Simptomi

Kada pokušate da izvršite nadogradnju iz operativnog sistema Windows Vista na Windows 7, iz Windows Server 2008 za Windows Server 2008 R2, Windows Server 2003, za Windows Server 2008 R2 ili Windows Server 2008 R2 za Windows Server 2012, nadogradnja ne omane.

U ovom slučaju, dobijate sledeću poruku o grešci:

Do sledećih problema sprečavaju da Windows nadogradnja. Otkazivanje nadogradnje, obavljanje svakog zadatka, a zatim ponovo pokrenite nadogradnju da biste nastavili.

Nema dovoljno slobodnog prostora na particiji (disku:). Potrebno je ukupno space_size megabajta (MB) slobodnog prostora na disku. Pokušajte čišćenje diska ili premeštanje datoteka na spoljnoj lokaciji kao što je CD, DVD ili eksterni hard disk, a zatim ponovo pokrenite instalaciju.

Do ovog problema ne dolazi tokom novo iskustvo za instalaciju klijenta za Windows 8.

Uzrok

Do ovog problema dolazi kada veličinu stranične datoteke virtualne memorije padne ispod preporučenih granica. Nadogradnja operativnog sistema Windows zahteva da datoteke stranične biti preporučena veličina i da bude dovoljno prostora na jedinici prilagodili podrazumevane veličine datoteke stranice. Po podrazumevanoj vrednosti, Windows skladišti datoteku stranične memorije na volumenu sistema. Zato nema dovoljno slobodnog prostora na volumenu sistema kada pokušate da izvršite nadogradnju na Windows 7, Windows Server 2008 R2 ili Windows 2012.

Rezolucija

Da biste rešili ovaj problem, koristite jedan od sledećih opcija.

1. opcija: Oslobađanje prostora na volumenu sistema

Koristite program za čišćenje diska, ili pokušajte da premestite datoteke na spoljnu lokaciju kao što je CD, DVD ili eksterni čvrsti disk. Zatim, ponovo pokrenite instalaciju. Uverite se da je potreban slobodan prostor je dostupna na sistemskom pogonu.

Da biste oslobodili prostor na čvrstom disku, "Čišćenje diska" pronalazi, a zatim uklanja privremene datoteke na vašem računalu koje odlučite da vam više ne trebaju. Ako na računaru imate više od jedne disk jedinice ili particije, od vas će biti zatraženo da izaberete disk jedinicu koju želite da program za čišćenje diska oprati.

Da biste pokrenuli program za čišćenje diska, kliknite na dugme Start Start button , kliknite na Svi programi, kliknite Pribor, Sistemskealatke, a zatim kliknite na dugme "Pospremanje diska".

2. opcija: Premestite datoteku stranične memorije na drugi volumen

 1. Prijavite se na računalo kao Administrator.

 2. Kliknite na dugme Start, desnom tipkom miša kliknite računalo, a zatim kliknite na dugme postavke napredni sistem.

 3. U dijalogu Svojstva sistema izaberite karticu Više opcija , a zatim kliknite na dugme " postavke " u okviru performanse.

 4. U dijalogu Opcije performansi , izaberite karticu " Više opcija ", a zatim kliknite na dugme Promeni.

 5. Kliknite da biste opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski upravljaj veličinom datoteke stranične memorije za sve disk jedinice .

 6. Sa liste disk jedinica [Oznaka volumena] izaberite disk jedinicu a ne onu na kojoj je instaliran Windows (to je obično disk jedinica C). U okviru Ukupno datoteka stranične memorije za sve disk jedinice, imajte na umu "vrednost koja se prikazuje pored preporučuje se".

 7. Provjeri osigurač Prilagođena veličina , a zatim upišite preporučena vrednost u okvir Početna veličina (MB) .

 8. Upišite maksimalnu veličinu koju želite da dozvolite za stranične memorije u okviru Maksimalna veličina (MB) , a zatim kliknite na dugme Postavi.

 9. Sa liste disk jedinica [Oznaka volumena] izaberite disk jedinicu na kojoj je instaliran Windows, kliknite na dugme da potvrdite izbor Nema straničnu datoteku , a zatim kliknite na dugme Postavi.

 10. Kada se od vas zatraži, kliknite na dugme da .


 11. Triput kliknite na dugme u redu , a zatim ponovo pokrenite računalo.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×