Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.2.2024.

Verzija:

OS Verzije 22621.3155 i 22631.3155

AŽURIRANO 27.2.24.
VAŽNO: Novi datumi za završenje nebezbenih ispravki za Windows 11, verzija 22H2

Novi datum završetka je 24. jun 2025. za Windows 11 verzije 22H2 Enterprise, Education, IoT Enterprise i Enterprise izdanja sa više sesija. Home, Pro, Pro Education i Pro for Workstations izdanja verzije 22H2 primaće nebezbednosne ispravke za pregled do 26. juna 2024. 

Nakon ovih datuma, nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke za podržana izdanja programa Windows 11, verzija 22H2. Početni datum za ovu promenu bio je 27. februar 2024. Na osnovu povratnih informacija korisnika, ovaj datum je promenjen tako da više korisnika može da iskoristi naše neprekidne inovacije.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled informacija o Windows 11 23H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.         

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ističe

  • Novi! Ikona Copilot u operativnom sistemu Windows sada se pojavljuje na desnoj strani sistemske palete na traci zadataka. Takođe, podrazumevano će biti isključen prikaz stavke Prikaži radnu površinu u krajnjem desnom uglu trake zadataka. Da biste ga ponovo uključili, idite na Postavke >personalizaciju > traci zadataka. Možete i da kliknetedesnim tasterom miša na traku zadataka i odaberete postavke trake zadataka.

    Napomena Windows 11 uređaji će dobiti ovu novu funkcionalnost u različitim vremeima. Neke od ovih novih funkcija izdaju se postepeno pomoću kontrolisane primene funkcija (CFR) potrošačima.

  • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows. 

 Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5027397 da biste ažurirali Windows 11 verziju 23H2.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

  • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja u verziji Windows 11 22H2.

  • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5034204 (objavljena 23. januara 2024.). Kada instalirate ovaj KB:  

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na objave Naratora. Spori su kada koristite Prirodne glasove.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na explorer.exe. Moћda prestane da se odaziva. To se dešava kada ponovo pokrenete ili isključite računar sa priloženim priborom za upravljač.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na preuzimanje metapodataka uređaja. Preuzimanja iz Windows metapodataka i internet usluga (WMIS) preko HTTPS-a sada su bezbednija.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i u članku Bezbednosne Novosti.

Windows 11 steka servisiranja - 22621.3073 i 22631.3073

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Windows 11 uređaji koji pokušavaju da instaliraju bezbednosnu ispravku iz februara 2024. objavljenu 13. februara 2024. (KB5034765), mogu se suočiti sa problemima tokom procesa ažuriranja. Instalacija možda neće uspeti kada preuzimanje ispravke dostigne 96% dovršenosti i uređaj će se možda vratiti na prethodnu instaliranu ispravku.

Na osnovu ove greške možda će biti prikazana sledeća poruka:

"Nešto nije bilo planirano. Nema potrebe da brinete – opoziv promena. Držite računar uključenim".

Ovaj problem se može odraziti na Windows Prikazivač događaja sa kodom greške "0x800F0922".

Ovaj problem je rešen u KB5035853.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5034765

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 22621.3073 i 22631.3073.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×