Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

12.3.2024.

Verzija:

Verzija OS 20348.2340

NOVO 22.3.24.
VAЋNO Ako planirate da instalirate ovu ispravku na kontroler domena (DC), preporučujemo da instalirate KB5037422 umesto toga (22. mart 2024.).   Ovo ažuriranje van grupe rešava poznati problem koji utiče na uslugu podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). Možda procuri memorija na računarima.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici istorije ažuriranja.     

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.     

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

  • Ispravka utiče na Active Directory domene koji hostuje dobavljače upravljanja mobilnim uređajima (MDM). Oni mogu da prenesu iz "Režim kompatibilnosti" u jak certifikat za mapiranje "Režim sprovođenja". Da bi to uradio, može da dozvoli centru za distribuciju ključa aktivnog direktorijuma (KDC) da čita identifikatore bezbednosti korisnika (SID) iz alternativnog imena teme (SAN). Zatim dobavljači mogu da popune te vrednosti. Da biste saznali više, pogledajte:

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na tastaturu na ekranu osetljivom na dodir. Možda se neće pojaviti tokom iskustva kada ste van funkcije (OOBE).

  • Ova ispravka rešava problem zbog kog proces rešavanja problema ne uspeva. To se dešava kada koristite aplikaciju "Pronalaženje pomoći".

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na potvrdu identiteta na vebu udaljene radne površine. Možda nećete moći da se povežete sa krajnjim tačkama suverenog oblaka.  

  • Ova ispravka utiče na HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders. Uređaj sada može da podesi i održava ispravne podrazumevane dozvole.

  • Ova ispravka rešava problem sa dodelom memorije u usluzi host mreže (HNS). To izaziva visoku iskorišćenost memorije. Takođe utiče na primenu usluge i poda.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosne ispravke i bezbednosnim Novosti.

Windows Server 2022 stek ispravka servisiranja - 20348.2334

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ove ispravke, usluga podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS) može da naiđe na curenje memorije na kontrolere domena (DCs). Ovo se posmatra kada se zahtevi za potvrdu identiteta kerberos usluge Kerberos potvrde identiteta za lokalnim kontrolerima domena i kontrolera domena zasnovane na oblaku koriste u oblaku. 

Ekstremna curenja memorije mogu dovesti do pada LSASS-a, što pokreće neplanirano ponovno pokretanje osnovnih kontrolera domena (DCs).

Ovaj problem je rešen u KB5037422.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Operativni sistem Microsoft Server-21H2

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5035857

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.2334

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×