Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.5.2024.

Verzija:

Verzija OS 22000.2960

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 21H2 potražite na stranici istorije ažuriranja

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.       

Savet: Tražite mesečni video? Sada je u članku za verzije Windows 11 22H2 i 23H2.

Ističe  

  • Ova ispravka podržava promenu valute u Hrvatskoj od kune do evra.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na IE režim. Prestaće da se odaziva. To se dešava ako pritisnete taster sa strelicom nalevo kada je prazan okvir za tekst u fokusu, a karet pregledanje je uključeno.

  • Ova ispravka rešava poznati problem koji može dovesti do neuspešne VPN veze. To se dešava kada instalirate ispravku od 9. aprila 2024. ili novije.

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja. Kada instalirate ovaj KB:

  • Ova ispravka donosi aћurna profila resursa i operatora (COSA) za određene mobilne operatere.

  • Ova ispravka uključuje kvartalne promene u datoteci Ranjivih upravljačkih programa operativnog sistema Windows, DriverSiPolicy.p7b. On se dodaje na listu upravljačkih programa koji su izloženi riziku za napade sopstvenih ranjivih upravljačkih programa (BYOVD).

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Active Directory. Zahtevi za povezivanje na IPv6 adrese ne uspevaju. Do ovoga dolazi kada pošilac zahteva nije pridružen domenu.

  • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na kontroler domena (DC). Saobraćaj za NTLM potvrdu identiteta može da se poveća.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče Smernice grupe preusmeravanje fascikli u primeni sa više šuma. Ovaj problem vas sprečava da odaberete grupni nalog iz ciljnog domena. Zbog toga ne možete da primenite napredne postavke preusmeravanja fascikli na taj domen. Do ovog problema dolazi kada ciljni domen ima jednosmerno poverenje sa domenom administratora. Ovaj problem utiče na sve primene Poboljšane bezbednosne Administrator okruženja (ESAE), Hardened Forests (HF) ili Privileged Access Management (PAM).

  • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na scenarije virtuelnog bezbednog režima (VSM). Moћda ne uspeju. Ti scenariji uključuju VPN, Windows Hello, Akreditive Guard i Key Guard.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na veb lokaciji Bezbednosne Novosti.

Windows 11 steka servisiranja - 22000.2958

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ispravke, možda nećete moći da promenite sliku profila svog korisničkog naloga.

Kada pokušate da promenite sliku profila klikom na dugme „Početak“ > „Postavke“ >„Nalozi“ > „Vaše informacije“, a zatim izaberete stavku „Odaberite datoteku“, možda ćete primiti poruku o grešci sa kôdom greške 0x80070520.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5037770

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.2958.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×