13. februar 2018. – KB4074588 (verzija OS 16299.248)

Datum izdavanja::

Verzija:

13.2.2018.

verzija OS 16299.248

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem kod kog su nalozi za dete u mogućnosti da pristupe InPrivate režimu na ARM uređajima, čak i ako je njihova istorija pregledanja i pretrage poslata roditeljima. Do ovoga dolazi samo na Microsoft nalozima koji pripadaju deci kojima se upravlja pomoću usluge Microsoft porodica i za koje su roditelji omogućili izveštavanje o aktivnostima. Ovo se odnosi na Microsoft Edge i Internet Explorer.

 • Rešava problem sa na usidrenjem i opozivanjem usidrenja prozora u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešava problem u programu Internet Explorer zbog se umeće novi red u polja za unos u aplikaciji kada pritisnete taster Delete.

 • Rešava problem u programu Internet Explorer zbog kog se izabrani elementi ne ažuriraju pod određenim uslovima.

 • Rešava problem zbog kog neki korisnici mogu da imaju probleme prilikom prijavljivanja na neke veb lokacije kada koriste akreditive za nalog nezavisnog proizvođača u programu Microsoft Edge.

 • Ažurira informacije o vremenskoj zoni.

 • Rešava problem sa postavkama prikaza kompatibilnosti u pregledaču koji se javlja prilikom ažuriranja.

 • Rešava problem zbog kog je, kod određenih konfiguracija hardvera, broj slika u sekundi DirectX igara nenamerno ograničen na faktor vertikalne sinhronizacije prikaza.

 • Rešava problem koji dovodi do odlaganja kada se promeni jezik tastature pomoću kombinacije tastera Alt + Shift.

 • Rešava problem zbog kog se audio krajnje tačke prostornog zvuka vraćaju na stereo nakon ponovnog pokretanja.

 • Poboljšava i smanjuje uslove u kojima određene Bluetooth tastature otpuštaju ključeve tokom scenarija ponovno povezivanje.

 • Ispravlja odlaganja miša za uređaje koji su pogrešno prijavili status nivoa baterije.

 • Rešava problem zbog kog se proširenja konzole MMC aplikacije, kao što su Usluge, Lokalni administrator smernica i Upravljanje štampačem, neuspešno pokreću kada se uključi Kontrola aplikacija Windows zaštitnika (Device Guard). Greška glasi: „Objekat ne podržava ovo svojstvo ili metod“.

 • Sprečava korišćenje krajnje tačke Pre-production Onesettings za Instalaciju Windowsa kada je omogućeno potpisivanje testiranja.

 • Rešava problem zbog kog se instalacije operativnog sistema Windows Server, verzija 1709 ne aktiviraju automatski pomoću funkcije automatizovane aktivacije virtuelne mašine na Hyper-V hostovima koji su aktivirani.

 • Rešava problem sa funkcijom predložaka automatske registracije prijemnog sandučeta za virtuelizaciju iskustva korisnika kod koje zakazani zadatak nije imao odgovarajući okidač.

 • Rešava problem zbog kog App-V klijent nije pročitao smernice za SyncOnBatteriesEnabled kada su smernice podešena koristeći objekat smernica grupe (GPO).

 • Rešava problem zbog kog je prazno polje Podržano na za smernice „Omogući App-V klijent“ u uređivaču smernica grupe.

 • Rešava problem zbog kog se podaci korisnika u grani registratora ne održavaju pravilno kada neki App-V paketi pripadaju grupi za povezivanje.

 • Obezbeđuje dodatno evidentiranje, što omogućava administratorima da preduzmu određene radnje, kao što je izdvajanje pravilne konfiguracije za njihov App-V paket, kada postoji više datoteke za konfiguraciju za jedan paket.

 • Rešava problem sa App-V paketima koji nisu kompatibilni sa virtuelizacijom registratora koristeći kontejnere jezgra. Da bismo rešili ovaj problem, promenili smo virtuelizaciju registratora, tako da podrazumevano koristimo raniji metod (bez kontejnera). Korisnici koji žele da koriste novi metod (kontejnera jezgra) za virtuelizaciju registratora mogu i dalje da se prebace na njega tako što će podesiti sledeću vrednost registratora na 1:

  • Putanja: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\AppV\Client\Compatibility

  • Postavka: ContainerRegistryEnabled

  • Tip podataka: DWORD

 • Rešen je problem zbog kog WPF aplikacije koje rade na sistemima kompatibilnim sa unosom dodirom ili perom mogu da prestanu da rade ili da se odazivaju nakon određenog vremena bez aktivnosti dodira.

 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Internet Explorer, komponentu Microsoft Windows Search, jezgro operativnog sistema Windows, Windows potvrdu identiteta, Device Guard, upravljački program za zajednički sistem datoteka evidencije, Windows Storage i sisteme datoteka.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Istorija usluge Windows Update prijavljuje da nije uspelo instaliranje ispravke KB4054517 zbog greške 0x80070643.

I pored toga što je ispravka uspešno instalirana, Windows Update greškom prijavljuje da nije uspelo instaliranje ispravke. Izaberite Proveri da li postoje ispravke da biste potvrdili da nisu dostupne dodatne ispravke.

Takođe možete da otkucate Osnovni podaci o računaru u polju za pretragu na traci zadataka da biste potvrdili da uređaj koristi očekivanu verziju OS.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4088776.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki USB uređaji i uređaji za uvođenje u program, kao što su kamera, tastatura ili miš ugrađeni u laptop, mogu prestati sa radom. Do ovoga može doći kada servisni komplet usluge Windows Update greškom preskače instaliranje novije verzije nekih kritičnih upravljačkih programa u kumulativnim ispravkama i deinstalira trenutno aktivne upravljačke programe tokom održavanja.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4090913.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki uređaji možda neće moći da se pokrenu sa uređajem INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE.

Ovaj problem se javlja i kada servisni komplet usluge Windows Update greškom preskače instaliranje novije verzije nekih kritičnih upravljačkih programa u kumulativnim ispravkama i deinstalira trenutno aktivne upravljačke programe tokom održavanja. 

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4090913.

Usled problema sa AD FS serverom koji prouzrokuje neupotrebljivost WID AD FS baze podataka nakon ponovnog pokretanja, usluga AD FS se možda neće pokrenuti.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4088776.

Kod korisnika sa operativnim sistemom Windows 10 u verziji 1709 Enterprise koji su instalirali Delta paket od januara 2018. može doći do otkazivanja prilikom instaliranja ispravki od februara i marta 2018. iz Kataloga Microsoft Update. Konkretno, može doći do nečujnog otkazivanja februarskog Delta ažuriranja za Windows 10 u verziji 1709.

Korporacija Microsoft je upoznata sa ovim problemom i ugasila je sledeće KB ispravke u okviru Delta ažuriranja za Windows 10 u verziji 1709 na lokaciji Microsoft kataloga dana 13. marta 2018:

KB4056892– januar 2018.

KB4074588 – februar 2018.

KB4088776 – mart 2018.

Microsoft preporučuje korisnicima da deinstaliraju januarski paket Delta ažuriranja KB4056892 za Windows 10 u verziji 1709 i da instaliraju punu najnoviju kumulativnu ispravku od marta 2018, KB4088776. Korisnici mogu i dalje da koriste pakete Delta ispravki sa mesečnom kumulativnom ispravkom za Windows 10 u verziji 1709 izdate aprila 2018.

Nakon instaliranja ove ispravke, aplikacije možda neće moći da rezervišu portove koji su prethodno radili ili da se povežu sa njima.

Isprobajte ovo zaobilazno rešenje da biste rešili problem.

Proverite da li je port sa kojim želite da se povežete ili da ga rezervišete već rezervisan u hostu kontejnera. Na primer, možete da koristite netsh na sledeći način:   

netsh interface ipv4 show excludedportrange protocol=tcp

 
Ako port nije rezervisan, možete da ga koristite. Ako je rezervisan, odaberete neki drugi port.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4074588

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×