Srodne teme
×

Datum izdanja:

13.2.2018.

Verzija:

mesečna zbirna ispravka

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4057400 (koja je objavljena 19. januar 2018) i kojom su rešeni sledeći problemi:

  • Rešava problem sa uređivanjem polja za unos u nekim aplikacijama u programu Internet Explorer.

  • Rešava problem sa skriptama zbog kog je Internet Explorer ponekad prestajao sa radom.

  • Rešava problem sa pokretanjem nove stranice u programu Internet Explorer.

  • Bezbednosne ispravke za Internet Explorer, Windows Graphics, jezgro operativnog sistema Windows, upravljački program za zajednički sistem datoteka evidencije, komponentu Microsoft Windows Search i Windows Storage i sisteme datoteka.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Napomene

Važno Primenite KB4100480 odmah nakon primene ove ispravke. KB4100480 otklanja ranjivost podizanja nivoa privilegija u Windows jezgru za 64-bitnu (x64) verziju operativnog sistema Windows. Ova ranjivost je dokumentovana u CVE-2018-1038.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4093118. Više vam ne treba sledeći ALLOW REGKEY da biste otkrili ovi ispravku i da bi vam bila ponuđena: 

HKEY_LOCAL_MACHINE"Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc

Proces LSM.EXE i aplikacije koje pozivaju SCardEstablishContext ili SCardReleaseContext mogu naići na propust regulatora. Kada broj propusta identifikatora objekata dođe do određenog procenta, operacije zasnovane na pametnoj kartici neće uspevati uz grešku „SCARD_E_NO_SERVICE”. Potvrdite podudaran scenario tako što ćete pregledati broj identifikatora objekata za LSM.EXE i procese koji se pozivaju na kartici sa procesima u aplikaciji Upravljač zadacima ili nekoj drugoj ekvivalentnoj aplikaciji.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4091290.

Nakon instalacije ispravke KB4056897 ili bilo koje druge nedavne mesečne ispravke, SMB serveri mogu da se suoče sa curenjem memorije u nekim scenarijima. Ovo se dešava kada zahtevana putanja prelazi preko simboličke veze, tačke postavljanja ili ukrštanja direktorijuma, a ključ registratora ima postavljenu vrednost 1:  

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanManServer\Parameters\EnableEcp

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4103718.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4074598.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×