Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

10.1.2023.

Verzija:

Verzija OS 20348.1487

Važno: Za Windows Recovery Environment (WinRE) uređaje pogledajte ažurirana (20.1.20.23. ) Posebna uputstva za Windows Recovery Environment (WinRE) uređaje u odeljku Kako da nabavite ovu ispravku da biste rešili bezbednosne ranjivosti u CVE-2022-41099.

22.12.22.
VAЋNO
Posle 22. novembra 2022. više nema opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za Windows Server 2022. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za Windows Server 2022.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja".    

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.   

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

  • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na potvrdu identiteta. To može da ne uspe kada postavite više 16-bitne verzije atributa msds-SupportedEncryptionTypes . Do ovog problema može doći ako ne postavite tipove šifrovanja ili onemogućite RC4 tip šifrovanja na domenu.

  • Ova ispravka rešava problem zbog kog komanda get-Winevent ne uspe. Kôd greške je InvalidOperationException.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na određene sisteme koji imaju firmver pouzdane module platforme. (TPM). Ovaj problem vas sprečava da koristite AutoPilot za podešavanje tih sistema.

  • Ova ispravka rešava probleme koji utiču na menadžer lokalne sesije (LSM). Ovi problemi mogu da dozvole korisnicima koji nemate administratorska prava da izvršavaju radnje koje može da uradi samo administrator.

  • Ova ispravka rešava poznat problem koji utiče na aplikacije koje koriste microsoft Open Database Connectivity (ODBC) SQL Server upravljački program (sqlsrv32.dll) za povezivanje sa bazama podataka. Veza možda nije uspela. Možda ćete dobiti i grešku u aplikaciji ili možda dobijete grešku od SQL Server.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosne ispravke i članku Bezbednosne Novosti.

Windows Server 2022 stek ispravka servisiranja - 20348.1300

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Posebna uputstva za uređaje windows okruženja za oporavak (WinRE) – ažurirano 20.1.2013.

Uređaji sa Windows okruženjem za oporavak (WinRE) moraće da ažuriraju WinRE particiju da bi rešili bezbednosne ranjivosti u CVE-2022-41099. Normalno instaliranje ispravke u operativnom sistemu Windows neće rešiti ovaj bezbednosni problem u funkciji WinRE. Uputstva o tome kako da rešite ovaj problem u programu WinRE potražite u članku CVE-2022-41099.

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Operativni sistem Microsoft Server-21H2

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5022291

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.1300

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×