Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.5.2019.

Verzija:

Verzija OS 17763.503

Napomena

Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 17763.502) u izdanju od 14. maja 2019.

Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ključne promene obuhvataju:

 • Podrazumevano omogućava „Retpoline“ ako je omogućena slaba tačka Spectre Variant 2CVE-2017-5715). Proverite da li su omogućene prethodne zaštite operativnog sistema protiv ranjivosti Spectre Variant 2 u postavkama registratora opisanim u KB člancima pomoći za Windows Client i Windows Server. (Ove postavke registratora podrazumevano su omogućene za izdanja OS Windows Client, ali su onemogućene za izdanja OS Windows Server.) Dodatne informacije o funkciji „Retpoline“ potražite u odeljku Umanjivanje slabe tačke Spectre varijante 2 pomoću funkcije Retpoline u sistemu Windows.

 • Pruža zaštitu od nove podklase ranjivosti bočnog kanala spekulativnog izvršavanja, poznate kao Uzorkovanje mikroarhitektonskih podataka, za 64-bitne (x64) verzije sistema Windows (CVE-2019-11091,CVE-2018-12126, CVE-2018-12127, CVE-2018-12130). Koristite postavke registratora kao što je opisano u člancima Windows Client i Windows Server. (Ove postavke registratora su podrazumevano omogućene za izdanja OS Windows Client i OS Windows Server.)

 • Dodavanje domena „gov.uk“ u domene najvišeg nivoa za HTTP Strict Transport Security (HSTS TLD) za Internet Explorer i Microsoft Edge.

 • Rešava problem zbog kog se prikazuje „Greška 1309“ prilikom instaliranja ili deinstaliranja određenih vrsta .msi i .msp datoteka na virtuelnoj disk jedinici.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje Simulatora alatke Microsoft Visual Studio.

 • Rešava problem koji može prouzrokovati neuspeh zona prenosa između primarnih i sekundarnih DNS servera preko protokola Transmission Control Protocol (TCP).

 • Rešava problem koji uzrokuje neuspeh baze Management Information Base protokola Simple Network Management Protocol (SNMP) kada davalac proširenja Windows Management Instrumentation (WMI) koristi alatku sistema Windows SMI2SMIR.exe.

 • Rešava problem zbog kog tekst, raspored ili veličina ćelije mogu da postanu uži ili širi od očekivanog u programu Microsoft Excel prilikom korišćenja fontova MS UI Gothic ili MS PGothic.

 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Scripting Engine, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, Windows Graphics, Windows Storage i sisteme datoteka, Windows Cryptography, mašinu za bazu podataka Microsoft JET, Windows jezgro, Windows virtuelizaciju i Windows Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke može doći do problema sa korišćenjem okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) za pokretanje uređaja sa servera Windows usluga daljinske primene (WDS) konfigurisanog da koristi dodatak za promenljivi vremenski okvir. Ovo će možda dovesti do prevremenog prekida veze sa WDS serverom prilikom preuzimanja slike. Ovaj problem ne utiče na klijente ili uređaje koje ne koristite dodatak za promenljivi vremenski okvir.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503327.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Prilikom pokušaja štampanja iz pregledača Microsoft Edge ili drugih aplikacija platforme Universal Windows Platform (UWP) možda ćete primiti poruku o grešci „Štampač je naišao na neočekivani problem sa konfiguracijom. 0x80070007e“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4501371.

Nakon instalacije ažuriranja KB4493509, na uređajima koji imaju instalirane neke azijske jezičke pakete može se prikazati poruka o grešci „0x800f0982 - PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND“.

 1. Deinstalirajte i ponovno instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u odeljku Upravljanje postavkama jezika unosa i jezika prikaza u sistemu Windows 10.

 2. Izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku za april 2019. Uputstva potražite u odeljku Ažuriranje sistema Windows 10.

Napomena Ako ponovno instaliranje jezičkog paketa ne umanji problem, uspostaviti početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite na aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci ispod opcije oporavka Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

 3. Izaberite Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Neki klijenti su prijavili da se ispravka KB4494441 instalirala dvaput na uređaj. 

U nekim situacijama instaliranje ispravke zahteva više koraka preuzimanja i ponovnog pokretanja. Ako se dva uzastopna koraka instalacije obave, na stranici Prikažite istoriju ažuriranja će biti prikazano da se instalacija obavila dvaput.

Ne treba ništa da preduzimate. Instaliranje ispravke će možda trajati duže i zahtevati više ponovnih pokretanja, ali će se obaviti po obavljanju svih uzastopnih koraka instaliranja.

Radimo na poboljšanju ovog doživljaja ispravke kako bi istorija ažuriranja ispravno odražavala instaliranje najnovije kumulativne ispravke (LCU).

Posle instaliranja ispravke od 14. maja 2019. neki gov.uk veb sajtovi koji ne podržavaju HTTP Strict Transport Security (HSTS) mogu da ne budu dostupni u programima Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505056.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov: Servisna stek ispravka (SSU) (KB4499728) mora da se instalira pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). LCU neće biti prijavljen kao primenjiv sve dok se ne instalira SSU. Dodatne informacije potražite u odeljku Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4499728) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4494441

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×