Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Autor:

MVP u "Nick Whittome"

PRAVNA RJEŠENJA ZA SADRŽAJ U ZAJEDNICI

KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI ODGOVARAJUĆI DOBAVLJAČI NE ČINE NIKAKVE IZJAVE O PRIKLADNOSTI, POUZDANOSTI ILI ISPRAVNOSTI INFORMACIJA I SRODNIH GRAFIKA KOJE SE OVDE NALAZE. SVE TAKVE INFORMACIJE I SRODNA GRAFIKA OBEZBEĐUJU SE "KAKAV JESTE" BEZ GARANCIJE BILO KOJE VRSTE. KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI ODGOVARAJUĆI DOBAVLJAČI NE TVRDE SVE GARANCIJE I USLOVI U VEZI SA OVIM INFORMACIJAMA I SRODNIM GRAFIKAMA, UKLJUČUJUĆI SVE PODRAZUMEVANE GARANCIJE I USLOVE ZA PRODAJU, PRILAGOĐENOST ODREĐENOJ NAMENI, RADNE POTREBE, TITULE I NEPOVREDIVOST. IZRIČITO SE SLAŽETE DA MICROSOFT I/ILI NJEGOVI DOBAVLJAČI NEĆE BITI ODGOVORNI ZA BILO KOJE DIREKTNE, INDIREKTNE, KAZNENE, SLUČAJNE, POSEBNE, POSLEDIČNE ŠTETE ILI BILO KOJU ŠTETU, BEZ OGRANIČENJA, ŠTETE ZA GUBITAK KORIŠĆENJA, PODATKE ILI PROFIT, KOJI PROISTIČU IZ ILI NA BILO KOJI NAČIN POVEZAN SA UPOTREBOM ILI NEMOGUĆNOŠĆU KORIŠĆENJA INFORMACIJA I SRODNIH GRAFIKA KOJE SE NALAZE U OVOM DOKUMENTU, BILO DA SE RADI O UGOVORU, TORT, NEMARNOSTI, STROGI ODGOVORNOSTI ILI NEKOM DRUGOM, ČAK I AKO SU KORPORACIJI MICROSOFT ILI BILO KOJI OD NJEGOVIH SNABDEVAČA SAVETOVANO

Rezime

Ovaj članak je izveden iz Post-a koji je napravio Adam Szofran, projektant ACES na AVSIM.COM forumima. Sve zasluge treba da se daju Adamu, ja sam ovde jednostavno preveden kako je traženo.

Simptome

Simptom ovog problema su sve mutne i brže teksture na terenu. Kada usporite ili zaustavite teksture visoke rezolucije na kraju će se pojaviti posle izvesnog odlaganja. Ovo je verovatno tradicionalniji i najučestalija uzročnik ljudi koji su se videli u borbi sa simulatoru leta 2 (CFS2), simulatoru leta 2002 (FS8) i simulatoru leta 2004 (FS9).

Izazvati

Ovaj problem je prouzrokovao planer za zadatke u pozadini u okviru FS mašine koji stavljaju previše naglašavanja na održavanje visokih, čak i u okvirima za broj sekundi i nedovoljno naglašavanje na sprečavanju nagomilanog rada u pozadini, kao što je učitavanje tekstura terena.

Rezoluciju

Da bi se smanjila ovaj uzrok, ekipa ACES-a je ponovo radila kako planer za simulatora leta daje prioritet u odnosu na pozadinske zadatke u FSX. Sada je mnogo više PROCESORSKE vremena posvećeno utovaru sa pejzažnim podacima, uključujući i teksture na terenu, na račun nekih manjih kamatnih stopa.  Ova promena je uglavnom rešila ovaj uzrok zamotanja, iako se rutina za punjenje pejzažaka još uvek može naći u izuzetno niskim stopama (manje od 10 FPS) ili u veoma velikim vazdušnim brzinama (brže od 600 čvorova).  Postoji nekoliko načina da podesite koliko PROCESORSKE vreme može da učita pejzažu i teksture. Najlakši način jeste postavljanje klizača za ciljni kurs na vrednost koju vaša mašina može dosledno da ostvari. Donji niz koji podešavate klizač, više vremena CPU-a je preusmeren iz vizuelizacije da bi se učitao podaci. Još nešto što možete uraditi je da izmenite sledeću promenljivu u Fsx. cfg: dodajte ovu stavku, neposredno ispod [glavnog] odeljka u fsx. CFGFIBER_FRAME_TIME_FRACTION = 0.33ova PROMENLJIVA određuje količinu procesorske vremena koja je data za učitavanje podataka iz pejzažne količine vremena koja se troši. Na primer, podrazumevana vrednost od 0,33 znači da je za svaki 3 milisekundi utrošeno sa ovim, FS će dati 1 millisekond za punjenje pejzažnog modula. Ako je potrebno, možete koristiti veću vrednost da biste posvetili više vremena za učitavanje. Ili, ako nemate problem sa zamibima i želite nešto veće kamatne stope, onda možete da koristite manju vrednost. Ponovo, ova promenljiva je dostupna samo u konačnoj verziji izdanja FSX i nije dostupna u Beta ili demonstraciji.  

VIŠE INFORMACIJA

Fsx. CFG se nalazi u putanji podataka aplikacije "korisnici": C: \Documents and Settings \username\Application data\microsoft\fsx drugi razlozi za "nezamotenje" može da sadrži:iscrpljena video memorije. Ako određena scena zahteva više video memorije nego što je grafička kartica dostupna, grafički mehanizam za simulatoru leta nema izbora nego da ukloni neke od najviših rezolucija mipmape iz video memorije da bi sačuvao prostor, ostavljajući samo mipmape nižeg rješenja za prikazivanje. To se obično pojavljuje kao iznenadna promena. Jednog trenutka, svi tekstura u sceni su oštra i puna rezolucija i odjednom sve postaje sve mutnije. Takođe može da se pogorša zbog nekoliko okvira kao što su FS i da bi se uklopili više tekstura u video memoriju. Postoji nekoliko načina za borbu protiv ovog problema. a) ako koristite veoma visoku rezoluciju ekrana, malo ga smanjite da biste oslobodili dodatnu video memoriju. b) neke grafičke kartice koriste mnogo video memorije za anti-otuđenje, pa pokušajte da ga isključite. c) isključite postavku za klizač "Globalna Maksimalna veličina teksture". d) spustite postavku "AutoGen" i "klizače složenosti". e) smanjite postavku klizača na terenu. f) smanji količinu AI saobraćaja.Loše postavke filtriranja.Nažalost, neke grafičke kartice i upravljački programi ne odgovaraju na isti način kada simulatoru leta komunicira sa Direct3D-om za postavljanje bilineara, trilineara ili ananona ropisanja filtriranja. To znači da, uprkos našim najboljim naporima, filter teksture na grafičkoj kartici možda nije podešen da radi optimalno. Ovo može dovesti do toga da teksture izgledaju neupadivno kada se prikažu na oblilikovom uglu. Da biste to popravili, isprobajte svaki od različitih režima filtriranja (bilinear, trilinear, ananas otropic) da biste videli da li neka od njih radi bolje. Ako ne, onda pokušajte da se na postavkama vašeg upravljačkog programa ekrana ponovo nalaze postavke filtera za simulatora leta. To možete da uradite sa ATI i NVIDIA upravljačkim programima tako što ćete kliknuti na ikonu ATI ili NVIDIA u ležište za papir pored sata na radnoj površini i praviti odgovarajuće odabire.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×