23. mart 2018. – KB4088881 (pregled mesečne zbirne ispravke)

Datum izdavanja::

Verzija:

23.3.2018.

Pregled mesečne zbirne ispravke

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4088875 (koja je objavljena 13. marta 2018.) i nova poboljšanja kvaliteta, poput uvida u narednu mesečnu zbirnu ispravku:

  • Poboljšava pouzdanost u jezgru i rešava problem koji može da dovede do toga da aplikacije dobiju neočekivan sadržaj za memoriju na sistemima sa više procesora.

  • Rešava problem koji umanjuje performanse biblioteke Universal CRT u okviru funkcija _gcvt i _gcvt_s.

  • Rešava problem zbog kog se izlaz u datoteku ili kanal u potpunosti baferuje u biblioteku Universal CRT za striming standardne greške (STDERR).

  • Rešava problem u biblioteci Universal CRT tako što dodaje oznaku režimu za pristup „x” da bi se podržala funkcija fopen().

  • Rešava problem sa stanjem trke u vremenu izvršavanja biblioteke Universal C Runtime (CRT) koje se javlja kada ažurirate globalni lokalni standard. Problem oštećuje broj referenci trenutnog lokalnog standarda i aktivira dvostruko stanje oslobađanja.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Napomene

Važno Primenite KB4100480 odmah nakon primene ove ispravke. KB4100480 otklanja ranjivost podizanja nivoa privilegija u Windows jezgru za 64-bitnu (x64) verziju operativnog sistema Windows. Ova ranjivost je dokumentovana u CVE-2018-1038.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ispravke KB4056897 ili bilo koje druge nedavne mesečne ispravke, SMB serveri mogu da se suoče sa curenjem memorije u nekim scenarijima. Ovo se dešava kada zahtevana putanja prelazi preko simboličke veze, tačke postavljanja ili ukrštanja direktorijuma, a ključ registratora ima postavljenu vrednost 1:  

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanManServer\Parameters\EnableEcp

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4103718.

Greška zaustavljanja se javlja ako se ova ispravka primeni na 32-bitni (x86) računar na kom je onemogućen režim proširenja fizičke adrese (PAE).

Problem je rešen pomoću ispravke KB4093113.

Greška zaustavljanja se javlja na računarima koji ne podržavaju protok proširenja 2 (SSE2) jednostruke instrukcije, višestrukih podataka (SIMD).

Nadogradite svoje računare procesorom koji podržava SSE2 ili virtuelizujte te računare.

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Problem je rešen pomoću ispravke KB4093113. Više vam ne treba sledeći ALLOW REGKEY da biste otkrili ovu ispravku i da bi vam bila ponuđena: 

HKEY_LOCAL_MACHINE"Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc

 

Kada primenite ovu ispravku, nova Ethernet kartica mrežnog interfejsa (NIC) sa podrazumevanim postavkama može da zameni prethodnu NIC karticu i dovede do mrežnih problema. Prilagođene postavke na postojećoj NIC kartici ostaju u registratoru, ali se ne koriste.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4093118.  

 

Postavke statičke IP adrese se gube nakon instalacije ove ispravke.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4093118.  

Kada primenite ovu ispravku, kontroler mrežnog interfejsa će možda prestati da radi na nekim konfiguracijama klijentskog softvera. Ovo se događa zbog problema u vezi sa datotekom koja nedostaje, oem<number>.inf. Trenutno nisu poznate tačne problematične konfiguracije.

  1. Da biste pronašli mrežni uređaj, pokrenite devmgmt.msc. Možda je u odeljku Ostali uređaji.

  2. Da biste automatski ponovo otkrili NIC i instalirali upravljačke programe, izaberite Skeniraj promene hardvera u meniju Radnje.

a. Osim toga, možete da instalirate upravljačke programe za mrežni uređaj klikom desnog tastera miša i izborom stavke Ažuriraj. Zatim odaberite Automatski potraži softver ažuriranog upravljačkog programa ili Potraži softver upravljačkog programa u računaru.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka je navedena kao opcionalna u usluzi Windows Update. Da biste saznali dodatne informacije o tome kako da pokrenete uslugu Windows Update, pročitajte članak Uputstvo za preuzimanje ispravki u usluzi Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Katalog Microsoft Update Catalog.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4088881.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×