Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.2.2023.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 20348.1547

22.12.22.
VAЋNO
Posle 22. novembra 2022. više nema opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za Windows Server 2022. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za Windows Server 2022. 

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja".    

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.   

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ona ažurira tekstualnu i veb vezu za Windows Administrator Center (WAC) obaveštenja. One se pojavljuju kada se prijavite na radnu površinu, osim ako ih niste isključili. WAC obaveštenja ističe dostupne opcije za upravljanje Windows serverom.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na searchindexer.exe. To vas nasumično sprečava da se prijavite ili odjavite.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na lokalnu Kerberos potvrdu identiteta. Ne uspeva ako lokalna usluga Key Distribution Center (KDC) nije aktivna.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na cbs.log. Ovaj problem evidentira poruke koje nisu poruke o grešci u cbs.log.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na virtuelnu mašinu (VM) koja ima IPv4 i IPv6 privatnu IP (PIP) adresu. Kada migrirate virtuelnu mašinu iz jednog hosta u drugi, PIPv6 adresa ostaje mapirana na IPv6 fizičku adresu starog hosta (PA). Zbog toga IPv6 PIP prestaje da radi.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na listu pretrage Domain Name System (DNS) sufiksa. Kada ga konfigurišete, nadređeni domen možda nedostaje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na sve komande koje menjaju bezbednosne oznake. Na Windows 11, verzija 22H2 računara, promena neće uspeti ako ažurirate kontroler mreže, ali ne i klijente za administraciju udaljenog servera (RSAT).

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg može doći kada je uređivač metoda unosa (IME) aktivan. Aplikacije mogu prestati da se odaziva kada koristite miš i tastaturu u isto vreme.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na FindWindow() ili FindWindowEx(). Oni mogu vratiti pogrešan regulator prozora.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na AppV. Sprečava da imena datoteka budu napisana ispravnim slovima (velikim ili malim slovima).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Edge. Ovaj problem uklanja neusaglašene smernice za Microsoft Edge. Do toga dolazi kada postavite MDMWinsOverGPFlag u Microsoft Intune zakupca i Intune otkrije neusaglašenost smernica.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Active Directory uslugu za ugradnju (AD FS). Problem ne može da primeni postavku ZahtevajPDC zastavicu sa "false".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MSInfo.exe. Ne prijašava ispravno status sprovođenja smernica za Windows zaštitnik korisničkog režima kontrole aplikacije (WDAC).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MSba oznaku Resilient File System (ReFS). Problem izaziva curenje grupe koja nije stranica.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na virtuelne diskove sa paritetom. Korišćenje menadžera servera za njihovo kreiranje nije uspelo.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosne ispravke i bezbednosnim Novosti.

Windows Server 2022 stek ispravka servisiranja - 20348.1540

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Ispravke objavljene 14. februara 2023. ili novije možda neće biti ponuđene sa nekih Windows Server Update Services (WSUS) servera na Windows 11, verzija 22H2. Ispravke će se preuzeti na WSUS server, ali se možda neće dalje prenositi na klijentske uređaje. Ugroženi WSUS serveri su samo oni koji rade pod operativnim sistemom Windows Server 2022 i koji su nadograđeni sa sistema Windows Server 2016 ili Windows Server 2019. Do ovog problema dolazi zbog slučajnog uklanjanja potrebnih MIME tipova 01 (UUP) tokom nadogradnje na Windows Server 2022 s prethodne verzije operativnog sistema Windows Server. Ovaj problem može da utiče na bezbednosne ispravke ili ispravke funkcija za Windows 11 verziju 22H2. Ovaj problem ne utiče na Microsoft Configuration Manager.

Da biste ublažili ovaj problem, pročitajte članak Dodavanje tipova datoteka za platformu „Objedinjeno ažuriranje“ lokalno.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Nakon instaliranja ove ispravke na virtuelnim mašinama sa statusom gosta (VMs) koji rade pod operativnim sistemom Windows Server 2022 na nekim verzijama VMware ESXi, Windows Server 2022 se možda neće pokrenuti. Ovaj problem utiče samo na Windows Server 2022 virtuelne mašine sa omogućenim bezbednim pokretanjem. Ugrožene verzije VMware ESXi su verzije vSphere ESXi 7.0.x i starije verzije.

Pogledajte dokumentaciju za VMware da biste umanjili ovaj problem.

Microsoft i VMware istražuju ovaj problem i pružiće više informacija kada budu dostupne..

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Operativni sistem Microsoft Server-21H2

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5022842

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.1540

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×