13. februar 2018. – KB4074590 (verzija OS 14393.2068)

Datum izdavanja::

Verzija:

13.2.2018.

verzija OS 14393.2068

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem sa identifikatorom fragmenta koji se nalazi na vezama otvorenim preko liste lokacija u poslovnom režimu radi preusmeravanja iz pregledača Microsoft Edge u Internet Explorer.

 • Rešava problem sa prikazivanjem grafičkih elemenata u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešava problem sa skriptama zbog kog je Internet Explorer ponekad prestajao sa radom.

 • Rešava problem u programu Internet Explorer zbog se umeće novi red u polja za unos u aplikaciji kada pritisnete taster Delete.

 • Rešava problem zbog kog neki korisnici mogu da imaju probleme prilikom prijavljivanja na neke veb lokacije kada koriste akreditive za nalog nezavisnog proizvođača u programu Microsoft Edge.

 • Rešava problem sa postavkama prikaza kompatibilnosti u pregledaču koji se javlja prilikom ažuriranja.

 • Ažurira informacije o vremenskoj zoni.

 • Ažurira Microsoft HoloLens CPU mikrokôd radi uklanjanja ranjivosti CVE-2017-5715 – ubrizgavanje cilja ogranka. Instaliranje ovog KB za HoloLens primenjuje se na sve relevantne ispravke operativnog sistema i mikrokoda. Više detalja potražite u savetu 180002.

 • Rešava problem zbog kog nije moguće otpremiti telemetrijske podatke koristeći UTC zbog mrežnih okruženjima koja sprečavaju pristup neophodnim CRL serverima.

 • Rešava problem zbog kog se proširenja konzole MMC aplikacije, kao što su Usluge, Lokalni administrator smernica i Upravljanje štampačem, neuspešno pokreću kada se uključi Kontrola aplikacija Windows zaštitnika (Device Guard). Greška glasi: „Objekat ne podržava ovo svojstvo ili metod“.

 • Rešava problem kod kog preuzimanje posla instance koja padne u MPIO radnom okviru dok se ograničavaju zahtevi unosa i izlaza može dovesti do otkazivanja svih dostupnih putanja.

 • Rešava problem zbog kog se ograničava CPU grupe aplikacija prilikom pokretanja softvera IIS.

 • Rešava problem zbog kog može doći do neuspešnog pristupanja datotekama na tačkama spajanja direktorijuma ili tačkama postavljanja volumena hostovanim na serveru nakon instalacije ispravke KB4057142 ili KB4056890 na SMB serveru. Greška glasi: „ERROR_INVALID_REPARSE_DATA“. Na primer, može se primetiti ovaj simptom:

 • Nakon instaliranja ove ispravke na kontroleru domena, uređivanje nekih smernica grupe pomoću alatke GPMC ili AGPM 4.0 možda neće uspeti uz grešku „Podaci u baferu tačke ponovnog raščlanjivanja nisu važeći. (Izuzetak od HRESULT: 0x80071128)“.

 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Edge, Internet Explorer, Adobe Flash Player, komponentu Microsoft Windows Search, jezgro operativnog sistema Windows, Device Guard, upravljački program za zajednički sistem datoteka evidencije i Windows Storage i sisteme datoteka.

Napomena Ova ispravka nije dostupna preko datoteka za ekspresnu instalaciju operativnog sistema Windows Server 2016.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4088787.

Nakon instaliranja ove ispravke, na serverima na kojima je omogućen Credential Guard može doći do neočekivanog ponovnog pokretanja uz grešku „Sistemski proces lsass.exe je neočekivano prekinut uz kôd statusa-1073740791. Sistem će se sada isključiti i ponovo pokrenuti“.

ID događaja 1000 u evidenciji aplikacija pokazuje:

'C:\windows\system32\lsass.exe' terminated unexpectedly with status code -1073740791

Aplikacija koja je prouzrokovala grešku: lsass.exe, Verzija: 10.0.14393.1770, Vremenska oznaka: 0x59bf2fb2

Modul koji je prouzrokovao grešku: ntdll.dll, Verzija: 10.0.14393.1715, Vremenska oznaka: 0x59b0d03e

Izuzetak: 0xc0000409

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4077525.

Nakon instaliranja ove ispravke, aplikacije možda neće moći da rezervišu portove koji su prethodno radili ili da se povežu sa njima.

Isprobajte ovo zaobilazno rešenje da biste rešili problem.

Proverite da li je port sa kojim želite da se povežete ili da ga rezervišete već rezervisan u hostu kontejnera. Na primer, možete da koristite netsh na sledeći način:   

netsh interface ipv4 show excludedportrange protocol=tcp

 
Ako port nije rezervisan, možete da ga koristite. Ako je rezervisan, odaberete neki drugi port.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4074590.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×