"Postoji problem sa certifikatom bezbednosti ove Veb lokacije" kada pokušate da posetite obezbeđenu Veb lokaciju u programu Internet Explorer

Simptomi

Korisnik koji pokuša da se poveže sa obezbeđenom Web lokacijom pomoću programa Windows Internet Explorer može dobiti sledeću poruku upozorenja:

Postoji problem sa certifikatom bezbednosti ove Veb lokacije. Bezbednosni certifikat koji je predstavila ova Web lokacija nije izdao pouzdani autoritet certifikata. Problemi sa bezbednosnim certifikatima mogu ukazivati na pokušaj prevare ili presretanja podataka koje šaljete serveru. Preporučujemo da zatvorite ovu Web stranicu i da ne nastavite sa ovom Web lokacijom.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, organizacija koja hostuje bezbednu Web lokaciju može da kupi certifikat za svaki Web server od nezavisnog dobavljača usluga. Ili, organizacija može da instalira Microsoft Enterprise autoritet za certifikaciju u šumi aktivnog direktorijuma. Zatim, organizacija može da koristi ovaj autoritet za certifikaciju da bi generisala certifikat za svaki Web server. Belešku Korisnici klijentskih računara koji ne pripadaju šumi aktivnog direktorijuma organizacije mogu da posete Web lokaciju autoriteta za certifikaciju da bi preuzeli certifikat.

Rešenje

Da biste zaobišli ovaj problem, instalirajte certifikat za samopotpisani Microsoft Windows Small Business Server 2003 (Windows SBS) na klijentskom računaru. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. U programu Windows Internet Explorer kliknite na dugme " Nastavi do ove Veb lokacije" (ne preporučuje se). Pojaviće se crvena traka adresa i upozorenje o certifikatu.

  2. Kliknite na dugme " Greška u certifikatu " da biste otvorili prozor sa informacijama.

  3. Izaberite stavku Prikaži certifikate, a zatim kliknite na dugme Instaliraj certifikat.

  4. Na poruci upozorenja koja se pojavljuje kliknite na dugme da da biste instalirali certifikat.

Napomene

  • U operativnom sistemu Windows Vista isti problem se javlja sa samopotpisanim certifikatima. Međutim, opcija instaliranja certifikata nije dostupna ako ne pokrenete Windows Internet Explorer sa administratorskim pravima. Da biste to uradili, kliknite desnim tasterom miša na ikonu programa Internet Explorer, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator.

  • Kada se klijentski računar poveže sa Web serverom koji radi pod operativnim sistemom Windows Server 2003, klijentski računar ponovo koristi certifikat autoriteta za certifikaciju. Klijentski računar ne koristi drugi certifikat koji je potpisao autoritet za certifikaciju.

Više informacija

Do ovog problema može doći ako je sat na klijentu postavljen tako da datum/vreme dolazi posle datuma isteka SSL certifikata Web servera.

Za više informacija o problemu bezbednosnog certifikata Veb lokacije posetite sledeće Microsoft Veb lokacije:

Osnovni podaci o greškama certifikata (Windows Vista)

Sertifikati: najčešća pitanja (Windows Vista)

Osnovni podaci o greškama certifikata (Windows 7)

Sertifikati: najčešća pitanja (Windows 7)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×