Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.5.2024.

Verzija:

OS Verzije 22621.3593 i 22631.3593

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled operativnog sistema Windows 11, verzija 23H2, potražite na stranici istorije ažuriranja

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.         

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da li gledate video zapise sa napomenama uz izdanje za Windows 11? Želite li da nam pomognete da oblikovamo sledeća generacija ovih video iskustava? Ako je tako, ћeleli bismo da иujemo od vas. Kreirali smo anonimnu anketu za vas da biste delili povratne informacije. Idite u Microsoft forms i pomozite nam da investiramo u poboljšanja koja su vam najvažnija!

Ističe

  • Ova ispravka rešava poznati problem koji može dovesti do neuspešne VPN veze. To se dešava kada instalirate ispravku od 9. aprila 2024. ili novije.

 Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5027397 da biste ažurirali na Windows 11, verzija 23H2.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

  • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja u operativnom sistemu Windows 11, verzija 22H2.

  • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5036980 (objavljena 23. aprila 2024.). Kada instalirate ovaj KB:  

  • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na kontroler domena (DC). Saobraćaj za NTLM potvrdu identiteta može da se poveća.

  • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na scenarije virtuelnog bezbednog režima (VSM). Moћda ne uspeju. Ti scenariji uključuju VPN, Windows Hello, Akreditive Guard i Key Guard.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Server Message Block (SMB) klijente. Ne uspevaju da upućuju SMB veze sa više predložaka. Prenos datoteka je spor zbog toga. Do ovog problema dolazi nakon instalacije KB5036980 (23. april 2024.). U Windows evidenciji događaja ID događaja 30826 pojavljuje se za Microsoft-Windows-SMBClient/Connectivity.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i bezbednosnim ispravkama iz maja 2024.

Windows 11 servisna stek ispravka - 22621.3522 i 22631.3522

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ispravke, možda nećete moći da promenite sliku profila svog korisničkog naloga.

Kada pokušate da promenite sliku profila klikom na dugme „Početak“ > „Postavke“ >„Nalozi“ > „Vaše informacije“, a zatim izaberete stavku „Odaberite datoteku“, možda ćete primiti poruku o grešci sa kôdom greške 0x80070520.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5037853.

Poslovni korisnici

Nakon instaliranja ovog ili novijih ažuriranja, može doći do problema prilikom nadogradnje sa Windows Pro pretplate na važeću Windows Enterprise pretplatu.

Kao rezultate ove operacije možete da primetite sledeće simptome: – Operacije nadogradnje operativnog sistema možda neće uspeti, a to može biti prikazano u planiranom zadatku sticanja licence u okviru „Planer zadataka“ –> „Biblioteka planer zadataka“ –> Microsoft –> Windows –> „Pretplata“ kao „Greška: Pristup je odbijen (kôd greške 0x80070005)“ pod „Rezultat poslednjeg pokretanja“.

Radimo na rešenju koje će biti objavljeno u sklopu ažuriranja operativnog sistema Windows u nadolazećim sedmicama.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti preuzeta i automatski instalirana sa usluge Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5037771

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 22621.3522 i 22631.3522.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×