Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

12.12.2023.

Verzija:

OS verzije 22621.2861 i 22631.2861

AŽURIRANO 27.2.24.
VAŽNO: Novi datumi za završenje nebezbenih ispravki za Windows 11, verzija 22H2

Novi datum završetka je 24. jun 2025. za Windows 11 verzije 22H2 Enterprise, Education, IoT Enterprise i Enterprise izdanja sa više sesija. Home, Pro, Pro Education i Pro for Workstations izdanja verzije 22H2 primaće nebezbednosne ispravke za pregled do 26. juna 2024. 

Nakon ovih datuma, nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke za podržana izdanja programa Windows 11, verzija 22H2. Početni datum za ovu promenu bio je 27. februar 2024. Na osnovu povratnih informacija korisnika, ovaj datum je promenjen tako da više korisnika može da iskoristi naše neprekidne inovacije.

11.11.23
.VAЋNO Zbog minimalnih operacija tokom zapadnih praznika i predstojeće nove godine, neće biti izdanje za pregled koji nije bezbednosno za mesec decembra 2023. Biće mesečno bezbednosno izdanje za decembar 2023. Normalno mesečno servisiranje za bezbednosna i nebezbednosna preliminarna izdanja nastaviće se u januaru 2024.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled informacija o Windows 11 23H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.         

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ističe

  • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows.

 Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5027397 da biste ažurirali Windows 11 verziju 23H2.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

  • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja u verziji Windows 11 22H2.

  • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5032288 (objavljena 4. decembra 2023. godine). Kada instalirate ovaj KB:  

  • Ovo ažuriranje rešava poznat problem koji može da utiče na Narator. On možda neće početi kada koristite fizičke medije ili slike diska (ISO) za instaliranje programa Windows 11 verzije 23H2.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na Novosti.

Windows 11 stek servisiranja - 22621.2567 i 22631.2567

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Korišćenje FixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavki smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP) u aplikacijama za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) možda neće ispravno prikazati grešku 65000 u postavci "Zahtevaj šifrovanje uređaja" za neke uređaje u okruženju. Ugrožena okruženja su ona sa smernicama "Nametni tip šifrovanja disk jedinice na disk jedinicama operativnog sistema" ili "Nametni šifrovanje disk jedinice na fiksne disk jedinice" podešene tako da budu omogućene i izabrane opcije "potpuno šifrovanje" ili "samo korišćeni prostor". Ovaj problem utiče na Microsoft Intune, ali to može da utiče i na upravljanje mobilnim uređajima nezavisnih proizvođača.

Važno Ovaj problem je samo problem sa izveštavanjem i ne utiče na šifrovanje disk jedinice niti na izveštavanje o drugim problemima na uređaju, uključujući druge BitLocker probleme.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5034204.

Svi korisnici

Windows uređaji koji koriste više od jednog (1) monitora mogu naići na probleme sa ikonama radne površine koje se neočekivano premeštaju između monitora ili druge probleme sa poravnanjem ikona prilikom pokušaja korišćenja aplikacije Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu).

Ovaj problem je rešen na strani usluge za Windows 11, verzije 22H2 i 23H2, na uređajima sa ispravkama objavljenim 9. januara 2024. ili novijim.

Napomena Nadgledani uređaji u vašem okruženju koji su korišćeni ili se trenutno koriste u konfiguraciji više monitora još uvek neće imati dostupan Copilot za Windows.

Svi korisnici

Format fonta u boji za COLRv1 se ne prikazuje ispravno. Ovaj format omogućava operativnom sistemu Windows da prikaže emodži sa 3D izgledom. 

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5034204.

Svi korisnici

Microsoft je primio izveštaje o problemu zbog kojeg neki Wi-Fi adapteri možda neće moći da se povežu sa određenim mrežama nakon instaliranja ove ispravke. Potvrdili smo da je ovaj problem prouzrokovala ova ispravka i KB5033375. Kao što je navedeno, postoji veća verovatnoća da će ovaj problem uticati na vas ako pokušavate da se povežete sa poslovnom, obrazovnom ili javnom Wi-Fi mrežom pomoću potvrde identiteta 802.1x. Ovaj problem se verovatno neće pojaviti na kućnim mrežama.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5034123. Ako ne možete da instalirate ovu ispravku, pogledajte dolenavedena uputstva.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije „Vraćanje poznatog problema“ (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se KIR automatski prenese na uređaje potrošača i nekontrolisane uređaje za preduzeća. Ponovno pokretanje računara Windows može pomoći da se KIR primeni na uređaj brže.

Za uređaje kojima upravljaju velika preduzeća koja su instalirala ispravku na koju ovo utiče i kod kojih je došlo do ovog problema, isti se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih Smernica grupe. Specijalne Smernice grupe možete da pronađete u odeljku Konfiguracija računara > Administrativni predlošci > <Naziv smernica grupe naveden u nastavku>

Informacije o primeni i konfigurisanju ovih specijalnih Smernica grupe potražite u članku Kako koristiti Smernice grupe za primenu funkcije „Vraćanje poznatog problema“.

Preuzimanja smernica grupe sa nazivom smernica grupe:

Važno Moraćete da instalirate i konfigurišete smernice grupe za svoju verziju operativnog sistema Windows da biste rešili ovaj problem. Potrebno je da ponovo pokrenete uređaj(e) da biste primenili postavku smernica grupe.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5033375

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 22621.2567 i 22631.2567.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×