Datum izdavanja:
13. jul 2021.

Verzija:
.NET Framework 3.5 i 4.8

Ispravka za Windows 11 od 13. jula 2021. uključuje kumulativna poboljšanja pouzdanosti u .NET Framework 3.5 i 4.8. Preporučujemo da primenite ovu ispravku kao deo redovnih rutina održavanja. Pre nego što instalirate ovu ispravku, pogledajte odeljke Zahteva za preduslove i Ponovno pokretanje.

Rezime

Poboljšanja bezbednosti

U ovom izdanju nema novih bezbednosnih poboljšanja. Ova ispravka je kumulativna i sadrži sva prethodno objavljena bezbednosna poboljšanja.

Poboljšanja kvaliteta i pouzdanosti

WPF1

– Rešava problem koji utiče na dataGrid koji se nalazi u spoljnom ScrollViewer.

– Rešava pad usled elementNotAvailableException u prikazu liste sa prilagođenim sastancima automatizacije stavki podataka.

CLR2

– Kada proces nije pod visokim memorijski pritisakom, teži da se nadvredi obavljanjem BGC-a preko kompletnog sažimanja GC-a. Ovo je obično poželjno, ali ako se ponašanje aplikacije drastično promeni, to može da izazove neiskorišćenje većeg obima fragmentacije u starijim generacijama (ie, gen2 i LOH). Možete da prikupite GC ETW događaje koji vam sačinjuju koliko fragmentacije ima u gen2 i LOH i proverite da li ste u ovoj situaciji.

Ova verzija uvodi novu GC konfigaciju GCConserveMemory u cilju otkrivanja ove situacije i korišćenje memorije i ne ostavljaju toliko neiskorišćenu fragmentaciju.

Možete da ga navedete u app.config datoteke

<konfiguracije>
  <vreme>
    <GCConserveMemory enabled="N"/>
  </runtime>
</configuration>

gde je N vrednost za više brojeva između 0 i 9 (ukločnik). 0 je podrazumevana vrednost. Ako ne navedete ovu konfigovanje ili da je navedete kao 0, ne menja se GC podešavanje. Navođenje vrednosti koja nije nula ukazuje GC-u na to koliko želite da GC bude usklađen sa korišćenjem memorije – što je veća vrednost, to će GC biti višeservativniji, to je to manja. Predlažemo vam da eksperimentišete sa različitim brojevima kako biste videli koja vam vrednost najbolje koristi – obično počinjemo vrednošću između 5 i 7. Ako otkrijemo DA LOH ima previše fragmentacije, biće automatski sažeti.

Winforms

– Rešava problem u kontroli koordinatne mreže svojine kako bi se sprečio neispravan čitanje podataka u nekim scenarijima u 64-bitnih procesa.

– Rešava problem gde System.Drawing dvostruko oslobada dodeljenu memoriju kada ne uspe da pribavi postavke štampača.

ClickOnce

– Rešava regresiju uvedene u prethodnim ispravkama. Sada poštujemo postavku WinTrust smernica "Zanemari provere poništavanja vremena" prilikom provere valjanosti timestampa ClickOnce manifestima.

1 Windows Presentation Foundation (WPF)
2 Common Language Runtime (CLR)

Kako da nabavite ovu ispravku

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite na Postavke > Update & Security > Windows Update, a zatim izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Ne

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Preduslovi

Da biste primenili ovu ispravku, morate .NET Framework 3.5 ili 4.8 za Windows 11.

Ponovo pokreni zahtev

Morate ponovo da pokrenete računar kada primenite ovu ispravku ako se koristi neka datoteka na koju ovo utiče. Preporučujemo da zatvorite sve .NET Framework zasnovane na sistemu pre nego što primenite ovu ispravku.

Kako da dobijete pomoć i podršku za ovu ispravku

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema u ovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×