Sadržaj
×

11. maj 2021. –KB4601554 kumulativna ispravka za .NET Framework 3.5 i 4.8 za Windows 10, verzija 2004, Windows Server, verzija 2004, Windows 10, verzija 20H2, Windows Server, verzija 20H2 i Windows Server 21H1

Datum izdavanja:
11. maj 2021.

Verzija:
.NET Framework 3.5 i 4.8

Ispravka od 11. maja 2021. za Windows 10, verzija 2004, Windows Server, verzija 2004, Windows 10, verzija 20H2, Windows Server, verzija 20H2 i Windows Server 21H1 uključuje kumulativna poboljšanja pouzdanosti za .NET Framework 3.5 i 4.8. Preporučujemo da primenite ovu ispravku kao deo redovnih rutina održavanja. Pre nego što instalirate ovu ispravku, pogledajte odeljke zahteva Preduslovi i Ponovo pokreni.

CLR1

– Rešava problem gde će ceo proces biti razvučen kada se nullReferenceException prenese iz filtera izuzetka.

– Rešava problem sa usporavanjem koja mogu da se javljena prilikom upućivanja velikog broja devijacijalizovanih poziva na Kôd koji se odvija u e-poštiByRefObject-derived.

WPF2

– Rešava problem sa kašnjenjem u kucanju u okviru za tekst kada je omogućena provera pravopisa koja je uvedena u ispravki ranije ove godine.

– Rešava problem sa curenjem resursa povezanih sa dodirom, uključujući regulatore za OS, prilikom zatvaranja prozora. Do curenja dolazi samo kada je uređaj osetljiv na dodir aktivan i samo za prozore čiji HwndSource direktno kreira aplikacija.

– Rešava pad prilikom ukidanja prozora unutar Visual Studio ili, uopšteno, opozivanja HwndSource čiji je RootVisual bez nule.

Winforms

– Rešava problem u padajućoj listi "Kombinovani okvir" koji granica pravougaonik koji je povezan sa pravougaonikom izloženim alatkama za pristupačnost, pri kojem nismo uzimali u obzir da neke stavke mogu biti van prikaza, uvek smo počeli da prebrojavamo stavke od prve vidljive i samim tim lokacija u pravougaonom redu stavke je bila neispravna.

- Primenjeno ScrollItemPattern (IScrollItemProvider (uiautomationcore.h) – Win32 aplikacije | Microsoft Docs) za padajuće stavke kombinovanog okvira.

1 Common Language Runtime (CLR)
2 Windows Presentation Foundation (WPF)

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosti > Windows Ažuriraj, a zatim izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 2004, Windows Server, verzija 2004, Windows 10, verzija 20H2, Windows Server, verzija 20H2 i Windows Server 21H1

Klasifikacija: Ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Da biste primenili ovu ispravku, morate .NET Framework 3.5 ili 4.8.

Morate ponovo da pokrenete računar kada primenite ovu ispravku ako se koristi neka datoteka na koju ovo utiče. Preporučujemo da zatvorite sve .NET Framework zasnovane na sistemu pre nego što primenite ovu ispravku.

Microsoft trenutno nije svestan problema u ovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×