Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

10.1.2023.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 22000.1455

Važno: Za Windows Recovery Environment (WinRE) uređaje pogledajte ažurirana (20.1.20.23. ) Posebna uputstva za Windows Recovery Environment (WinRE) uređaje u odeljku Kako da nabavite ovu ispravku da biste rešili bezbednosne ranjivosti u CVE-2022-41099.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 21H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.       

Savet: Tražite mesečni video? Sada je u članku Windows 11 verzije 22H2.

Ističe  

  • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows.    

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

  • Ova ispravka rešava probleme koji utiču na menadžer lokalne sesije (LSM). Ovi problemi mogu da dozvole korisnicima koji nemate administratorska prava da izvršavaju radnje koje može da uradi samo administrator.

  • Ova ispravka rešava poznat problem koji utiče na aplikacije koje koriste microsoft Open Database Connectivity (ODBC) SQL Server upravljački program (sqlsrv32.dll) za povezivanje sa bazama podataka. Veza možda nije uspela. Možda ćete dobiti i grešku u aplikaciji ili možda dobijete grešku od SQL Server.

  • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na pokretanje na nekim Windows uređajima. Oni mogu da dobiju grešku (0xc000021a) i imaju plavi ekran.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i u članku Bezbednosne Novosti.

Windows 11 stek servisiranja - 22000.1270

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

"Start" meni, Windows pretraga i Universal Windows Platform (UWP) aplikacije možda neće raditi na očekivani način ili će možda doći do problema prilikom otvaranja. Ugroženi Windows uređaji možda imaju oštećene ključeve registratora ili podatke koji mogu da utiču na aplikacije koje koriste Microsoft Office API-je za integraciju sa sistemima Windows, Microsoft Office ili Microsoft Outlook ili Outlook kalendar. Primer aplikacije na koju ovaj problem utiče jeste ClickShare. Osnovni problem nije izazvan instalacijom ispravke za Windows i možda ga je izložila ispravka ugrožene aplikacije.

Da biste umanjili ovaj problem, možete da deinstalirate aplikacije koje se integrišu sa sistemima Windows, Microsoft Office, Microsoft Outlook ili Outlook kalendar. Novosti će možda biti dostupni i ugrožene aplikacije ili uputstva od projektanta aplikacije. Ako koristite ClickShare by Barco, pročitajte članak Simptom: "Start" meni i druge komponente e-pošte ne uspevaju kada aplikacije, uključujući Barco ClickShare, pristupe Office API-je i Windows traci zadataka i traci zadataka koja se ne odaziva ili problemima sa dozvolama fascikle korisničke shell aplikacije pomoću integracije ClickShare App Calendar.

Trenutno istražujemo i pružićemo dodatne informacije čim postane dostupna.

IT administratori

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 10. januara 2023. i novijih verzija, profili uređaja „Terminal“ koji imaju omogućeno automatsko prijavljivanje možda se neće automatski prijaviti. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, uređaji na koje ovo utiče ostaće na ekranu za prijavljivanje i tražiće akreditive.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Posebna uputstva za uređaje windows okruženja za oporavak (WinRE) – ažurirano 20.1.2013.

Uređaji sa Windows okruženjem za oporavak (WinRE) moraće da ažuriraju WinRE particiju da bi rešili bezbednosne ranjivosti u CVE-2022-41099. Normalno instaliranje ispravke u operativnom sistemu Windows neće rešiti ovaj bezbednosni problem u funkciji WinRE. Uputstva o tome kako da rešite ovaj problem u programu WinRE potražite u članku CVE-2022-41099.

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5022287

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.1270.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×