Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.4.2021.

Verzija:

OS build 18363.1500

NOVO 13.04.21.
VAŽNO Windows 10, verzija 1909 će stići do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

NOVO 13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. U ovom izdanju od 13. aprila 2021. godine instaliraćemo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

16.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

08.12.20.
PODSETNIK
Windows 10, verzija 1903 je završila servisiranje 8. decembra 2020. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate na Windows 10 verziju 1909, morate da koristite paket za omogućavanje KB4517245(EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Dodatne informacije potražite u Windows 10 verzije 1909 opcije isporuke.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Napomišite Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog operativnog tima 18363.1108) objavljene 13. aprila 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows klijenta za ažuriranje kako bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanje operativnog sistema.

Istaknute stavke

  • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

  • Ispravke koje poboljšavaju bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Rešava problem kada principal u pouzdanom MIT realmu ne nabavi tiket za uslugu Kerberos od Active Directory kontrolera domena (DC). To se dešava na uređajima koji su instalirali ispravke Windows koje sadrže zaštite CVE-2020-17049 i konfigurisane funkciju PerfromTicketSignature na 1 ili noviju. Ove ispravke su objavljene između 10. novembra 2020. i 8. decembra 2020. Pribavljanje tiketa takođe ne uspeva uz grešku "KRB_GENERIC_ERROR", ako pozivaoci prosleđuju PAC-less Tiket za dodelu tiketa (TGT) kao tiket za dokaze bez obezbeđivanja USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED zastavice.

  • Rešava problem sa bezbednosnim ranjivostima koje identifikuje istraživač bezbednosti. Zbog ovih bezbednosnih ranjivosti, ova i buduća Windows više neće sadržavati funkciju RemoteFX vGPU. Više informacija o ranjivosti i njegovom uklanjanju potražite u kvizom CVE-2020-1036 i KB4570006. Bezbedne vGPU alternative dostupne su pomoću diskretnog dodeljivanje uređaja (DDA) u izdanjima Windows Server LTSC (Windows Server 2016 i Windows Server 2019) i Windows Server SAC izdanjima (Windows Server, verzija 1803 i novije verzije).

  • Rešava potencijalno podizanje ranjivosti privilegija prilikom načina na koji Azure Active Directory veb prijavljivanje omogućava proizvoljno pregledanje krajnjih tačkih strana koje se koriste za federanu potvrdu identiteta. Više informacija potražite u temi CVE-2021-27092 i CSP smernica – potvrda identiteta.

  • Rešava problem zbog Windows korišćenje istorije datoteka prestaje da radi za nekoliko korisnika. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke od 9. februara 2021. Poruka o grešci je "Nije uspelo pokretanje rezervne kopije veza korisnika (greška 8007005)".

  • Bezbednosne ispravke za platformu Windows App i Frameworks, Windows aplikacije, Windows unos i sastav, Windows Kancelarija Media, Windows Fundamentals, Windows Cryptography, platformu Windows AI, Windows Hybrid Cloud Networking, Windows Kernel, Windows Virtualization i Windows medijume.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kontrole trake za pomeranje mogu da izgledaju prazno na ekranu, ali ne funkcionišu nakon instaliranja ove ispravke. Ovaj problem utiče na 32-bitne aplikacije pokrenute na 64-bitnom programu Windows 10 (WOW64) koje kreiraju trake za pomeranje pomoću superklaseUSER32.DLL SCROLLBAR klase prozora. Ovaj problem utiče i na kontrole HScrollBar i VScrollBar koje se koriste u Visual Basic 6 aplikacijama i klasama izvedenim sa System.Windows. Forms.ScrollBar koje se koriste u .NET Windows Forms aplikacijama. Povećavanje memorije od do 4 GB može da se pojavi u 64-bitnim aplikacijama kada kreirate kontrolu trake za pomeranje.

Trake za pomeranje koje kreirate pomoću klase prozora SCROLLBAR ili korišćenjem WS_HSCROLL i WS_VSCROLL stilova prozora normalno funkcionišu. To ne utiče na aplikacije koje koriste kontrolu trake za pomeranje primenjenuCOMCTL32.DLL verziji 6. To uključuje .NET Windows Forms aplikacije koje pozivaju Application.EnableVisualStyles().

Ovaj problem je rešen u KB5003169.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU) od 13. aprila 2021. (KB5001406)ili noviju verziju da biste instalirali najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5001337. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×