSExchangeDelivery.exe.config datoteke.

 3. Ponovo pokrenite uslugu prenosa da bi usluga prenosa sletela na snagu.

Beleške Konfiguraciona datoteka mora pažljivo da se uredi. Ne postoje tragovi ili evidencije događaja za dijagnostiku. Funkcija neće raditi kao što je očekivano ako postoji greška u kucanju u datoteci za konfiguraciju. Pored toga, imajte u vidu da za poruku koja ima nepodržani skup znakova nećemo garantovati da ćemo garantovati da će poruka biti primljena i da nećemo garantujeti tačnost svih poruka izazvanih ovom porukom kada je primljena.

Štaviše, evo srodne veze koju treba da ukažete: E-poruka koja sadrži nepodržane kodirane znakove u redu za temu ne isporučuje se u Exchange server 2010 okruženju.

Više informacija

Problem se može pojaviti kada primenite ovu ispravku zajedno sa ažuriranjem EdgeTransport.exe.config datoteke. Kada se EdgeTransport.exe.config datoteka ažurira Set-AppConfigValue tokom instalacije kasnije kumulativne ispravke za Exchange server 2016 ili Exchange server 2013, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

Microsoft.Exchange.Data.Common.LocalizedException: Set-AppConfigValue: Odeljak čvora je pronađen u datoteci F:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\bin\EdgeTransport.exe.config, ali nije jedinstven.

Da biste rešili problem, pre nego što pokrenete kasniju kumulativnu ispravku za Exchange server 2016 ili Exchange server 2013, trebalo bi da preduzmete sledeće korake da biste uklonili CTS odeljak kao što je navedeno iznad iz EdgeTransport.exe.config datoteke:

 • Zaustavite sve Exchange usluge.

 • Kopirajte i sačuvajte EdgeTransport.exe.config datoteku.

 • Uklonite sledeći CTS odeljak (kao što je navedeno iznad) iz EdgeTransport.exe.config datoteke.

  <CTS> <Globalizacija> <FallbackToDefaultCharset Fallback="true"/>
  <DefaultCulture Culture="sr"/>
  </Globalization>
  </CTS>

 • Sačuvajte ažuriranu EdgeTransport.exe.config datoteku.

 • Pokrenite kasnije podešavanje kumulativne ispravke Exchange server 2016 ili Exchange server 2013.

 • Čim se instalacija dovrši, pratite ovaj članak da biste ažurirali EdgeTransport.exe.config datoteku.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na“.

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanja softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×