Sadržaj
×

Datum izdanja:

10.11.2020.

Verzija:

1903-OS re build 18362.1198 and 1909-OS Build 18363.1198

NOVO 05.08.21.
OBAVEŠTENJE O ISTEKU ROKA VAŽENJA

VAŽNO Poče od 05.08.2021. ovaj KB više nije dostupan na lokaciji Windows Update, u Microsoft Update katalogu niti na drugim kanalima izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

NOVO 10.11.2000.
VAŽNO
Zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojeće zapadne nove godine, neće biti preliminarnog izdanja (poznato kao "C" izdanje) za mesec decembra 2020. Biće mesečno bezbednosno izdanje (poznato kao "B" izdanje) za decembar 2020. Normalno mesečno servisiranje za B i C izdanja nastaviće se u januaru 2021.

AŽURIRANO 10.11.20.
Više informacija o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, pročitajte sledeći članak. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 1903.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

  • Ažurira datum početka 2020. za Ostrva Fidži na 20. decembar 2020.

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft kancelarija proizvoda.

  • Ispravke koje poboljšavaju bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

  • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Ovo verzija obuhvata sva poboljšanja iz verzije Windows 10 1903.

  • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Napomišite Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog operativnog tima 18362.1085) objavljene 10. novembra 2020. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows klijenta za ažuriranje kako bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanje operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Ažurira datum početka 2020. za Ostrva Fidži na 20. decembar 2020.

  • Rešava problem sa pokretanjem okvira paketa (PSF) koji prenese malformisani parametar u shim.

  • Rešava bezbednosnu ranjivost tako što sprečava aplikacije koje se pokrećaju kao SYSTEM nalog da štampaju na lokalnim portovima koji ukazuju na datoteku. Greška 50 evidencije zadataka štampanja greške 50 "Zahtev nije podržan". in event ID 372 in the PrintService\Admin event log. Da biste rešili ovaj problem u budućnosti, uverite se da se aplikacije ili usluge pokreću kao određeni korisnički nalog ili nalog usluge.

  • Bezbednosne ispravke Microsoft mašine za izvršavanje skripti, Microsoft grafičke komponente, Windows unosa i sastava, Windows usluge novčanika, Windows Fundamentals i Windows kernel.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz verzije Windows 10, verzije 1809 ili novije verzije Windows 10. Uređaji će uticati samo ako su već instalirali najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenu 16. septembra 2020. ili novije, a zatim nastavite sa ažuriranjem na noviju verziju programa Windows 10 sa medija ili iz izvora instalacije koji nema integrisan LCU objavljen 13. oktobra 2020. ili noviju. To se prevashodno dešava kada se kontrolisani uređaji ažuriraju pomoću zatamnjenih paketa ili medija pomoću alatke za upravljanje ažuriranjima kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Endpoint Configuration Manager. To može da se desi i kada koristite zatamnjene fizičke medije ili ISO slike koje nemate integrisane najnovije ispravke.

Napomišite Uređaji koji koriste Windows Update for Business ili koji se direktno povezuju sa Windows ispravkom nisu utiču. Svi uređaji koji se povezuju sa uslugom Windows Update treba uvek da dobiju najnovije verzije ispravke funkcija, uključujući najnoviji LCU, bez dodatnih koraka.

Ovaj problem je rešen u KB4592449.

Kada instalirate ovu ispravku na kontrolerima domena (DC-ovima) i kontrolerima domena samo za čitanje (RODC-ove) u okruženju, možete naići na probleme sa Kerberos potvrdom identiteta i obnovom tiketa. To izaziva problem u načinu na koji je CVE-2020-17049 rešen u ovim ispravkama.

Specifične simptome i ponašanja u vezi sa ovim problemom možete da vidite na stranici Windows je u verziji 1903sistema Windows Server, verziji 1909 ili Windows Server. 

NapomišiteOvaj problem utiče samo na Windows servere, Windows 10 uređaje i aplikacije u poslovnom okruženju.

Ovaj problem je rešen u KB4594443.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Ispravku, najnoviji SSU (KB4586863) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku da biste dobili listu datoteka koje su 4586786 obezbeđene uovoj ispravki. 

Napomišite Neke datoteke su zalutale i imaju oznaku "Nije primenljivo" u koloni "Verzija datoteke" CSV datoteke. To može dovesti do netačnih ili netačnih negativnih vrednosti prilikom korišćenja nekih alatki za otkrivanje skeniranja nezavisnih čitača da biste proverili valjanost građenja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×