11. maj 2021. – KB5003169 (izgradite OS 18363.1556)

Datum izdavanja::

11.5.2021.

Verzija:

OS build 18363.1556

AŽURIRANO 11.5.21.
Podsetnik Windows 10, verzija 1909 prestaje sa uslugom 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. U ovom izdanju od 13. aprila 2021. godine instaliraćemo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Napomišite Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija operativnog tima 18363.1110) objavljena 11. maja 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows klijenta za ažuriranje kako bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanje operativnog sistema.

Istaknute stavke

  • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

  • Ažurira problem koji može da izazove da kontrole trake za pomeranje izgledaju prazno na ekranu, a ne da funkcionišu.

  • Ispravke radi Windows OLE (compound documents) bezbednosti.

  • Ažurira bezbednost za Bluetooth programe.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Rešava problem koji može da izazove da kontrole trake za pomeranje izgledaju prazno na ekranu, a ne funkcije. Ovaj problem utiče na 32-bitne aplikacije pokrenute na 64-bitnom programu Windows 10 (WOW64) koje kreiraju trake za pomeranje pomoću superklaseUSER32.DLL SCROLLBAR klase prozora. Ovaj problem utiče i na kontrole i klase VScrollBar koje su uvedene iz usluge System.Windows. Forms.ScrollBar. Povećavanje memorije od do 4 GB može da se pojavi u 64-bitnim aplikacijama kada kreirate kontrolu trake za pomeranje.

  • Bezbednosne ispravke Windows Platforma aplikacija i Frameworks, Windows Kernel, Microsoft Scripting Engine i Windows Silicon Platform.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz verzije Windows 10, verzije 1809 ili novije verzije Windows 10. Uređaji će uticati samo ako su već instalirali najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenu 16. septembra 2020. ili novije, a zatim nastavite sa ažuriranjem na noviju verziju programa Windows 10 sa medija ili iz izvora instalacije koji nema integrisan LCU objavljen 13. oktobra 2020. ili noviju. To se prevashodno dešava kada se kontrolisani uređaji ažuriraju pomoću zatamnjenih paketa ili medija pomoću alatke za upravljanje ažuriranjima kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Endpoint Manager. To može da se desi i kada koristite zatamnjene fizičke medije ili ISO slike koje nemate integrisane najnovije ispravke.

Napomišite Uređaji koji koriste Windows Update for Business ili koji se direktno povezuju sa Windows ispravkom nisu utiču. Svi uređaji koji se povezuju sa uslugom Windows Update treba uvek da dobiju najnovije verzije ispravke funkcija, uključujući najnoviji LCU, bez dodatnih koraka.

Ako ste već naišli na ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite u okviru prozora za deinstaliju tako što ćete se vratiti na prethodnu verziju programa Windows koristeći uputstva ovde. Prozor za deinstalaciju može da bude 10 ili 30 dana u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije na koju ažuriranje koristite. Zatim ćete morati da ažurirate na noviju verziju programa Windows 10 kada se problem reši u okruženju. Napomišite U okviru prozora za deinstalovanje možete da povećate broj dana koji su vam za to dani kada treba da se vratite na prethodnu verziju programa Windows 10 tako što ćete koristiti DISM komandu /Set-OSUninstallWindow. Ovu promenu morate da promenite da bi podrazumevani prozor za deinstalnu lokaciju zatamnio sa prekidima. Više informacija potražite u temi Deinstalvanje opcija komandne linije DISM operativnog sistema.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažurirane pakete i osvežene medije u narednim nedeljama.

Kada instalirate ovu ispravku i ponovo pokrenete uređaj, možda nećete moći da se prijavite u neke Microsoft 365 klijentski aplikacije kao što su Microsoft Teams, OneDrive for Business i Microsoft Outlook. Možda ćete dobiti i grešku 80080300 ili "Naišli smo na problem. Ponovo senči..." kada pokušavate da potvrdite identitet ili se prijavite na Teams.

Napomišite Ovo ne utiče na verzije za mobilne Windows i verzije koje nisu Windows verzije.

Ovaj problem je rešen u KB5003635.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001406)od 13. aprila 2021. ili najnoviju SSU(KB5003244)pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite uslugu Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Ispravka za preduzeća

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5003169. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×