Srodne teme
×
Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

Datum izdanja:

10.4.2018.

Verzija:

Mesečna zbirna ispravka

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4088881(koja je objavljena 23. marta 2018) i kojom su rešeni sledeći problemi:

 • Rešava problem zbog kog nova Ethernet kartica mrežnog interfejsa (NIC) sa podrazumevanim postavkama može da zameni postojeću NIC karticu, što dovodi do mrežnih problema

 • Rešava problem zbog kog postavke statičke IP adrese mogu da se izgube

 • Windows Update i WSUS će pružati ovu ispravku na primenljive klijentske i serverske Windows operativne sisteme, bez obzira na postojanje ili vrednost postavke registratora „HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc”. Ova promena je uneta radi zaštite podataka korisnika. 

 • Poboljšava pouzdanost u jezgru i rešava problem koji može da dovede do toga da aplikacije dobiju neočekivan sadržaj za memoriju na sistemima koji imaju više procesora.

 • Rešava problem sa sadržajem za štampanje koji generiše ActiveX u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešava problem sa narušavanjem pristupa na određenim stranicama u pregledaču Internet Explorer kada prikazuje SVG grafike sa visokom stopom učitavanja.

 • Rešava problem koji, u nekim slučajevima, sprečava Internet Explorer u prepoznavanju prilagođenih kontrola.

 • Rešava grešku zaustavljanja koja se javljala ako je prošlomesečna ispravka bila primenjena na 32-bitni (x86) računar na kom je onemogućen režim proširenja fizičke adrese (PAE).

 • Bezbednosne ispravke za Internet Explorer, Microsoft Scripting Engine, komponentu Microsoft Graphics, Windows Server, Windows Datacenter umrežavanje, Windows virtuelizaciju i jezgro i Windows platformu i radne okvire za aplikacije.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Napomena:

 • Ova ispravka prethodi ispravci 4100480, ispravci za Windows jezgro za CVE-2018-1038.

 • Ponovna sinhronizacija je potrebna da biste dobili noviju reviziju ove KB ispravke za WSUS okruženje

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ispravke KB4056897 ili bilo koje druge nedavne mesečne ispravke, SMB serveri mogu da se suoče sa curenjem memorije u nekim scenarijima. Ovo se dešava kada zahtevana putanja prelazi preko simboličke veze, tačke postavljanja ili ukrštanja direktorijuma, a ključ registratora ima postavljenu vrednost 1:  

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanManServer\Parameters\EnableEcp

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4103718.

Greška zaustavljanja se javlja na računarima koji ne podržavaju protok proširenja 2 (SSE2) jednostruke instrukcije, višestrukih podataka (SIMD).

Nadogradite svoje računare procesorom koji podržava SSE2 ili virtuelizujte te računare.

Kada primenite ovu ispravku, kontroler mrežnog interfejsa će možda prestati da radi na nekim konfiguracijama klijentskog softvera. Ovo se događa zbog problema u vezi sa datotekom koja nedostaje, oem<number>.inf. Trenutno nisu poznate tačne problematične konfiguracije.

 1. Da biste pronašli mrežni uređaj, pokrenite devmgmt.msc. Možda je u odeljku Ostali uređaji.

 2. Da biste automatski ponovo otkrili NIC i instalirali upravljačke programe, izaberite Skeniraj promene hardvera u meniju Radnje.

a. Osim toga, možete da instalirate upravljačke programe za mrežni uređaj klikom desnog tastera miša i izborom stavke Ažuriraj. Zatim odaberite Automatski potraži softver ažuriranog upravljačkog programa ili Potraži softver upravljačkog programa u računaru.

Nakon instaliranja ove ispravke, neke datoteke operativnog sistema Windows SP1 7.0 su vraćene na starije verzije.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4103713.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4093118

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×