Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.12.2022.

Verzija:

OS verzija 17763.3770

11.10.2202.
OPOMENE Od 20. septembra 2022. više nema opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za izdanja LTSC 2019 i Windows Server 2019. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za izdanja 2019 LTSC i Windows Server 2019.    

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

Ističe 

  • Ova ispravka se tiče obustavljanja letnje/zimskog računanja vremena (DST) u Republici Fidži za ovu godinu.

  • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows.        

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja. Kada instalirate ovaj KB:

  • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na aplikacije koje se pokreću u Windows smernicama za zaključavanje (WLDP). Moћda prestanu da rade.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na udaljene mreže. Ovaj problem vas sprečava da se ponovo povežete sa njima pomoću tehnologije DirectAccess.

  • Ova ispravka se rešava poznatim problemom koji može da utiče na uslugu podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS.exe). Može da procuri memoriju na Windows upravljačima domena. Do ovog problema može doći kada instalirate Windows ispravke od 8. novembra 2022. ili novije.

  • Ova ispravka rešava poznati problem koji utiče na direktan pristup. Problem može da vas spreči da se ponovo povežete sa vama nakon privremenog gubitka mrežne veze. Do problema takođe može doći kada se prebacujete između Wi-Fi mreža ili pristupnih tačaka.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na Novosti.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.3641

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate moćan i pouzdan niz servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Kada instalirate ovu ispravku, aplikacije koje koriste ODBC veze putem Microsoft ODBC SQL Server upravljačkog programa (sqlsrv32.dll) za pristup bazama podataka možda se neće povezati. Možda ćete dobiti grešku unutar aplikacije ili ćete možda dobiti grešku od programa SQL Server, kao što je „EMS sistem je naišao na problem“ sa „Poruka: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver] Greška protokola u TDS Stream“ ili „Poruka: [Microsoft][ODBC SQL Server Upravljački program]Nepoznat token primljen od SQL Server“.

Napomene za projektante Aplikacije na koje ovaj problem utiče možda neće uspeti da prenesu podatke, na primer prilikom korišćenja funkcije SQLFetch. Do ovog problema može doći prilikom pozivanja funkcije SQLBindCol pre SQLFetch ili pozivanja funkcije SQLGetData nakon SQLFetch-a i kada je data vrednost 0 (nula) za argument „BaferLength“ za fiksne tipove podataka veće od 4 bajta (kao što je SQL_C_FLOAT).

Ako niste sigurni da li koristite aplikacije na koje ovo utiče, otvorite sve aplikacije koje koriste bazu podataka, a zatim otvorite komandnu liniju(izaberite stavku Start, a zatim otkucajte komandnu liniju i izaberite je) i otkucajte sledeću komandu:  

tasklist /m sqlsrv32.dll

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5022286.

Nakon instalacije ove ispravke na Hyper-V hostovima kojima upravlja SDN konfigurisana usluga System Center Virtual Machine Manager (VMM), možda ćete dobiti grešku u tokovima posla koji uključuju kreiranje novog mrežnog adaptera (koji se naziva i kartica mrežnog interfejsa ili NIC) pridružena VM mreži ili nove virtuelne mašine (VM) sa mrežnim adapterom pridruženom VM mreži. Postojeći virtuelni uređaji sa postojećim mrežnim adapterima ne bi trebalo da imaju probleme sa povezivanjem nakon instaliranja ove ispravke, to utiče samo na nove mrežne adaptere kreirane nakon instalacije ove ispravke.

Kada naiđite na ovaj problem, možda ćete dobiti jednu od sledećih grešaka:

  • Prilikom kreiranja nove virtuelne mašine ili novog mrežnog adaptera na postojećoj virtuelnoj mašini, možete da dobijete poruku "<vmName> nije uspeo da izmeni uređaj "Ethernet veza"

  • Usluga raspoređivanja opterećenja softvera definisanog u okviru softvera za umrežavanje (SDN) možda neće uspeti i možete da dobijete poruku "<SLBVMName> nije uspeo da izmeni grešku uređaja "Ethernet veza".

  • Usluga SDN RAS mrežnog prolaza možda neće uspeti i možda ćete dobiti poruku "<GatewayVMName> nije uspeo da izmeni grešku uređaja "Ethernet veza".

Ovaj problem je rešen u KB5022554.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft ažuriranje

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft ažuriranje kataloga

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb Microsoft kataloga ažuriranja.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5021237.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.3641

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×