Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.10.2020.

Verzija:

OS build 10240.18725

NOVO 05.08.21.
OBAVEŠTENJE O ISTEKU ROKA VAŽENJA

VAŽNO Poče od 05.08.2021. ovaj KB više nije dostupan na lokaciji Windows Update, u Microsoft Update katalogu niti na drugim kanalima izdanja. Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta.

NOVO
VAŽNO Napomene za izdanje se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i još mnogo toga, pogledajte šta je sledeće za napomene Windows izdanja.

Više informacija o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, pročitajte sledeći članak.

VAŽNOPočevši od jula 2020. godine, sve Windows ispravke će onemogućiti funkciju RemoteFX vGPU zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u temiCVE-2020-1036 i KB4570006. Kada instalirate ovu ispravku, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koji imaju omogućeni RemoteFX vGPU neće uspeti, a pojaviće se poruke kao što su sledeće:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka slična sledećoj:

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer su svi GPU-i koji se mogu da se podstiče na RemoteFX onemogućene u Hyper-V Manager."

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer server ima nedovoljno GPU resursa."

 • "Više ne podržavamo RemoteFX 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možda ćete postati izloženi bezbednosnom riziku. Saznajte više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976)"

Istaknute stavke

 • Ispravke informacija o vremenskoj zoni za Fiji 2021.

 • Dodaje obaveštenje u internet Explorer 11 koje obaveštava korisnike o završeku podrške za Adobe Flash u decembru 2020. Dodatne informacije potražite u temi KB4581051.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft kancelarija proizvoda.

 • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

 • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

 • Ispravke za skladištenje datoteka i upravljanje njima.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Dodaje obaveštenje u internet Explorer 11 koje obaveštava korisnike o završeku podrške za Adobe Flash u decembru 2020. Dodatne informacije potražite u temi KB4581051.

 • Pruža mogućnost da sinhronizujete kolačić Microsoft Edge IE režima univerzalne sesije kada administrator konfiguriše kolačić sesije.

 • Rešava problem sa režimom Microsoft Edge IE do kojih dolazi kada omogućite opciju Konfigurisanje poboljšanog otkrivanja vremena prekidu za režim internet Explorer u Microsoft Edge.

 • Omogućava administratorima da onemoguće JScript određenim bezbednosnim zonama.

 • Ispravke informacija o vremenskoj zoni za Fiji 2021.

 • Rešava problem sa uslugom smernica grupe koji može rekurzivno da briše kritične datoteke abecednim redom iz %systemroot%\system32. Do ovog problema dolazi kada je smernica konfigurisana za brisanje keširanih profila. Ova brisanja datoteka mogu da dove do neuspešnog pokretanja 0x5A "0x5A (CRITICAL_SERVICE_FAILED)".

 • Rešava problem sa kreiranjem portova "null" pomoću korisničkog interfejsa.

 • Bezbednosne ispravke za platformu Windows App Platform i Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Shell, Windows Cloud Infrastructure, Windows Fundamentals, Windows Authentication, Windows Virtualization, Windows Kernel i Windows Storage and Filesystems.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosnu ispravku.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Prilikom instaliranja upravljačkog programa nezavisnog proizvođača, možda ćete dobiti grešku "Windows ne možete da proverite izdavača ovog softvera upravljačkog programa". Možda ćete takođe videti grešku "Nije bio potpis u temi" prilikom pokušaja prikazivanja svojstava potpisa pomoću programa Windows Explorer.

Do ovog problema dolazi kada je nešto od sledećeg prisutno u paketu upravljačkog programa:

 • Neisporučeno oblikovana datoteka kataloga tokom provere valjanosti od strane Windows. Počevši od ovog izdanja, Windows će zahtevati valjanost DER kodovanih PKCS#7 sadržaja u datotekama kataloga. Datoteke kataloga moraju da budu potpisane po odeljku 11.6 opisanog DER koda za SKUP članova u X.690.

 • Oznaka tipa datoteke kataloga upravljačkih programa nije jedna od podržanih oznaka tipa datoteke.

Ako se to dogodi, trebalo bi da se obratite prodavcu upravljačkog programa ili proizvođaču uređaja (OEM) i zatražite ažurirani upravljački program da bi rešio problem.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4565911) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativneispravke da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene 4580327 u ovoj ispravki. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×