Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.11.2018.

Verzija:

Windows 10, verzija 1809, Windows Server, verzija 1809 i Windows Server 2019

8. mart 2019. 11:15 PST

Na Klijente usluge Windows Update nedavno je uticao događaj infrastrukture mreže 29. januara 2019. (21:00 UTC), izazvan globalnim prestanom dobavljača usluga spoljne DNS usluge. Ažuriranje softvera na DNS serverima spoljnog dobavljača dovelo je do distribucije oštećenih DNS zapisa koji su uticali na povezivanje sa uslugom Windows Update. DNS zapisi su vraćeni do 30. januara 2019. (00:10 UTC), a većina lokalnih dobavljača internet usluga (ISP) osvežila je DNS servere i korisničke usluge su vraćene u prethodno stanje.

Iako to nije bio problem sa Microsoft uslugama, ozbiljno shvatimo prekid usluge za naše klijente. Radićemo sa partnerima na boljem razumevanju kako bismo u budućnosti mogli da pružamo usluge višeg kvaliteta, čak i u različitim globalnim dobavljačima mreže.

Ako i dalje ne možete da se povežete sa Windows Update uslugama zbog ovog problema, obratite se lokalnom ISP-u ili administratoru mreže. Takođe možete da pogledate našu novu KB4493784 za više informacija da biste utvrdili da li to utiče na mrežu i da biste lokalnom ISP-u ili administratoru mreže pružili dodatne informacije koje će vam pomoći.

Windows 10, verzija 1809, Windows Server, verzija 1809 i Windows Server 2019 ponovo objavljene

13. novembra 2018. ponovo smo objavili ispravku za Windows 10 oktobar (verzija 1809), Windows Server 2019 i Windows Server, verzija 1809. Podstičemo vas da sačekate dok se ispravka funkcije automatski ne ponudi uređaju.  Rezime trenutnog statusa ispravke za oktobar možete pronaći ispod.

Napomena za komercijalne klijente: 13. novembar označava korigoovani početak vremenske ose servisiranja za izdanje Semi-Annual kanala ("Izabrani korisnici")za Windows 10, verziju 1809, Windows Server 2019 i Windows Server, verziju 1809.  Počevši od ovog izdanja, sve buduće funkcionalne ispravke izdanja Windows 10 Enterprise i Education koja se izdaju oko septembra imaće vremensku osu servisiranja u periodu od 30 meseci.  

Dodatne informacije o ažuriranju i kako da je preuzmete potražite u člancima:

Novosti za Windows 10 verziju 1809

Na levoj strani ove stranice pronaći ćete listu svih ispravki objavljenih za ovu verziju operativnog sistema Windows. Možete da pronađete i više informacija o izdanjima i o bilo kojim poznatim problemima. Instaliranjem najnovije ispravke takođe dobijate sve prethodne ispravke koje ste možda propustili, uključujući sve važne bezbednosne ispravke.

Trenutni status sistema Windows 10 verzija 1809, Windows Server, verzija 1809 i Windows Server 2019

Windows 10, verzija 1809 statusa primene od 28. marta 2019.

  • Dostupno za svakog korisnika koji ručno izabere stavku "Proveri da li postoje ispravke" putem usluge Windows Update.

  • Naznačeno za široku primenu i Semi-Annual kanal za status servisiranja (preporučena opcija).

Za najnovije informacije o poznatim problemima sa operativnim sistemom Windows i Windows Server, idite na Windows kontrolnu tablu ispravnosti.

Beleške i poruke

Generale

VAЋNO Napomene uz izdanje se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i još mnogo toga, pogledajte članak Šta je sledeće za Windows napomene uz izdanje.

VAЋNOPočev od jula 2020, nastavićemo nebezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije verzije. Nema promene kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (nazivaju se i "B" izdanje ili izdanje "Ažuriraj u utorak"). Dodatne informacije potražite u objavi na blogu Koja se objavljuje opcionalne Windows 10 i mesečne ispravke za Windows Server koje nisu bezbednosne.

VAЋNOPočevši od jula 2020. godine, svi Windows Novosti će onemogućiti funkciju RemoteFX vGPU zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člancimaCVE-2020-1036 i KB4570006. Kada instalirate ovu ispravku, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) na kojima je omogućen RemoteFX vGPU neće uspeti i pojaviće se poruke kao što su sledeće:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka slična sledećoj:

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu zato što su svi GPU-i omogućeni za RemoteFX onemogućeni u Hyper-V Manager."

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu zato što server nema dovoljno GPU resursa."

  • "Više ne podržavamo RemoteFX 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možda ćete postati podložni bezbednosnom riziku. Saznajte više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976)"

Kraj pružanja usluge

VAЋNOWindows 10, verzija 1809 je 10. novembra 2020. završila uslugu za uređaje koji koriste izdanja Windows 10 Home, Pro, Pro for Workstation i IoT Core. Ovi uređaji više neće dobijati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju Windows 10.

VAЋNO Procenjujemo situaciju u javnom zdravlju i razumemo uticaj koji ovo ima na mnoge naše klijente. Kako bismo olakšali neke terete sa kojima se suočavaju klijenti, odložićemo planirani datum završetka usluge za Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations i IoT Core izdanja programa Windows 10, verzija 1809 do 10. novembra 2020. To znači da će uređaji dobijati mesečne bezbednosne ispravke samo od maja do novembra. Konačna bezbednosna ispravka za ova izdanja programa Windows 10 verzija 1809 biće objavljena 10. novembra 2020. umesto 12. maja 2020.

Poznati problemi

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Rešavanje problema

Ako imate pitanja ili vam je potrebna pomoć pri aktivaciji ili rešavanju problema sa operativnim sistemom Windows, pogledajte dolenavedene teme pomoći:

Srodne informacije

Hvala što ste danas posetili Windows 10, verzija 1809, istorija ažuriranja. Ako želite da saznate više o tome kako da koristite ove stranice i iskoristite ih na najbolji način, pogledajte našu objavu na blogu.

Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB-ovima i učinili ih korisnijim našim klijentima, kreirali smo anonimnu anketu za deljenje komentara i povratnih informacija. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×