Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

11.5.2021.

Verzija:

OS izdanje 14393.4402

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

Od 12.9.2023. KB5003197 više nije dostupan iz usluge Windows Update, kataloga Microsoft Update ili drugih kanala izdanja. Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta.

19.11.2010.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 1607. 

Ističe

  • Novosti u planeru zadataka koji dovodi do mesečnih zadataka i zadataka planiranih da se 0 UTC-a pojave u pogrešno vreme.

  • Novosti da biste poboljšali windows OLE (sastavne dokumente) bezbednost.

  • Novosti bezbednost za Bluetooth upravljačke programe.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

  • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti Windows ekosistem da bi se obezbedila kompatibilnost aplikacija i uređaja za sve ispravke operativnog sistema Windows.

  • Obezbeđuje DWORD ključ registratora radi rešavanja problema sa performansama do kojeg može doći kada koristite uslugu Background Intelligent Transfer (BITS) za preuzimanje mnogih datoteka. Postavite DWORD ključ registratora kao "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\BITS\EnableLargeBuffer= 0x1". Kada podesite ključ registratora, ponovo pokrenite računar ili ponovo pokrenite BITS da biste omogućili korišćenje velike veličine bafera i povećavanja veličine datoteke.

  • Rešava problem u planeru zadataka koji izaziva mesečne zadatke i zadatke planirane da se 0 UTC-a pojave u pogrešno vreme.

  • Bezbednosne ispravke za Windows platformu aplikacija i frameworke, Microsoft Scripting Engine i Windows Silicon platformu.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi se poboljšala pouzdanost. Svakom uređaju koji Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odlaganje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na dugoročno servisiranje izdanja.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije, javlja se problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows 10 Enterprise LTSC 2016 možda neće uspeti da se aktiviraju. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK). 

Napomena Ovo ne utiče na aktiviranje bilo koje druge verzije ili izdanja programa Windows. 

Klijentski uređaji koji pokušavaju da se aktiviraju i na koje ovaj problem utiče mogu da prime grešku „Greška: 0xC004F074“. Usluga licenciranja softvera je prijavila da nije moguće aktivirati računar. Nije moguće kontaktirati Key Management Service (KMS). Dodatne informacije potražite u evidenciji događaja aplikacije.

Stavke evidencije događaja povezane sa aktivacijom još jedan su način koji ukazuje na to da ovaj problem može da utiče na vas. Otvorite stavku Prikazivač događaja na uređaju klijenta koji nije uspeo da se aktivira i idite na stavku Windows evidencije> Aplikacija. Ako vidite samo ID događaja 12288 bez odgovarajućeg ID-a događaja 12289, to znači nešto od sledećeg:

  • KMS klijent nije mogao da stigne do KMS hosta.

  • KMS host nije odgovorio.

  • Klijent nije primio odgovor.

Za više informacija o ovim ID-ovima događaja, pogledajte članak Korisni događaji KMS klijenta – ID događaja 12288 i ID događaja 12289.

Ovaj problem je rešen u KB5010359.

Kako da preuzmete ovu ispravku

KB5003197 više nije dostupna.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×